קייק פופס מעוצבים בלי קמח

משדרגים כל אירוח עם קינוחים מיוחדים על מקל במגוון טעמים. מתאים לערב חג, מסיבת יום הולדת או כל אירוע חגיגי

ביליתי בוקר מתוק, חגיגי וכיף בסדנת אפייה ועיצוב בשוקולד להשקת רגע מתוק. אם זה היה תלוי בי – אפשר היה להמשיך עוד ועוד. התחלנו בהכנת בראוני וקאפקייקס שוקולד בהדרכת הקונדיטורית נטלי לוין, מהבלוג עוגיו.נט, והמשכנו עם עיצוב וקישוט בשוקולד בהדרכת מיכל מוזס ואיוונה ניצן, בעלות פטי גאטו, שמפיקות מסיבות קונספט.

DSC_0475

ההכנה נעשית בשלבים, אבל התוצר הסופי שווה את ההשקעה. אפשר להכין יחד עם הילדים ולהגיש בערב חג, במסיבת יום הולדת או כשרוצים להפתיע מישהו. אפשר לקשט כיד הדימיון הטובה וליצור צורות ומרקמים שונים, עם התוספות והצבעים שאוהבים ומתאימים לצבעוניות של שולחן האירוח.
promo_long
 

קייק פופס מעוצבים בלי קמח

בשלב ה-1 מכינים עוגת בראוני ואחרי שהיא מתקררת יוצרים ממנה עיסה, שממנה יוצרים את הקייק פופס.
מצרכים לבראוני בלי קמח:
175 ג' שוקולד מריר
150 ג' (3/4 כוס) סוכר
150 ג' חמאה
קורט מלח
1/2 כפית קפה נמס
3 ביצים גדולות (L)
50 ג' (5 כפות) קורנפלור
50 ג' (1/2 כוס) שקדים טחונים
קורט אבקת אפייה
מצרכים לציפוי שוקולד לקייק פופס:
450 ג' שוקולד מריר
3 כפות שמן רגיל
מצרכים לעיטור הקייק פופס – לבחירה:
שבבי בראס (אגוזים), קוקוס, פירורי מקופלת, פירורי שוקולד לבן, סוכריות צבעוניות, שוקולד לבן מומס
50 מקלות סוכריה מנייר דחוס – ניתן להשיג בחנות אפיה, בחנות כלים חד פעמיים
קלקר או ספוג לנעיצת המקלות

DSC_0461

אופן ההכנה:
הכנת הבראוני:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית אפיה מרובעת בגודל 20×20.
2. שמים בקערה בינונית שוקולד וחמאה וממיסים במיקרוגל או על בן-מארי.
3. מוסיפים סוכר, מלח וקפה נמס וטורפים היטב.
4. מוסיפים את הביצים אחת אחרי השניה. חשוב לטרוף אחרי כל הוספת ביצה.
5. מוסיפים קורנפלור, שקדים טחונים ואבקת אפייה ומערבבים רק עד קבלת תערובת אחידה.
6. יוצקים את הבלילה לתבנית ומיישרים את השכבה העליונה.
7. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבראוני מתייצב בצדדים וקיסם הננעץ במרכז יוצא עם בלילה מעט רכה. (הבראוני מתייצב בקירור).
אחרי שהעוגה התקררה, אפשר לעבור להכנת הקייק פופס.
הכנת קייק פופס:
1. מכניסים למעבד מזון חתיכות של הבראוני וטוחנים אותם בפולסים עד קבלת מרקם של תערובת דחוסה.
2. לציפוי השוקולד – ממיסים במיקרוגל או על בן מארי את השוקולד. אחרי שהוא נמס מוסיפים את השמן.
3. מעבירים את קרם השוקולד לכוס גבוהה, שיהיה נוח לטבול את כדורי העוגה.
4. מרפדים תבנית בנייר אפיה.
5. יוצרים מעיסת הבראוני כדורים קטנים! (בקוטר 2 ס"מ) ומניחים על נייר האפיה.
6. טובלים את הקצה של מקל הסוכריה (3-4 מ"מ) בתערובת ציפוי השוקולד ומשפדים עליהם את הכדור שהכנתם. מניחים על נייר האפיה.

DSC_0453

7. ממשיכים כך עד שמסיימים לשפד את כל הכדורים.
8. מעבירים את המקלות לקרור בפריזר ל-30 דקות.
9. אחרי שמוציאים את כדורי העוגה מקירור טובלים כל כדור בשוקולד, מנערים את מקל הסוכריה על שפת הכוס על מנת להפטר מעודפי השוקולד.

DSC_0457

10. מניחים על כף היד את התוספת שרוצים לקשט בה את הכדור ומגליגלים את הכדור בתוספת עד שהוא מתכסה בציפוי.
11. נועצים את המקל בקלקר או בספוג.
12. ממשיכים כך עם כל הכדורים ומעבירים למקפיא עד שהציפוי מתקשה.
13. שומרים בקופסה אטומה במקפיא. מוציאים כ-20 דקות לפני ההגשה.
יוצרת מתכון הבראוני : נטלי לוין