"בא לי גליל" פסטיבל קולינרי ראשון בבקעת בית הכרם הגלילית

הפקה ייחודית של פסטיבל קולינרי ראשון מסוגו, תתקיים בשני סופי שבוע ארוכים, מחמישי עד שבת, במהלכם יזכו המבקרים ליהנות מעושר קולינרי ותרבותי, במטבחים מגוונים לצד סדנאות בישול, סיורי ליקוט, סיורים מודרכים ושלל פעילויות לכל המשפחה. סמנו ביומנים !! 24-26.3 * 31.3-2.4

צילום: שרה פלד

"מרחב אשכול בית הכרם הוא חבל ארץ שלא רבים מכירים לעומק, בזכות פסטיבל 'בא לי גליל' הראשון, אני סבורה שרבים ייחשפו לטעמים ולתוכן הרב באזור, בשלל האירועים והפעילויות שיתקיימו בפסטיבל", מספרת לנו רונית עובדיה מנכ"לית אשכול בית הכרם, במהלך סיור העיתונאים לקראת פתיחת פסטיבל "בא לי גליל". הסיור שלנו עבר בכפר סלאמה בחוויה הבדואית, בראמה ביקרנו בכנסייה היוונית האורתודוכסית ובגרעין הכפר, אכלנו אצל השף מוויס חוסאם במסעדת הגורמה שלו, ביקרנו בחוות רום שבישוב כמון שם טעמנו ממעדני מחלבת העיזים שלהם והצצנו לחממת הסוקולנטים המשמשת כמרכז לשיקום תעסוקתי. סיימנו את הסיור בישוב צורית במסעדת הבית של משפחת דולב. פגשנו אנשים טובים באמצע הדרך שעושים הכל כדי לשתף את ייחודיותם איתנו. התכנית המלאה וההרשמה לפעילויות באתר הפסטיבל.

המלצות חמות

\\ סלאמה: החוויה הבדואית "תחת עץ התות בסלאמה"

זיאד, איש טבע בכל רמ"ח אבריו, מומחה במלאכת הגישוש וזאדה רעייתו, בשלנית בחסד, פתחו את ביתם ומקבלים אורחים  בחצר ביתם, תחת צילו של עץ התות היפהפה ומספרים על אורח החיים הבדואי, הזיקה לטבע והמהפך שחל בשנים האחרונות בחברה הבדואית. אחרי הרצאה מרתקת של זיאד, מתכנסים לארוחה בדואית המוגשת בחצר הבית, או באוהל  הבדואי מעוצב בחצר הבית. מאכלים מיוחדים בעונת האביב: סלט ג'רג'יר, סלט לוף, חוביזה מטוגנת עם בצל ותבלינים, מג'דרה, עלי גפן ועוד…

מיקום: בוויז – החוויה הבדואית.

מתי? כל ימות השבוע, בתיאום מראש.

לפרטים נוספים: זיאד 052-2846515

צילום: שרה פלד

\\ ראמה: מסעדת אלסובאט "איטליה בכפר"

מוויס חוסאם ומימי אשתו , לשעבר בעלי מסעדת "אחוזת שולמית", הוותיקה מראש פינה, שלא צלחו את משבר הקורונה ונאלצו לסגור את המסעדה. חזרו לכפר והחליטו לפתוח את מסעדת 'אלסובאט', החבויה בין סמטאות גרעין הכפר העתיק בראמה. המסעדה משלבת טעמים ומנות מהמטבח האיטלקי והמקומי בצורה ייחודית, ניחוחות מטבח ים תיכוני עשיר. המקום מעוצב כיאה למסורת המקום. בני הזוג חוסאם, בעלי המסעדה התחילו בחיפוש אחר מקום להקמת מסעדה קטנה, שתשלב מסעדה וקונדיטוריה למימי (במקצועה שף קונדיטור)ברמה גבוהה מאוד.

בלב גרעין הכפר העתיק, ראמה מצאו מבנה אבן עתיק בן למעלה ממאה שנה, מבנה משוחזר תוך שימור מוקפד על המקוריות של המבנה. מציאת המבנה התאימה להם כמו כפפה ליד וסוג של הגשמת חלום. לאחרונה נפתחה המסעדה וולצידה קונדיטוריה עם תפריט חורפי, הכולל, גם מרק ערמונים, ריזוטו  פטריות וערמונים, מסאח'ן עוף, פסטות וכמובן פיצות שף  איטלקיות מעולות. ומנות קינוח מעוררות השראה של מימי : עוגת גבינה , טרימיסו , טארטאטיין וקרם בורלה.

איפה? בוויז- רחוב אלסובאט, ראמה.

שעות פתיחה:  כל ימות השבוע מלבד שני, משעה 10.00 עד 23.00

לפרטים נוספים:  מויס חוסאם  052-3471010 ובפייסבוק

צילום: שרה פלד

\\ סיור בכפר ראמה

סיור מודרך לכל המשפחה. נקודת מפגש: מועצה מקומית ראמה. הסיור כולל ביקור בבית אדיב קאסם. מדריך: ג'מאל אבו זייד. אנחנו הספקנו לבקר רק בכנסייה היוונית האורתודוכסית היפיפיה. הכנסיה נבנתה ב-1896 ע"י הרוסים. הכנסייה נקראת ע"ש גיאורגיוס הקדוש פטרון הכנסייה. זוהי הכנסייה השניה בגודלה בארץ, אחרי הכנסיה ביפו, מבין הכנסיות האורתודוכסיות. בעת רעידת האדמה בשנת 1938, שהו בכנסיה לתפילה מתפללים רבים וכולם ניצלו. הסיור שיתקיים בפסטיבל יעבור באתרים היסטוריים החשובים לנוצרים ולדרוזים ויסתיים הבית העתיק ע"ש ד"ר אדיב חוסיין, המוזיאון מציג את אורח החיים ואת הכלים והציוד ששימשו את בעלי הבית. הבית נבנה לפני 300 שנה ושומר ע"י המשפחה הגרעינית כדוגמא לאופן בו חיו בני המשפחה יחד עם בעלי החיים בחדר אחד הבנוי מ-3 מפלסים.

צילום: שרה פלד

\\ כמון: חוויה ב"חוות רום"

"חוות רום", חוות עיזים במרומי הר כמון, סמוך לעיר כרמיאל, שוכנת מול נוף עוצר נשימה. בכל בוקר יוצאות העיזים למרעה הפתוח בחורש הים תיכוני המקיף את החווה, מה שגורם לחלב עשיר, ובזכות זה הגבינות המופקות מחלב העיזים, בריאות ואיכותיות יותר. כל גבינות  החווה מיוצרות בעבודת יד, החווה מוקפת גני ירק שופעים, בוסתנים מגוונים, חממה, דיר ומחלבה. העיבוד החקלאי מיטיב עם האדמה ומנצל את טובה, תוך צמצום ההשפעה הסביבתית המזיקה.

בחווה פועל מפעל שיקום תעסוקתי לנפגעי נפש, שלוקחים חלק בעבודה פעילה  בכל ענפי המשק ומייצרים בין השאר עציצי 'סקולנטים' בגדלים שונים. בחווה פועלת גם "הכפרייה"- מעדניית בוטיק ובית קפה, פתוח לקהל הרחב בימי שישי (כשר), ומרכז מבקרים בו נהנים האורחים מסדנאות וקורסים שונים כדי שירגישו קרבה לאדמה, לעצמם, למקורות המזון וכמובן אחד לשני.

החווה תקיים סדנת כנאפה במסגרת הפסטיבל בשבתות 26/3 ו- 2/4 בשעות 11-14.

החווה פתוחה רק לקבוצות בתיאום מראש. את גבינות החווה ניתן לרכוש באתר.

מיקום: בוויז "חוות רום- מחלבת עיזים שמחות".

לפרטים נוספים: אורי תלם  052-4457777  אתר

צילום: שרה פלד

\\ צורית: ליקוט ויצירה בבית דולב

אסתי ואבי דולב, מהישוב צורית באשכול בית הכרם, הקימו בביתם 'בית דולב', מרחב יצירה ייחודי המשלב בין שני עולמות, פסיפס ובישול. ביתם  ממוקם על פסגת הרכס, מול נוף מרהיב ואוויר הרים צלול,  אסתי דולב, בעברה שפית במלון מצפה הימים, בחלד עם בעלה האמן אבי דולב, הפכו את הבית והמטבח רחב הידיים למסעדה ביתית ומרחב לסדנאות בישול ולאירוח, לצד סטודיו לאמנות שבו מתקיימות סדנאות פסיפס של אבי. אסתי מעבירה בבית דולב סדנאות בישול. במסגרתן האורחים יוצאים לליקוט מהגינה ויחד עם אסתי, מבשלים ארוחה מלאה. בסיום שלב הבישול, מתקבצים סביב השולחן, ונהנים מהמטעמים שהכינו בתוספת מנות שהכינה השפית. במסגרת הסדנא, אבי דולב, עורך סקירה קצרה על תולדות הפסיפס ולאחריה המשתתפים לומדים להכין פריט שימושי מצופה פסיפס קרמיקה. מנות מיוחדות: מתבל זעתר מהשדה עם לימון  כבוש, ארטישוק טרי ביין לבן ושמן זית, קרוסטיני מלחם מחמצת עם ממרח חציל וגב' לבנה עיזים, טרטר אינטיאס עם סלט פומלה, בורקס פתוח מבצק עלים חמאה עם תבשיל תרד בר וחובייזה על קרם גבינות, גב' ברי עיזים בגריל עם דבש מתובל ומשולשי בצק עלים ביתי ועוד…

משך הסדנה כשעה וחצי.

איפה? בוויז 'בית דולב' רח' ארז 2 צורית.

תיאום והזמנה מראש בלבד !

אין הגבלה על ימי הפעילות, כולל שישי שבת.

לפרטים נוספים – 054-5866313  052-4610667

צילום: שרה פלד

בפסטיבל ישתתפו יישובים רבים, חלקם יערכו שווקים ייחודיים, הפנינג אמנות, טיולי שטח רגליים וסדנאות בישול יחודיות כמו הסדנא שתעביר הילה אלפרט בישוב מכמנים.

אשכול בית הכרם מאגד בתוכו שמונה רשויות: כרמיאל, משגב, מג'ד אל כרום, ראמה, נחף, דיר אל אסד וסאג'ור. אוכלוסיית האשכול מעורבת ומובילה דו קיום בין מגזרים החיים יחד זה לצד זה ומקדמים עסקים, תיירות, תרבות ועוד. האשכול מאופיין בקהילות מגוונות, דתות שונות וצורות חיים שונות: כפרים, ערים, מושבים, ישובים קהילתיים וקיבוצים ובכל ישוב רקמה אנושית, פסיפס דמויות וסיפורי חיים מרתקים.

התכנייה המלאה באתר הפסטיבל