שימו שמן – משדרגים את שגרת הטיפוח

המגמה הבולטת של התקופה הנוכחית בתחום הקוסמטיקה הביתית היא שילוב שמנים בשגרת הטיפוח. למה זה כדאי ואיך משתמשים בהם?

shutterstock_332562953

בעולם הקוסמטיקה, כמו בכל תחום אחר, אנחנו נחשפים מדי תקופה למגמות וטרנדים חדשים, ובמהרה כל מותגי הטיפוח נותנים מענה נגיש במוצרים תואמים. כדוגמה ניתן לתת את הסרומים ומי המיסילר שכמעט ולא הכרנו לפני מספר שנים והיום הם מהווים חלק בלתי נפרד משגרת הטיפוח של רבות מאיתנו.

אם נתבקש להצביע על המוצרים שכבשו את המדפים בחורף 2017 יהיו אלו השמנים – שמני הזנה, ניקוי וטיהור, לפנים, לגוף, לציפורניים ולשיער.

ניצן פרימור, רוקח מנכ"ל נוה פארמה, יבואנית מותג השמנים FREI OIL מסביר "כשמדובר בעור, אנו מחפשים תמיד את הפלא הגדול הבא שיעניק לנו מראה צעיר, חלק, מתוח וזוהר. בעוד תכשיר פלא כזה כנראה עוד לא קיים, אנו בכל זאת עדים להתקדמות מדעית גדולה בכל הקשור לתחומי טיפוח העור והבריאות. השמנים המודרניים נמרחים ישירות על העור והשימוש בהם נתמך במאמרים מדעיים רבים, לכן, המגמה הופכת ללהיט. ההיצע הגדול של השמנים מגיע גם על רקע העלייה בביקוש לתכשירים טבעיים ללא אלרגנים או כימיקלים מזיקים"

יצרני התמרוקים משתמשים בשמנים הידרופיליים (מתמוססים במים) בעלי מרקם עדין ותכונות של סופחי לחות. מאחר ואין מים בתכשירים, מתייתר הצורך בשימוש בכימיקלים ובמשמרים שמומלץ להפחית את השימוש בהם על העור.

shutterstock_217308406

על אף שמגמת שילוב השמנים בטיפוח העור תפסה תאוצה בעת האחרונה, היא למעשה לא חדשה בכלל ובתרבויות שונות היתה נפוצה משחר ההיסטוריה. מה בכל זאת השתנה והביא לעדנה? בעיקר החידושים הטכנולוגיים שמאפשרים לחברות הטיפוח להציע היום שמנים במרקמים עדינים וגימור יבש, כאלו שנספגים בקלות, אינם מלכלכים ואינם משאירים תחושה כבדה ודביקה. משמע – השמנים המודרניים מספקים את כל היתרונות והסגולות של שמנים טיפוליים עתיקים אבל ללא החסרונות שגרמו לנשים רבות להימנע משימוש בהם בשגרה.

שמני הטיפוח נחלקים לאלו שנמכרים במחלקות הטבע והם ברובם 100% שמנים טבעיים, לבין שמנים של מותגי הקוסמטיקה הגדולים שנכנסו לתחום ומציעים מוצרים שחלקם שמנים טהורים וחלקם מוצרים קוסמטיים המכילים, בין היתר, שמנים מטפחים מסוגים שונים.

אספנו יחד עם רונית גילר, מנהלת הקוסמטיקה בסופר-פארם דיזנגוף סנטר את כל מה שחשוב לדעת על שמני טיפוח והשימוש בהם.

1. השמנים הטבעיים בתעשיית הקוסמטיקה מבוססים על 2 קבוצות שמנים. שמנים צמחיים (שמני בסיס) שמשפרים את רמת הלחות בעור ותורמים לגמישותו (למשל שמן זית, שמן קוקוס ושמן שקדים) ושמנים אתריים מרוכזים, עשירים ברכיבים פעילים בעלי יכולות טיפול וריפוי שונות.

2. יתרונם של השמנים הצמחיים טמון בעובדה שהם עשירים בויטמינים, מינרלים, חומצות שומן חיוניות ונוגדי חמצון המסייעים להאטת הזדקנות העור. שימוש קבוע בשמנים ייעודיים עוזר לשפר את רמת הלחות וגמישות העור והשיער.

OILS1011

שמנים רב תכליתיים: דקלאור שמן גוף, פנים ושיער. מחיר: 229 שקל | אליזבת ארדן, EIGHT HOUR ALL-OVER MIRACLE OIL שמן לפנים לגוף ולשיער מחיר: 262.50 שקל | ביו אויל, מחיר: 69.90 שקל.

3. מומלץ לבחור בשמנים המופקים מצמחים ופירות בכבישה קרה ששומרת על הערכים החשובים של הויטמינים והמינרלים שהם מכילים. שמן שעבר חימום מאבד מערכיו.

4. לשמנים יש יכולת חדירה מעולה לעור ולכן החומרים הפעילים דוגמת הויטמינים ונוגדי החמצון יהיו יעילים יותר בשימוש בשמן מאשר בקרם.

