הבלוג של אביבית אבירם - תזונה, בריאות ולייפסטייל

avivitaviram

"תזונה בריאה כאיכות חיים" "אוכלים בריא, אוכלים לשובע, אוכלים ומרזים" מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא, מפתחת שיטה ייחודית לירידה במשקל בדגש על "הנעה תוך כדי הנאה". טיפים, טכניקות, כלים, מידע שובר... +עוד

"תזונה בריאה כאיכות חיים" "אוכלים בריא, אוכלים לשובע, אוכלים ומרזים" מאמנת תזונה ומנטורית לאורח חיים בריא, מפתחת שיטה ייחודית לירידה במשקל בדגש על "הנעה תוך כדי הנאה". טיפים, טכניקות, כלים, מידע שובר מוסכמות, מתכונים, סיקור מנות בריאות במסעדות, כתבות בנושא תזונה ואורח חיים בריא ועוד...

עדכונים:

פוסטים: 21

החל ממרץ 2016

ערב טוב חברים וקוראים יקרים,

 

לאחרונה החלתי בפעילות סיקור מנות בריאות במסעדות וזאת על מנת להביא לכם את מיטב העדכונים בגזרה הקולינארית הבריאה.

כחלק מתהליך “תזונה בריאה כאורח חיים”, עלינו להבין כי אין סיבה להפסיק לסעוד במסעדות, אין סיבה להמשיך לחוות טעמים קולינריים ולאפשר לעצמינו לצאת מאיזור הנוחות (=המטבח הפרטי שלנו).

אז השבוע התייצבתי לדייט עם חברה יקרה, באופן אירוני ולא מכוון אותה היא עוסקת בתחום המסעדנות ומבינה דבר או שניים בעולם הקולינריה – הרגשתי שזאת הולכת להיות חוויה.

המסעדה הנבחרת: “דויד ויוסף” בתל אביב

מקום ישיבה: בר מרכזי בקומה העליונה ממש מול המטבח (“הפרונט” חברתי היקרה ציינה, כך שיכולנו לראות את כל המתרחש)

שעה: 21:00 בערב

לא עברו כמה שניות מרגע שהתיישבנו וקיבלנו לידינו 2 תפריטים מידי ניר,  הברמן הראשי – זכרתי אותו מהפעם הקודמת, זכרתי שהוא תוסס ומלא באנרגיה (כנראה לא זכרתי עד כמה).

התחלנו את הערב בדרינק לכבוד “הדייט” – היא התפנקה בקוקטייל דקירי עם נגיעת וודקה ותותים טריים ואני כהרגלי התענגתי על יין לבן גוורץ (טיפים בגזרת הבריאות: העדיפו יין לבן/אדום על פני קוקטיילים/ליקרים כדי להפחית את כמות הסוכרים הנצרכת)

לחיים

הגיע הזמן להזמין מנות ראשונות אמרתי….. הזמנו מספר מנות ראשונות לטעימות, ביניהן:

סלט פרחי כרובית טרייה - טקסטורות של עגבניות | עשבים טריים | בצל סגול | פיסטוק | יוגורט טחינה – מנה חביבה – מרביתה כוללת עגבניות שרי, מעט פרחי כרובית טריים (ולא מאודים) ברוטב יוגורט טחינה מעניין שעיטר את סביב הצלחת.  (טיפים בגזרת הבריאות: שאלו מהם מרכיבי המנה וודאו שאתם מזהים כל מרכיב בצלחת, בררו אם חומרי הגלם מטוגנים/מאודים/צלויים ואל תתביישו לבקש Easy Dressing)

וסשימי טונה קוקוס | בוטנים  | שאלוט מוחמץ | כוסברה |בזיליקום | ויניגרט וואסבי דבש – מנה בהחלט מומלצת לכל אוהבי נתחי דגים נאים – נתחים מדוייקים מבחינת חיתוך, ומתובלים ברוטב מעודן מאוד (טיפים בגזרת הבריאות: בקשו מראש למזער את צריכת הרטבים/”קישוטים” כדי שלא נקבל מנה “שוחה” בנוזלים – תמיד העדיפו לראות את “כוכבי” הצלחת בין אדרת הנוזלים ולא מתחת לשכבת נוזלים)

סשימי טונה סלט שרי עם כרובית

ניר הברמן הציע שנסיים את 2 מנות אלו לפני שהגיש לשולחן את המנה הבאה:

