הבלוג של אנג'ליקה אגבייב

angel for business

האנשים והעסקים שאני מעריכה ואוהבת, הם כאן מהזווית שלי. על המלאכים שפגשתי בדרך וקטעים ספר על "דרך המלאך" שיראה אור בקרוב.

עדכונים:

פוסטים: 131

החל מדצמבר 2014

היא גרה בארה”ב ואני מתגעגעת אליה בטירוף בעיקר לדברים המדהימים שהיא מכינה . המתכון הזה הוא מתכון קווקזי שיש לו מספר ווריאציות , זו הדרך שלה וזו הדרך שלי להגיד לה התגעגעתי , בואי קצת.

על עמילה פפו 

עמליה פפו

עמליה פפו

המשפחה של אבי הגיע לארץ ב 1992 עמליה היתה עטופה היטב בחיתולים , התאהבתי בה כל כך . בהתחלה פחדתי להתקרב כי הייתה בעייני שברירית אבל במציאות היא הכי חזקה ואמיצה מכולנו .  בעיקר על הדרך שעברה בחיים .

היא למדה קונדיטוריה במכללת השף בארץ  ובבית ספר לקונדיטוריה בארצות הברית. היא  ”שף קונדיטור” ומעצבת מקצועית בבצק סוכר.

הפחלבה של עמליה 

משך ההכנה: שעתיים • מספר מנות: כ-40

רשימת מצרכים: 

לבצק: 

300 גרם חמאה

30 גרם (כף וחצי) סוכר

3 ביצים

קורט מלח

900 גרם (6 כוסות + 3 כפות) קמח

375 גרם שמנת חמוצה

למילוי:

500 גרם אגוזי מלך

300 גרם (כוס וחצי) סוכר

150 גרם חלבונים (מ-4-5 ביצים)

לציפוי:

1 ביצה טרופה

180 גרם (חצי כוס) דבש

50 גרם שקדים

 

פחלבה

פחלבה

אופן ההכנה:

מערבלים חמאה וסוכר עם וו גיטרה עד לתערובת חלקה, מוסיפים ביצים ומערבלים שוב לתערובת חלקה.

מחליפים ל-וו לישה. מוסיפים קמח, קורט מלח ושמנת חמוצה ולשים עד לבצק אחיד ונעים למגע.

עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים לקירור כחצי שעה. טוחנים אגוזים. מערבבים בקערה את האגוזים והסוכר.

מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל-6 חלקים שווים. מחממים תנור ל-180 מעלות.

מרדדים כל אחד מכדורי הבצק לעלה דק מאד, כ-3 מ”מ עובי (לא לקמח את משטח העבודה כדי לא לייבש את הבצק).

ההרכבה:

מניחים עלה אחד על התבנית ומורחים עליו חלבונים, מפזרים על החלבונים אגוזים.

מניחים עלה נוסף על משטח העבודה ומורחים על צד אחד שלו חלבונים, מניחים אותו על העלה שעליו פיזרנו אגוזים כשהצד המרוח בחלבון יהיה על עלה האגוזים.. מהדקים. ממשיכים כך עם כל העלים הנותרים (אתם צריכים ליצור מעין סנדביץ לתערובת האגוזים: עלה-חלבון-אגוזים-חלבון-עלה וכך הלאה).

אחרי שהנחתם על הערימה את העלה האחרון, אתם עושים עם סכין סימנים בצורת מעויינים (לא חותכים – רק מסמנים!!), מורחים על פני העוגה ביצה טרופה ונועצים בעדינות רבה שקד אחד בתוך כל מעויין.

מכניסים לתנור ל-30-40 דקות.

מייד בסיום האפייה, יוצקים את הדבש על פני העוגה ומברישים מעט את הדבש לכיסוי מלא של פני העוגה.

אם תנסו לחתוך את הפחלבה בעודה חמה- היא תתפרק לכם , חכו בסבלנות קררו וחלקו לפי הסימון.

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אנג'ליקה אגבייב

תצוגה מקדימה

להיות בכושר בלי חדר כושר

חמישה מקצועות שיעזרו לכם להישאר בכושר בלי להיכנס לחדר כושר. אני לא חסידה של חדר כושר. צפוף לי, חנוק לי  ובואו נודה על האמת, ריח זיעה של אחרים הוא לא הריח המועדף עליי. ובכל זאת,  בא לי כושר, אז מה עושים ?  יוצאים לגלוש בים...

תצוגה מקדימה

העדי של ענת

היי ענת , את לא מכירה אותי אבל אני מכירה אותך. עכשיו, קצת יותר מדיי עד שאני מרשה לעצמי לכתוב לך, ומי אני בכלל ?! אני רוצה לספר לך שיש חותרת אחת עם עיניים ירוקות גדולות כמו הים, שערה גולש ועל צווארה עדי מכסף אמיתי. ...

תגובות

פורסם לפני 5 years
תצוגה מקדימה

מכתבים במטבע ~ פרק 2 ~ השטיח בשארם השייח'

היי, אני מצטערת שלא כתבתי לאחרונה, היינו בנעמה ביי. מיקום מדויק שלא תדאג, כמה שעות מגבול טאבה אילת - שארם השייח' מפרץ נעמה, מצרים. האיטלקי אסף אותי משדה התעופה, בדיוק שחזרתי ממוסקבה יישר לאילת. שמעתי חדשות, לא הקשבתי באמת....

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה