מי אני?
מור ולין, 35 , נשואה +2. המעצבת והבעלים של המותג PIOO PIOO משנת 2007.
פיו פיו – pioo pioo, על שם הצליל שעושים ילדים כדי לתאר אקדח יורה, הלוגו הוא צללית של אקדח משנות החמישים, שם עם הומור וקריצה.
רקע
גדלתי בישוב מיתר. מאז שאני זוכרת את עצמי רציתי להיות מעצבת אופנה. עוד לפני סיום שרותי הצבאי (קצינה בפיקוד העורף) נבחנתי ללימודים בשנקר והתקבלתי. עם השחרור עברתי לתל אביב והתחלתי לימודי אופנה בשנקר, תואר של 4 שנים, במהלכן עיצבתי ומכרתי עיצובים שלי בירידים שונים וכן התמחיתי במספר בתי אופנה קטנים. מיד עם סיום הלימודים הבנתי שאין מותג או חברה שמייצרים בגדים בסגנון שהייתי רוצה לעצב והקמתי את המותג תוך מספר חודשים.
מתי ולמה הבנת שאת רוצה להיות מעצבת?
כל הילדות שלי התלבשתי מאוד שונה מהילדים בסביבה שלי ובכיתה ד' גם עשו עליי חרם כי סירבתי להתלבש כמו כולם. בכיתה ח' גיסתי שאלה אותי מה ארצה לעשות כשאגדל וסיפרה לי על שנקר ולימודי עיצוב אופנה. באותו הרגע החלטתי שזה מה שאעשה כשאגדל.
מה היה החלק הכי מאתגר בדרך?
יש הרבה אתגרים בדרך, אבל למען האמת כל עניין הפריצה לשוק המקומי קרה בקלות בגלל שהמותג היה (ועדיין) מאוד שונה ומיוחד בנוף העיצוב המקומי. כבר בקולקציה הראשונה היתה התענינות מאוד גדולה של עיתונאים, חנויות, סלבס ולקוחות.
האתגרים הגדולים באמת הם למצוא חומרי גלם, בדים ייחודיים למשל, ואנשי עבודה טובים, וכמובן כל העניין של ניהול עסק שוטף ששונה כל כך מעבודת העיצוב החופשית והיצירתית.
הקושי הגדול ביותר היה בחופשת הלידה הקודמת שלי, אז הבנתי כמה קשה עד בלתי אפשרי לאישה, עצמאית ובעלת עסק בארץ שלנו לקחת חופשת לידה ולהצליח לשמור על העסק חי, בייחוד שאני גם בתפקיד הבעלים והמנהלת וגם בתפקיד המעצבת, שהוא בכלל תפקיד חסר תחליף.
איך את מתארת את סגנון העיצוב שלך?
נשי, בעל אמירה, מתבלט ולא דופק חשבון. מאוד מאוד פאשן תוך שימת דגש גדול על הלובשת, להחמיא ולעבוד עם הגוף הנשי.
לסגנון האופנתי של איזו מפורסמת את מתחברת?
נלי תגר ואפרת גוש, שתיהן מהלקוחות הראשונות שלי ועד היום, ושתיהן מתלבשות עם ים אמירה, תעוזה ושיק. אני גם מאוד מאוד אוהבת אותן באופן אישי.
מה מאפיין את הקולקציה החדשה?
המסע החדש והסוחף שנבחר לקולקציית חורף 2017 מרחיק הפעם לעבר המחוזות הרחוקים של רוסיה היפיפייה. תוך חיפוש אחר החומר ממנו עשויות אגדות. משחקים בין עצים ביערות עד פראיים, החלקה על הקרח באגמים קפואים עם ציפורים נדירות וחיות בר קסומות, מהווים את התפאורה המושלמת לאגדה מודרנית קסומה.
הגזרות והאלמנטים לוקחים השראה מבגדים מסורתיים של עולם הפולקלור הרוסי, בשילוב עם הדפסים מודרניים ופופיים שיוצרים שפה חדשה ומתוחכמת. בקולקציה גזרות מגוונות כגון שמלות אוברסייז, שמלות חלוק נצמדות במותן, שמלות בגזרת A ועוד.
טווח מידות: השמלות מגיעות במידת וואן סייז, ומתאימות למידות 34-42.
איפה קונים: חנות הסטודיו נמצאת ברחוב גת רימון 13 תל אביב.
טווח מחירים: 390-1,080 שקל (מחירי סוף עונה)
אתר: https://pioopioo.com
פייסבוק: https://www.facebook.com/pioo0pioo
***
הצטרפו לסלונה אופנה בפייסבוק