הבלוג של עדי כהן סימן טוב

בישול טבעוני שמח

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק... +עוד

אשת שיווק, בלוגרית ומנחת קורסים וסדנאות לבישול בריא וטבעוני. מבשלת, מנסה, מאלתרת, ממציאה, טועמת ומאד נהנית בדרך. אוהבת ללמד מהידע והנסיון שלי איך לבשל טעים ובריא בקלות. סרטוני הדרכה, טיפים ומתכונים נוספים בדף הפייסבוק שלי https://www.facebook.com/bishultivoni/ צילומים מאחורי הקלעים ועוד הפתעות באינסטגרם: https://www.instagram.com/happy.vegan.cooking/ מוזמנים להצטרף לקבוצה הציבורית שלי: https://www.facebook.com/groups/108166373078520/

עדכונים:

פוסטים: 128

החל מיוני 2016

החורף כבר כאן וזה בול הזמן לעוגת תפוחים וקינמון קלה להכנה שמחממת את הלב והבטן. אז קבלו טארט טאטן בגרסה פשוטה, קלילה וטבעונית

12/12/2019

לפני הרבה שנים, כשהיינו צעירים ויפים, החלטתי להפתיע את בנזוגי ולהזמין טיול לחו”ל בהפתעה. זה היה עוד לפני עידן האינטרנט ואתרי ההזמנות, איתרתי מודעה קטנה בעמ’ האחרון של העיתון עם הצעה לכרטיסי טיסה + רכב לניס, לא ממש שמעתי על האזור אבל אחרי התייעצות עם קרובת משפחה לקחתי צ’אנס: הזמנתי כרטיסים, הודעתי לבוס של הבנזוג שהוא לא יגיע בתאריכים האלו ושזו הפתעה, אפילו ארגנתי מזוודה מאח שלי בסוד – הוא לא ידע כלום!

בבוקר הטיסה תוך כדי שהוא מתארגן לעבודה, ביקשתי ממנו לשבת לרגע, הגשתי קפה וקרואסון (רמז לבאות) והגשתי את המעטפה עם הכרטיסים.

אתם יכולים לתאר לעצמכם את ההבעות המתחלפות על פרצופו כשגילה שיש לו ביד כרטיסי טיסה (וואו) ואחכ שמדובר על אותו יום (משוגעת) ושהכל סגור מול העבודה שלו (יווו).

מאז כבר הספקנו לבקר במקומות נוספים בעולם, אבל אני חושבת שזו החופשה הטובה, המרגשת והזכורה ביותר, טיילנו לאורך הריביירה הצרפתית וחלק מפרובנס, נסענו בין עיירות קטנות יפייפיות, חלפנו על פני טירות, בתים עתיקים, כפרים קטנים שבמרכזם זורם נחל וישנו כל פעם במקום מפתיע אחר. באחד הלילות ישנו בפונדק קטן בכפר קטן בפרובנס בבוקר כשפתחנו את החלון גילינו שממש מתחתינו זורם מפל קטן.

באחד הימים הגענו לוילה אפרוסי דה רוטשילד, הברונית ביאטריס אפרוסי בת למשפחת רוטשילד, עיצבה את ביתה (אחד מבין רבים) בטוב טעם ועושר רב. הבניה נמשכה במשך 7 שנים בתחילת המאה הקודמת. הבית המדהים שלה מלא ביצירות אמנות יפייפיות ולאחר מותה היא הורישה אותו כמוזיאון לקהל הרחב ומוצגים בו, בנוסף לכל היצירות גם, רהיטים, בגדים וכלים מתחילת המאה.

מחוץ לבית משתרעים גנים מדהימים שאפשר ללכם בהם לאיבוד ובחדר השמש עם חלונות גדולים הצופים אל הים הכחול, מתנהל בית קפה קטן ואלגנטי. ישבנו בבית הקפה אפופים אווירת אלגנטיות והזמנו משקה שוקולד חם ועוגת טארט טאטין שהיא עוגת תפוחים הפוכה.

מאז לא אכלתי טארט טאטין טובה כל כך (אבל בהחלט יכול להיות שזו הרומנטיקה והנוסטלגיה).

אז לכבוד החורף הכנתי גרסה פשוטה וקלה לטארט טאטין מהיר וקל. זו לחלוטין לא גרסה קלאסית אלא יותר free style – אז מה לא תכינו?

IMG_20191026_133559 (1s)

המצרכים: לתבנית טארט עגולה ונמוכה

2 כוסות קמח כוסמין (אפשר גם קמחים אחרים)
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כוס סוכר חום (אפשר גם 1/2 כוס סירופ אגבה או מייפל אמיתי)
1/2 כוס שמן
1.5 כוס חלב צמחי (סויה, שיבולת שועל, אגוזים…)
1 כפית תמצית וניל

 

לתפוחים:

3 תפוחים קלופים וחתוכים לקוביות

1 כף קינמון

2 כפות סוכר או מייפל טהור

 

לזיגוג: (אופציה)

2  כפות ריבת משמש (לא ריבה אחרת)

מים רותחים

 

אופן ההכנה:

בקערה מערבבים את התפוחים עם הסוכר הקינמון ומניחים בצד לספיגת טעמים והגרת נוזלים

בקערה, מערבבים את הרכיבים היבשים, מוסיפים את הרטובים וטורפים במטרפה רק עד שאין גושים והתערובת חלקה ונוזלית.
משמנים היטב תבנית טארט (פאי) נמוכה עם תחתית מתפרקת, מפזרים את תערובת התפוחים על התחתית

שופכים את הבצק על התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
בתום הזמן, נועצים קיסם בעוגה ואם הוא יוצא יבש העוגה מוכנה, אם הוא יוצא דביק יש לאפות עוד כ 5-7 דקות ולנסות שוב.

מוציאים את העוגה מהתנור, מניחים צלחת גדולה על העוגה והופכים אותה על הצלחת

מפרקים את התבנית בזהירות ומסירים את התחתית.

נקבל עוגה הפוכה יפייפיה עם תפוחים מקורמלים מלמעלה

לקבלת זיגוג מבריק על התפוחים מדללים 2 כפות ריבת משמש במעט מים רותחים ומברישים מעל התפוחים.

נותנים לעוגה להצטנן ולהתייצב לפני ההגשה

אפשר להגיש חמה או בטמפרטורת החדר עם גלידת וניל או קוקוס

IMG_20191026_134149 (1)

אם אתם מעוניינים לקבל את המתכונים הסיפורים והפוסטים הבאים שלי ישירות למייל, מלאו את כתובתכם כאן ותקבלו את המתכון הבא אליכם.

 

עוד מתכונים סרטונים ועדכונים:

מוזמנים גם לאתר החדש שלי www.happyvegan.co.il ולדף הפייסבוק שלי בישול טבעוני שמח  תוכלו למצוא שם גם מידע לגבי סדנאות הבישול ארוחות הקונספט שאני מארחת ופעילויות נוספות שלי.

 

הצצה אל מאחורי הקלעים לפני כולם :

לתמונות וסרטונים מדליקים מאחורי הקלעים, סיורים קולינרים, וחוויות שונות עיקבו אחריי באינסטגרם

 

להיות חלק מהקהילה שלי:

מוזמנים גם אתם להצטרף לקהילה שהקמתי: “מדברים טבעונות בכיף

עוד מהבלוג של עדי כהן סימן טוב

שלום עולם!

ברוכים הבאים לבלוג החדש שלי!...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה