הסתיו הגיע ואיתו עונת הקרמבו. בלי להכנס לוויכוחים של וניל או מוקה, מתחילים מהעוגיה או מהקרם – אין כמעט אנשים שלא אוהבים קרמבו, ומי שלא אוהב זה רק בגלל שהקרמבו התעשייתי הוא מוצר די נחות. אז יש לנו בשורה מצוינת בשבילכם: מהיום תוכלו להכין את הקרמבו שלכם בעצמכם, בבית.
את המתכון יצר שלום קדוש, שף מלון ליאונרדו ירושלים, במסגרת פרויקט "מנה בוורוד". במהלך חודש אוקטובר, הוא חודש המודעות לסרטן השד, התגייסו מיטב השפים ויצרו מנות ורודות שימכרו במהלך החודש במסעדות שלהם, וחלק מההכנסות יועברו כתרומה לאגודה למלחמה בסרטן. את רשימת כל המסעדות והמנות המשתתפות בפרויקט תמצאו באתר: www.Israelpinkdish.co.il.
חומרים לקצף הקרמבו:
5 חלבוני ביצה (1 כוס)
2 כוסות סוכר
חומרים לציפוי הקרמבו:
200 גר' שוקולד מריר
¼ כוס שמן
חומרים לבצק הפריך:
100 גר' סוכר
200 גר' חמאה (או מרגרינה לגרסת פרווה)
300 גר' קמח
1 ביצה
אופן ההכנה:
שלב א', הבצק –
לעבד במעבד מזון את החמאה עם הקמח, הסוכר והביצה – עד לקבלת בצק פריך.
לתת לבצק לנוח שעה.
לרדד את הבצק לקרוס לעיגולים קטנים (בסיס לקרמבו).
לאפות בחום של 170 מעלות עד להשחמה.
שלב ב' –
לחמם את חלבוני הביצה והסוכר על אמבט מים חמים (בן מרי), להקציף במיקסר עד לקבלת קצף יציב. להוסיף מעט תמצית טעם אם רוצים.
לזלף על תחתיות הקרמבו הפריכות ולקרר.
שלב ג' –
להמיס את השוקולד עם השמן ולטבול את הקרמבו בשוקולד ולקרר.