קרפ’ציו פילה בקר - עגבניות שרופות | שקדים | פלפל חריף | ביצת עין | פרמז’ן – בהחלט מנה מצויינת,  כמות גדולה של פילה בקר/חלבון, עליהם הובזק שמן זית בתיבול מדוייק, שקדים ו… ביצת עין – מספיקה בהחלט ל 2 אנשים. (טיפים בגזרת הבריאות: בקשו ללא פרמז’ן ואם בכל זאת המנה הגיעה עם גבינה, הסירו אותה בעזרת מזלג, תהנו ממנת חלבון (בשר בקר) ללא תוספת לחם (פחמימה) שילוב של בשר בקר עם פחמימה אינו מומלץ מאחר ובשר בקר מכיל חלבון ושומן, לחם מכיל סוכר/פחמימה = כמות לא מבוטלת של שומן/סוכר במנה אחת)

קרפציו בקר

ואז הוגש לשולחן “גולת הכותרת” מבחינתי באותו הערב – בתוך חובבת פירות ים, לא יכולתי להסתיר את החיוך כשראיתי שניר מגיש לי (חברתי לא אוכלת פירות ים) מנת קוקי סן ז’אק - למון גראס | סויה | שמנת | חמאה | אצות – מה אני אגיד לכם – חווית טעמים שאין לתאר!!! בודדות המסעדות המגישות קוקי סן ז’אק בארץ ואלו אשר מגישות לרוב “ממעטות” בכמות. (טיפים בגזרת הבריאות: מנה סופר מומלצת בעיקר לאלו הרוצים לשמור על הגזרה – פירות ים ידועים כעשירים באומגה 3, שומן העשוי ממולקולות שאינן הופכות לתאי שומן אלא מאזנות את מערכת ההורמונים וגורמת לתחושת שובע לאורך זמן)

קוקי

בשלב זה שתינו היינו מלאות – חווית טעימים בלתי נגמרת בפה שהותירו את שתינו מבוכות מרוב חיוך.

ואז… ניר כנראה חשב שאנחנו צריכות לעשות טעימות גם בגזרת האלכוהול והזמין לנו 2 צייסרים של פיג’- לא נגענו אבל אמרנו תודה ענקית!

(טיפים בגזרת הבריאות: “שמרו” את כמות הפחמימות/סוכרים למנות שוות ומפנקות יותר, קחו לגימה קלה על הלשון (כדי להרגיש את טעמו העז של המתוק) ותבינו לבד שאין צורך לסיים את השוט במלואו)

צייסר פיגלי

ומכאן הוגשו לנו מנה עיקרית, כמעט ולא נשאר מקום אבל לא יכולנו שלא לטעום:

פילה דניס - קרם שעועית לימה | תרד | בקצ’וי | ציר עגבניות | חמאה – מנה בהחלט גדולה ומספיקה לשני אנשים, הגיעו 2 פילטים במרקם קרם שעועית בציר עגבניות  - אף קיבלנו כמות נוספת של ירקות בוקצ’וי ליד, טעמנו ממנת הדג ומנת הירקות – נהננו מאוד – נשאר לנו טעם של עוד וזאת אחת המנות שאחזור אליה בוודאות.

(טיפים בגזרת הבריאות: נתחי דג (ובפרט דגי ים) מבורכים ותמיד מומלצים במסעדות ובכלל. שילוב של דג עם עלים ירוקים (תרד/בוקצוי) מהווה מנה עיקרית מושלמת בגזרת הבריאות. אפשר לבקש Easy Dressing ובכך לדלל את כמות החמאה/ציר עגבניות)

לאור העובדה כי ישבנו ממש מול “הפרונט” וכל המנות נעשו מול עינינו, לא יכולנו שלא לראות כי אחת המנות שיוצאות בתדירות הגבוהה ביותר היא מנת פילה הדניס – לחלוטין אחת הבחירות המומלצות במסעדה.

דניס על מצע בוקצוי

 

הפסקה…. זה הזמן להעביר חוויות, להתעדכן ולבדוק את הקומה למטה במסעדה – כמה שלוקים של יין (ניר דאג למלא לנו את הכוסות שוב) וירדנו בגרם המדרגות מטה…

ההרגשה היא כאילו נכנסו למסעדה אחרת – המקום הומה אדם, מוזיקת לאנצ’, אוירה ניו-יורקית, אפשר לעשן למטה, רעש, אנרגיה, וייב סוער, תאורה חשוכה – פייר?! מגניב… שונה לגמרי מהקומה העליונה אבל דווקא זה מה שמייחד את המקום – כל אחד יכול למצא את הנישה המועדפת עליו.

עלינו חזרה מעלה…. דקות ארוחות אנחנו מסתכלות על “הפס החם”, אמרה לי נעמה – בתור מסעדנית הסבירה לי איך מתנהלים הפסים: קרים וחמים ואני התמוגגתי לראות את הכנת המנות, חומרי הגלם העשירים והטריים, אופן הצילחות והדינמיקה הרבגונית שרצה מול עינינו – אין ספק – המקום רץ בשליטה מלאה.

הייתי חייבת לגשת לדויד ויוסף, להחמיא ולפרגן על הפינוקים, על השליטה, על המקצועיות – למרות סמכותם, שניהם מעורבים ועוזרים בכל רגע נתון – העיניים שלהם חגות ללא הפסקה לוודא שהכל בשליטה, תודה לכם!

תמונה עם הבעלים

 

כמעט סוף הערב וניר מציע לנו קינוחים – סירבנו בנימוס עדין, לא עזר לנו…

לשולחן הוגשו 2 מנות קינוח שונות:

קרם ברולה עם תותים טריים וסורבה אננס – נראה מדהים, לא טעמנו.

קינוח

לסיכום – מעבר לחווית טעמים קולינרית בהחלט, רוצה להדגיש מספר דברים נוספים:

  • צוות העובדים מקצועי, אדיב, סובלני ומאוד! אהבתי את העובדה שהמטבח גלוי וחשוף לחלוטין לעיני היושבים בבר ולכן מעבר להנאה בהכנת המנות, ניתן לראות את המרכיבים/חומרי הגלם AS IS.
  • בעלי המקום (דויד ויוסף) – מעוררי השראה, יוסף קיבל אותי בכניסה והושיב אותנו, שניהם ניגשו ושאלו לשלומינו מספר פעמים ונוכחותם במקום מורגשת היטב.
  • מבחינת שיקולי בריאות –  לא היה פשוט לבקש “ללא חומרי גלם מסויימים”, נעמה הסבירה לי כי אני לא יכולה לבקש “בלי זה ובלי זה” כשאני סועדת במסעדת שף, לא הסכמתי…. אנחנו יכולים להנות מגסטרונומיה במיטבה גם ב”התאמות” קלות.

ממליצה מאוד לכל מי שרוצה להעביר ערב משולב באוכל ואלכוהול משובח ואווירת גרוב ייחודית.

 

 

עוד מהבלוג של אביבית אבירם - תזונה, בריאות ולייפסטייל

תצוגה מקדימה

חוויות מארוחת צהרים משפחתית, טעימה ובריאה ביותר עם פאנץ שווה

סיפור אמיתי הזמן: שבת בצהרי היום הסיבה: חגיגות יום הולדת לאחיין המדהים שלי מה בתוכנית: ארוחת צהרים על טהרת הבריאות עם חגיגת טעמים עשירה בפה (וזה לא פשוט למשפחה חובבת אוכל כמו שלי, רומנים אנחנו אחרי הכל) בפיקודם של: אחותי...

תצוגה מקדימה

איך להימנע משולי אבוקדו "מושחרים"?

מכירים את זה שאתם חותכים אבוקדו (תמיד לאורך הליבה אגב), פורסים לכם בהנאה 1/4 או 1/2 אבוקדו לארוחה ומאחסנים את הנותר במקרר? כדי למנוע שוליים מושחרות, אחסנו את שארית האבוקדו לצד חצי בצל טרי חי ולנועזים מביניכם - סחטו מעט מיץ...

תגובות

פורסם לפני 4 years
תצוגה מקדימה

קעריות חסה מלאות בכל טוב ומכילות 100% בריאות

מי אמר שאי אפשר לגוון במטבח הבריא? בחודש הקרוב אעלה מתכונים פשוטים, מפנקים, משביעים וכמובן עומדים על טהרת "תזונה בריאה כאיכות חיים", כל המתכונים מורכבים מחומרי גלם נקיים (0% שימוש במוצרים מעובדים/מתועשים) - אנסה להעביר לכם...

תגובות

פורסם לפני 4 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה