לפני הכל – פריימר

אחד ממוצרי האיפור שלא מקבלים מספיק כבוד הוא הפריימר. למה הוא כל כך חשוב, איך משתמשים בו ואילו סוגים קיימים? שלי גפני עושה סדר

shutterstock_570927100

במדינה חמה ולחה כמו שלנו, די מפתיע שלא הרבה נשים מודעות לחשיבות הפריימר בתהליך האיפור. אבל מהניסיון שלנו, אם תנסו להכניס אותו לשגרת האיפור שלכן, כנראה תתאהבו.

ביקשנו משלי גפני, המאפרת הראשית של סופר-פארם, לספר לנו מה הוא פריימר, מה היתרונות שלו ואיך נכון להשתמש בו.

"הפריימר כשמו כן הוא" מסבירה שלי "הוא מהווה את שכבת היסוד לאיפור כולו ויוצר חוצץ בין מוצרי האיפור לעור כך שהם לא נספגים בו במשך היום".

מה הפריימר יודע לעשות?

תפקידו המרכזי של הפריימר הוא להוות שכבת הגנה בין העור למייקאפ שיבוא אחריו. הוא מסייע להחליק את העור ומונע מהמייקאפ להכנס לנקבוביות ולקמטוטים. כך מתקבל מראה אחיד, טבעי וחלק. בנוסף, הוא מונע הברקה של העור ומסייע לעמידות המייקאפ לאורך זמן.

רוב הפריימרים מגיעים בטקסטורה סיליקונית נעימה בצבע שקוף או לבנבן. ישנם פריימרים עם גוון מתקן שעושים פעולה דומה לקורקטורים ומטרתם לטשטש פגמים וליצור גוון עור אחיד (למשל גוון ורדרד לטשטוש כהויות ופיגמנטציה או גוון ירקרק לטשטוש אדמומיות). אבל גם פריימר שקוף בשילוב מייקאפ וקונסילר אם יש צורך יעשה עבודה מעולה.

COLORPRIMER108

smoothing foundation primer , פריימרים מתקנים של פופה, מחיר: 99 שקל | סופרפריים של קליניק. 4 פריימרים לדאגות עור שונות. מחיר: 155 שקל.

איך משתמשים בפריימר?

את הפריימר מניחים אחרי קרם הלחות וקרם ההגנה. יש להמתין מספר דקות על מנת שהקרמים ייספגו היטב בעור ולהניח מעליהם את הפריימר בשכבה דקה. לאחר שהפריימר מתייבש על הפנים ממשיכים במלאכת האיפור כרגיל.

האם מורחים את הפריימר על כל הפנים?

פריימר טוב יכול להתאים לכל אזורי הפנים, אבל מי שנהנית מעור נהדר ולא מרגישה צורך בפריימר מלא, יכולה להשתמש בפריימר ייעודי לעיניים או לשפתיים. אלו ימנעו מהצלליות והשפתונים להיכנס לחריצים וגם יסייעו להם להיות עמידים יותר.

eyeprimer108

אינסטנט לייט איי פרפקטינג בייס – פריימר בסיס למיצוק העיניים של קלרינס, מחיר: 130 שקל | פריימר טוש לעיניים והבהרה של רבלון, מחיר: 89.9 שקל.

למי מומלץ להשתמש בפריימר?

ראשית, לבעלות עור שמן שסובלות גם מהברקה של העור וגם מחוסר עמידות של המייקאפ בגלל ההפרשות השומניות. הפריימר ימנע את ההברקה ויחזק את עמידות האיפור.

שנית, לבעלות עור בוגר עם קמטוטים. הפריימר מחליק את העור ומונע מהמייקאפ להיכנס לקמטוטים, דבר שגרום להם לרוב להיראות גדולים ועמוקים יותר.

בנוסף לאלו גם כל מי שסובלת מנקבוביות פעורות, צלקות קטנות (למשל צלקות אקנה) ומרקם עור לא אחיד וכמובן לכל מי שמזיעה באזור הפנים (שזה אומר – כולנו בקיץ הישראלי).

כדאי לציין שהפריימר גם שומר על היגיינת העור בכך שהוא מונע מהמייקאפ ומהלכלוך החיצוני לחזור לנקבוביות. זהו יתרון משמעותי בפני עצמו.

מה לגבי בעלות עור יבש?

למרות שנהוג להמליץ על פריימר בעיקר לבעלות עור שמן, גם בעלות עור יבש יכולות ליהנות מהשימוש בפריימר בעיקר בזכות העובדה שהוא "כולא" את הלחות בעור לאורך זמן ומונע את המראה המיובש המלווה בקמטוטים או קילופים.

כמה זה עולה?

primerlow1

פריימר אינפליבל במקרם ג'ל של לוריאל פריז, מחיר: 75 שקל | אסנטיאלס מאט פרפקטינג פריימר של ג'ייד, מחיר: 119.90 שקל | פור מינימייזר פריימר מצמצם נקבוביות של קרליין, מחיר 110 שקל |  פייספינטי אול דיי לונג לסטינג פריימר של מקס פקטור, מחיר: 99 שקל. 

PRIMERHIGH

לה בייס פרו של לנקום, מחיר: 160.9 שקל | פריימר מטאוריט של גרלן, מחיר: 278 שקל | מאט פרפקטינג פריימר של אסתי לאודר. מחיר: 170 שקל | פריימר מיסטר מט של גיבנשי, מחיר: 185 שקל.

***