OILS1013

סרומים על בסיס שמן, עשירים ברכיבים פעילים: מוגדור, סרום לפנים מועשר בשמן ארגן, מחיר: 75 שקל | לנקסטר, סרום רטינול בשמן בסדרת טוטאל קורקשיין מחיר: 309 שקל |  ד"ר פישר,סרום שמנים אייג' קונטרול, מחיר: 159.90 שקל. 

5. בניגוד למיתוס המקובל על פיו לבעלות עור שמן לא מומלץ למרוח שמן, העובדה המדעית היא שהדרך היעילה ביותר להתמודד עם עור המפריש שומן היא להוסיף לו שמן. השמן הוא זה שמסייע ליצור איזון בבלוטות החלב בכך שהן מזהות שהעור רווי ולא מייצרות שומן עודף באופן עצמאי.

6. השמן יוצר שכבת מגן אחידה המתאימה לשמש בסיס למייק-אפ ובנוסף יוצרת חוצץ בין העור לזיהום המגיע מהאויר.

7. הדרך היעילה ביותר לנקות את העור היא באמצעות שמני ניקוי וטיהור. רוב מוצרי הטיפוח והאיפור שלנו מכילים שומן, בעיקר המייקאפ, קרם היום ומקדמי ההגנה שאנחנו מקפידות להניח בוקר. בכדי להסיר שמן ביעילות מומלץ להשתמש בשמן ניקוי שממיס את האיפור והלכלוך בקלות. זיכרי – שמן ושמן דוחים זה את זה ולכן המים לבדם לא ינקו את העור כראוי בעוד סבון ניקוי או מי פנים ייבשו את העור הרבה מעבר לנדרש.

OILS1014

שמני ניקוי לפנים חודרים לעומק הנקבוביות וממיסים לכלוך קשה ואיפור שהצטבר: יובנה, שמן לניקוי מטהר Detoxifying Cleansing Oil, מחיר: 219 שקל | לנקום, שמן ניקוי HUILE ECLAT, מחיר:  235 שקל | שיסיידו, שמן ניקוי PERFECT CLEANSING OIL, מחיר: 259 שקל. 

8. מומלץ להחליף גם את סבון הרחצה בשמן רחצה, במיוחד עבור אלו שנהנות ממקלחת או אמבטיה במים חמים במיוחד שפוגעים במאזן הלחות הטבעי של העור.

9. הזמן הטוב ביותר למרוח שמנים על עור הגוף והפנים, הוא אחרי מקלחת כשהעור עדיין מעט לח. אין צורך ביותר מכמה טיפות בשביל ללחח שטח גדול באמצעות תנועות עיסוי עדינות. גם שמנים לטיפוח השיער מניחים בכמות קטנה ובעיקר בקצוות. מכאן ששימוש בשמן הוא גם חסכוני מאוד בכמויות.

OILS1018

שמנים לטיפוח הגוף: וולדה, שמן גוף בניחוח לימון, מחיר: 79.90 שקל | פריי אויל, Massage Oil for Pregnant Women, מחיר: 129.90 שקל. 

10. אם את מורגלת בשימוש בקרם לחות ומעדיפה את מרקמו על פני זה של השמן, את יכולה לערבב ביניהם וכך ליהנות משני העולמות ולהגביר את יעילותו של הקרם בטיפול ביובש קיצוני. ובכל מקרה, לא מומלץ לוותר לחלוטין על השימוש בקרם לחות כיון שהעור זקוק גם למים שנמצאים בכמות נדיבה בקרם לחות ואינם קיימים כלל בשמן. לכן כדאי לשלב בין השניים. נשים רבות מעדיפות להשתמש בקרם לחות בבוקר ובשמן הזנה בלילה.

11. שימוש בשמן חשוב במיוחד כשאת נמצאת בתנאי יובש מוגבר, למשל בחללים סגורים ומחוממים בחורף או במטוס. במקרים כאלו מומלץ להוסיף לעור כמה טיפות שמן בכל שעתיים על מנת למנוע את בריחת הלחות.

OILS711

שמני הזנה: קליניק, שמן פנים המשיב זוהר TURNAROUND REVITALIZING TREATMENT OIL, מחיר: 224 שקל | גרלן, אביי רויאל תמצית שמן, מחיר: 665 של |  אסתי לאודר,  שמן הזנה לפנים RESILIENSE LIFT OIL, מחיר: 476 שקל | קלרינס, שמן לוטוס לעור שמן 100% תמציות צמחים, מחיר 306 שקל.

12. לא רק לעור הפנים והגוף – השמנים יעילים מאוד גם לטיפוח השיער והציפורניים.

OILS1012

מקצה השערה עד קצות האצבעות – שמני הזנה לשיער ולציפורניים: פיטו פריז, שמן שיער פיטואויל סופרים, מחיר: 150 שקל | לוריאל פריז, שמנים מועשרים לשיער, מחיר: 50 שקל | אורלי, Flash-Dry-Drops מייבש לק מזין עם תמציות שמנים טבעיות, מחיר: 68 שקל | סאלי הנסן, שמן ציפורניים, מחיר: 44.90 שקל. 

***