הבלוג של   אביגייל פולק כהן

פיסות מהחיים

אשה של, אמא של. קוראת,כותבת,אופה ומבשלת. ועכשיו גם משתפת אתכן/ם בפיסות מהחיים שלי

עדכונים:

פוסטים: 310

החל מפברואר 2012

לביבות גבינה ואיטריות מתוקות וטעימות לחנוכה ולכל יום.

03/11/2013

חנוכה הוא מבחינתי החג שהכי כייף לחזור בו אל המתכונים של סבתא.

היא היתה מכינה לביבות כמעט מכל דבר מטגנת,מפזרת אבקת סוכר ונותנת לכולם להתענג.

הלביבות האלה הן טעם ילדות שלי ועכשיו הן גם יכולות להיות על שולחנכם.

שימו לב,הלביבות מטוגנות ולא ניסיתי לאפות אותן .

מצרכים:

חצי חבילה איטריות דקיקות מבושלות לפי ההוראות.

3 כפות גדושות גבינה לבנה

1/2 כוס סוכר

1 סוכר וניל

2 ביצים

חופן צימוקים (אפשר לוותר)

3 כפות גדושות קמח.

לשים בקערה את כל המצרכים ולערבב עד קבלת תערובת אחידה.

לחמם במחבת שמן (לא עמוק!) וכשהשמן חם בעזרת כף לצקת מעט מהתערובת בצורת לביבות למחבת.

לטגן כ- 3 דקות מכל צד להוציא ולהניח על נייר סופג.

כשהן מתקררות לפזר אבקת סוכר ולהנות.

מוזמנים גם להכין את לביבות התפוחים שלי שהכנתי בחנוכה שעבר והיו הצלחה גדולה.

שיהיה לכולנו חג חנוכה שמח ומלא אור.

עוד מהבלוג של   אביגייל פולק כהן

תצוגה מקדימה

עוגת קרמבו – געגוע לסתיו

כבר בתחילת ספטמבר אני מחכה לשני הדברים המבשרים את בוא הסתיו. נחליאלי וקרמבו. כשאני רואה את הציפור הקטנה והמקסימה הזו מקפצת אנה ואנה אני מתמלאת אושר וחיוך אינסופי. הקייץ נגמר סופסוף אפשר להתחיל לנשום ומייד מחפשת  את...

תצוגה מקדימה

לחמניות מתוקות

"סבתא מה תביאי לי כשתבואי ?" הייתי שואלת את סבתי כשהייתי קטנה "א זיסע בולקע פאר א זיסע מיידלע"  (לחמניה מתוקה לילדה מתוקה) היא היתה עונה ביידיש ואני הייתי צוחקת באושר מהשפה הנהדרת הזו. לימים,כשבגרתי והתחלתי לשחק עם בצק...

תצוגה מקדימה

עוגת וופלים נוסטלגית

ראיתי אותן לא מזמן בסופר ושקעתי בנוסטלגיה שנים רבות אחורה... בילדותי, אחת העוגות של ימי שישי היתה עוגת וופלים.  היו אלה דפי וופל גדולים ומרובעים. אימי היתה מכינה קרם שוקולד מקקאו וחלבה ומורחת בנדיבות בין הוופלים ושמה...

תגובות

פורסם לפני 8 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה