מאת אבישג אלבז הרוש
בזמן שקמפיינים גלובליים חורשים את הרשתות החברתיות בנוגע להעצמת נשים, שילובן בתעשיית ההייטק ובוודאי קידומן לתפקידים בכירים, נדמה שעוד לא נעשה מספיק בשביל שנפנים וניישם את המסרים שמועברים בהם. כבר זמן רב שמנהלים רבים, ארגונים, עמותות ואינדיבידואלים קוראים לשינוי אבל בפועל העסק לא זז מספיק מהר. רק לאחרונה חלה התעוררות קלה והתחולל שינוי מגמה, כאשר יותר חברות מבינות את הצורך ביצירת איזון מגדרי שוויוני בין העובדים, שיאפשר לנשים לפתח קריירה ולהתקדם מבחינה מקצועית בתחום ההייטק.
אחת מהחברות הללו היא חברת הטכנולוגיה מטריקס, בה אני זוכה לקחת חלק בהתוויית המדיניות הזו באופן אישי. מטריקס למעשה מהווה מיקרוקוסמוס של החברה הישראלית. מיום היוסדה של החברה האני מאמין שלנו הוא לייצר הכלה של כל נדבכי החברה הישראלית בתוך החברה עצמה. בהתאם לזאת במטריקס, שמונה מעל ל-10,000 עובדים, מועסקות מעל ל-50% עובדות בקרב כלל עובדי החברה, כאשר הנהלת החברה מאוישת ב-40% מנהלות. נתון שאינו מאפיין את תעשיית ההייטק שרובה ככולה מאופיינת ברוב גברי, על אחת כמה וכמה בתפקידי הניהול.
אנו רואים את ההכלה הזאת כתוצאה ישירה של מתן הזדמנות שווה לעובדים ובחינתם על פי כישוריהם ויכולותיהם בלבד, ללא הבדלים של דת, גזע או מין. לא מדובר בתופעה שהתעוררה בשנים האחרונות עם עליית המודעות לנושא או בניסיונות לבצע העדפה מתקנת או גרוע מכך, ניסיון לייצר תמונה תדמיתית חיובית כלפי חוץ. המטרה היא לאפשר לכולם להתפתח מקצועית ואישית באופן שווה ועל זה מושתת ה-DNA של החברה לאורך השנים. בדיקה שערכנו לאחרונה חיזקה עובדה זו, כשהציגה שהנתונים אודות המאזן המגדרי במטריקס נשמרו למשך יותר מ-18 שנות קיומה של החברה.
סיפורה של מטריקס, שעובר דרך מיזוגים, רכישות, פרויקטים וטכנולוגיות בכל רחבי העולם, הוא למעשה סיפורם של עובדי ועובדות מטריקס, אשר חלקם נמצאים בחברה מיום הקמתה. מגוון האפשרויות הרחב שמספקת החברה מאפשר לעובדים ולעובדות לבחור במסלולי התקדמות ופיתוח מקצועי שונים. גישת העבודה הזו באה לידי ביטוי בכך שבאירועי החברה למשל, ניתן למצוא דוברות מרכזיות בעולם שלרוב מאופיין ברוב גברי. בנוסף, החברה פועלת במישורים נוספים ומקיימת לאורך השנה סדנאות שונות להעצמה נשית עבור העובדות, ומעבירה תוכניות חניכה לנערות על מנת לנתב אותן אל התחום ולחזק להן את האמונה בעצמן. יתרה מכך, בחטיבת "תלפיות", הכשירה מטריקס לאורך השנים אלפי נשים מהמגזר החרדי ומהמגזר הדרוזי ושילבה אותן בתפקידים שונים בהייטק.
בישראל בפרט ובשאר העולם בכלל עדיין לא הגענו לנחלה. יש עוד דרך ארוכה ויתכן שמסביבנו עוד ניתן למצוא בודדים שנשארו מאחור, אשר מונעים על ידי אידיאולוגיות פטריארכליות שכבר מזמן היו צריכות להיגנז מהעולם הזה. אך למרות כל זאת, יש תחושה של שינוי באוויר ונראה שאפשר וצריך לפעול אחרת. הנתונים המצוינים מעלה הם רק דוגמא אחת מיני רבות שבכוחן להוכיח שסביבת עבודה מותאמת ושוויונית יכולה לאפשר מאזן מגדרי הולם במקום העבודה, אשר בשנת 2020 צריך כבר להוות בסיס יסודי בכל חברה שמכבדת עצמה.
** הכותבת הינה סמנכ"לית משאבי אנוש במטריקס.
אודות מטריקס
מטריקס, חברת פתרונות הטכנולוגיה הגדולה בישראל, היא שותפה טכנולוגית ואסטרטגית באינספור פרויקטים גדולים וקטנים, המייצרת השפעה משמעותית על ליבת העשייה של לקוחותיה. החברה עוסקת בביצוע פרויקטי ייעוץ אסטרטגיים ואינטגרציה מן הגדולים במשק, בפיתוח ויישום טכנולוגיות חדשניות ויישומים ארגוניים בסביבת אינטרנט ומובייל כמו גם מערכות לגאסי, ייצוג פתרונות ומוצרי תוכנה, פתרונות תשתית מקומיים ופתרונות ענן, שירותי מיקור חוץ ואוף-שור, שירותי ביג דאטה, בדיקות תוכנה, פתרונות אבטחת סייבר, פתרונות בינה מלאכותית, פתרונות מציאות רבודה, הדרכה והטמעה. פעילותה של מטריקס מושתתת על 4 צירי פיתוח עסקי: ייעוץ אסטרטגי בתחומה הליבה של ארגונים; ניהול פרוייקטים בדגש על פרוייקטים ארוכי טווח; הקמת מיזמים חדשים במקביל למדיניות רכישות בארץ ובחו"ל וכן סינרגיה ואינטגרציה מושכלת בין היחידות העסקיות המגוונות במטריקס.
סיפורה של מטריקס, שמתפרש על פני כמעט 20 שנה ועובר דרך מיזוגים, רכישות, פרוייקטים וטכנולוגיות בכל רחבי העולם, הוא למעשה סיפורם של עובדי ועובדות מטריקס, אשר חלקם נמצאים בחברה מיום הקמתה. מטריקס מעסיקה כ-10,125 מקצועני טכנולוגיה ו-IT ובעידן שבו עובדים נודדים בין חברות, רבים מעובדי מטריקס נשארים, מפתחים קריירה ומטביעים את חותמם על החברה ופעילותה. בישראל, מטריקס מדורגת כחברה שהכי טוב לעבוד בה במגזר שירותי התוכנה זו השנה ה-9 ברציפות. כמו כן, החברה מדורגת על ידי חברות המחקר כמובילה את ענף שירותי התוכנה והטכנולוגיה בישראל למעלה מ- 13 שנים. מטריקס נסחרת בבורסה לניירות ערך בת"א במדד תל אביב 125. מחזור ההכנסות של מטריקס בשנת 2018 הגיע לכ- 3.17 מיליארד ₪ והרווח הנקי הגיע לכ- 144 מיליון ₪.