אביב הגיע – פסח בא – לעבודה! לא מעט נאמר על האירוניה שיצאנו בפסח מעבדות והנה אנחנו חוזרים אליה בכל שנה עם הניקיונות וסידורים.
אך אין יותר טוב מזמן אביב לניקיון של הגוף, הנפש והסביבה. שקיות ענקיות עוברות למיחזור ולנזקקים והמקום בלב שלי(ובבית) מתרחב.
אם בשחרור מעבדות עסקינן אז שימו לב למדפי הסופר בפסח,בכל שנה מייצרים מוצרים חדשים כשרים כולל קמח למאפי שמרים, כך שהייאוש נעשה יותר נוח.
אז עצרתי רגע בכל הטירוף לעשות סדר בבלוג להכנת התפריט לחג כמובן שמצאתי מציאות משובחות, אז אספתי לכן אותן כאן שתוכלו להתמצא ביתר קלות בין המדפים כאן.
בכל המתכונים הרגישו חופשי לשנות לפי טעמכם.
הראשונות שמטריפות:
יש את המסורתיים שבכל שנה מככבים והם: קציצות גפילטע בסגנון המרוקאי וכבד קצוץ. לסלטים יש את מגוון סלטי הסלק, סלט מרענן, החומוס שיפתיע את כולם וטאבולה חגיגי ואת ה-סלט של אחרי החגים תשמרו כבר.
בצד או לטבול ברוטב: לחם טחינה שמחליף את המצות או הלחמניות הממכרות שהגיעו לגמר בתחרות מתכוני פסח.
יש גם את הסלמון החגיגי עם המולטי רוטב וכמובן את עלי הגפן גם בגרסה המהירה לכאלה שבאמת משוחררים מעבדות.
התוספות שתופסות:
נתחיל בירקות בכל מיני צבעים וצורות, זה תמיד תופס ויש גם את האורז בתנור שמפתיע בכל פעם מחדש או את המג'דרה הגלילית וחגיגית שאתמול עלתה לאינסטוש.
הגענו לעיקר:
כאן יש כמה וכמה מעדנים, אצלנו תמיד מכינים "בקטנה" מכל סוגי העוף והבשר, אז גם כאן צירפתי לכם את כל האופציות, כמובן שלא חייב להכין את הכל בערב אחד.
החגיגיים שדורשים מעט יותר סבלנות: תמרים ממולאים בבשר, חציל שלם ממולא בבשר, חזה עגל – מעדן בבישול ארוך, שוק טלה וירקות שורש ויש את הכל בסיר אחד: עוף וזיתים מבושלים ואת הקציצות עוף ושומר.
בנוסף יש את הקונפי שום שמתבל כל מאכל ומשדרג מעבר לסגולות הבריאותיות שבו, תכניסו אותו קבוע למטבח.
לסיום סיומת:
יש את מתכוני השוקולד המושחתים של קרינה וכמובן את הקינוח המסורתי שלנו, שזו העונה שלו, הארטישוק.
אז מה נשאר? לערוך שולחן, לשבת ליד אנשים שאתם אוהבים, למזוג כוסית ולשתות לחיינו!
![השנה, אנחנו נתפנק עם היינות המשובחים של יקב נטופה](https://saloona.co.il/wp-content/uploads/images/gatefrat202/files/2018/03/v3tx2hi8o15227ay7m.jpg)
***המלצות להתאמה מושלמת של היין: כרם(מימין) ולאטור (משמאל) הולכים טוב עם העיקריות הבשריות ומאכלים עשירים. הרוזה (האמצעי) ילך מעולה עם העוף והתוספות וכמובן עם תיבול ים תיכוני.