ספר זה הוא קובץ של ארבע עשר סיפורים קצרים, המתארים מצבים בתקופות שונות במהלך החיים של הגיבורים. הסיפורים לוקחים את הקורא לתוך המערבולות הרגשיות של גיבורים אלו. בסיפורים קצרים אלו תוכלו לקרוא על: הבדידות בזקנה, על אהבה שחלפה, על אהבה שהתחילה ונתגלה בה סוד המוביל לפרידה, על יחסי הורים וילדים ועוד.
רחל אלקלעי כותבת בשפה עשירה, המרתקת את הקורא לתוך עולמן של הדמויות בסיפורים. למרות היותם סיפורים קצרים, הם נותנים לנו תחושה של עולם שלם, שאנו נכנסים לתוכו ונחשפים לעומקו.
הסיפור הפותח את הספר הוא " איש, אישה וכלב" והוא מתאר רגע בחיי זוג מבוגרים, בו הילדים כבר מזמן עזבו את הקן והכלב היה הנחמה הגדולה של האישה. זוהי תמונתה של הבדידות בזוגיות.
ב"ריקוד הכלניות" ילדה מגלה את בגידתו של אביה עם אמה של חברתה בזמן שהיא היתה אמורה להופיע ככלנית בריקוד הבלט. טעם הבגידה מוטט אותה פיזית באותו הרגע והפיל את הקשר שלה עם אביה.
"קולות" מספר על קולות שהגיבור שומע שהופכים לחלק מהספרים שהוא כותב. האם הקולות היו אמיתיים או פרי דמיונו של הסופר?
ב"רסיסי אהבה" הגיבור נפרד מאישה עקרה על רקע השקרים בזוגיות ומתאהב באישה חדשה, שחשב שיחסים כנים ו"ללא איפור", אך בסופו של דבר היא עצמה פרדת ממנו בגלל אמת שהיא עצמה לא רצתה להמשיך להסתיר מפניו.
רחל אלקלעי, בת 86, ציירת וסופרת, ילידת הארץ. בוגרת תרבות צרפת ומדע המדינה באוניברסיטה העברית בירושלים, חברה באגודת הסופרים ובאגודת הציירים זה 30 שנה. יצירותיה מוצגות באוספים בארץ ובעולם. איש, אישה וכלב הוא ספרה הרביעי. ספריה הקודמים: פלומיקה, הקרנבל של גאיה והרומן חלום אל הים.
מאחלת לכם קריאה מהנה!
XOXO
אחת שיודעת 😉