"דבר אחד טוב ביום" הוא ספר מעורר השראה ותובנות. באמצעותו תוכלו לפתח מודעות עצמית, ללמוד איך וכיצד להתמודד עם מצבים מסויימים בחיי היום יום ובכללי לשפר את העצמי שלכם.
הספר מאגד תובנות ותוכניות פעולה שנכתבו בידי המרפאים המובילים של זמננו, ונאספו בתשומת לב מתוך ספרים מעוררי מחשבה על ריפוי וטיפול נפשי, כדי ליצור ספר אחד נוח לשימוש.
כל פרק מציע שיעור לחיים לצד תוכנית מעשית או דרך חשיבה חדשה, שתפקידה לעודד, לעורר מוטיבציה ולתמוך בנו בחיי היום יום.
בתום כל קטע תמצאו הצעות, שאלות או תרגילים ספציפיים שיעוררו להתבוננות נוספת, במטרה לתגבר ולהרחיב את הרעיונות המובאים בכל קטע.
הקטעים המובאים בספר נוגעים ב: מיינדפולנס, מודעות עצמית, שינוי, משפחה, מערכות יחסים, הכרת תודה, מתח, בריאות, סליחה, תקשורת, פתרון בעיות ומטרות.
בסוף הספר מופיע פרק נוסף ובו קטעים המציעים דמיון מודרך ומדיטציות.
כהרגלי, הכנתי עבורכם מספר נקודות מעניינות שמצאתי בספר, על מנת שתוכלו לטעום ממנו מעט 😊:
- בני אדם מרוויחים מלשמוע ולהשמיע את עצמם. אנשים שאינם קשובים לקולם הפנימי מוצאים את עצמם תקועים בעבודות גרועות ובנישואים לא מאושרים, כשהם ממשיכים לחיות לפי כללים חסרי הגיון שהביאו עמם ממשפחות המוצא שלהם. אנשים שמקשיבים לעצמם משנים קריירות, פורחים בנישואים טובים או עוזבים נישואים כואבים.
הקשבה לקולכם הפנימי יכולה להיות פשוטה- הפניית תשומת הלב אל עצמכם למשך כמה דקות, או קשה- חודשים של טיפול פסיכולוגי. במובנים מסוימים הדבר שווה ערך לקבלה עצמית.
- כשהורים רוצים לעודד את ילדיהם, הם משבחים אותם על מאמציהם ומציינים כל הצלחה שלהם, גם אם היא חלקית. הם מתעכבים על נקודות ספציפיות בילדים שלהם, שמשמחות אותם, והם משדרים להם זאת בבהירות. הורים מעודדים ילדים לדבר על המטרות, התקוות והחלומות שלהם. הם מעודדים את הילדים לדבר על מה שחשוב להם. הורים מקשיבים, גם אם זה כואב- ולפעמים זה כואב מאוד.
כאשר הורים נוטלים סיכון ומעודדים את ילדיהם לדבר, הילדים עלולים לומר דברים שיתנגשו עם הערכים והמטרות של ההורים. כאשר אנחנו מקשיבים, אנחנו צריכים לשמור את מחשבותינו לעצמנו. זכרו, הקשבה אינה הסכמה.
- אם הורים, מורים, חבריכם ללימודים או אנשים אחרים דיברו אליכם בצורה שלילית כשגדלתם, אתם עדיין יכולים ללמוד כיצד לדבר אל עצמכם בצורה מועילה יותר. הדיבור החדש הזה יגרום לכם להרגיש טוב יותר ויתמוך בפעולות, במערכות היחסים ובמטרות שלכם בחיים.
נסו לומר לעצמכם את המשפט, "ממה עוד אני יכול ליהנות עכשיו?" ושימו לב כיצד הוא משנה את מה שהתכוונתם לעשות וכיצד אתם מרגישים בתגובה לכך.
גם ברגעים הקשים ביותר, תמיד יש משהו להתענג עליו.
- תגובות חיוביות הן אמצעי חשוב ליצירת קשרים טובים. דמיינו מלחייה שמלאה בכל הדרכים שאפשר לומר בהן "כן!" (במקום במלח, כמובן). למשל: "נקודה טובה", "אני מבינה", "זה הגיוני, ספרי לי עוד", וכן הלאה. השתמשו ב"מלחייה" הזאת בשיחות שלכם, ועד מהרה תהיו ל"רבי אמן".
- זה נשמע אולי כמו פרדוקס, אבל לפעמים קבלה היא הגישה הטובה ביותר לשינוי. אם עשיתם כל מה שיכולתם כדי ליצור שינוי, או אם גיליתם שהמאבק שלכם לשינוי רק יצר בעיות, הבחירה הטובה ביותר עשויה להיות ויתור וקבלה. לפעמים קבלה מובילה לפריצת דרך ביכולת שלנו לשנות דברים. לקבלה היבטים נוספים: היא נוסכת בנו תחושה של שלווה, וזו מפוגגת את הרגשתנו כי אנו מצויים במבוי סתום.
- אם אתם יורדים לחניון ומגלים פנצ'ר בגלגל הרכב, אל תתעצבנו, אל תיגררו לסיפור המוכר שאנשים מספרים לעצמם על כמה שהחיים אינם הוגנים. פשוט החליפו את הגלגל. ברגע שתסיימו, הבעיה תיפתר ותוכלו להרגיש טוב כלפי היכולות שלכם. נקיטת יוזמה היא המפתח לפתרון. אם נצליח לבצע את מה שאנחנו צריכים לעשות, למרות מה שאנחנו מרגישים באותו רגע, נצליח ליצור חיים חיוביים, ולהרגיש טוב יותר עם עצמנו.
מוזמנים לקרוא עוד הרבה תובנות ומחשבות מעצימות בספר עצמו.
מאחלת לכם קריאה פורה ומעצימה!
XOXO
אחת שיודעת 😉