הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

גם אני יודעת לחצלץ, לבצבץ ובטח לטחן! מאפה סביח משגע, קריספי, טעים ו… תודו שלא חשבתם על זה!

22/03/2017

17309114_10210300548164910_2534455187875697505_nלמצרכים: (תבנית קוטר 20)

עלי פילו מופשרים

למלית:

1 תפוח אדמה מבושל ומעוך לפירה

1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים רכים

3/4 כוס חציל קלוי (אפשר לשים במאפה קוביות חצילים מטוגנות במקום חצילים קלויים)

1/2 כוס טחינה (אני משתמשת בטחינה אחווה)

3 כפות לימון (תלוי בחמיצות שאוהבים)

2 ביצים קשות חתוכות לקוביות

אריסה – אופציה

מלח (לפי הטעם)

תרסיס שמן

17362724_10210300547564895_8669496285727010568_nלהכנה:

1. לשמן תבנית אפיה בעזר תרסיס שמן. אני אוהבת לשמן עלי פילו עם תרסיס שמן ולא רק בגלל הקלוריות. השימון אחיד והעבודה איתו נוחה מאוד.

2. להניח עלה פילו, כאשר קצותיו יישארו מחוץ לתבנית. לרסס גם אותו ולהניח עוד שכבה מעל.

3. לערבב את כל חומרי המלית ולטעום. אם צריך להוסיף עוד מלח או עוד לימון. אפשר גם חריף

17352356_10210300548004906_49170069544088411_n

4. לכסות את המאפה בערת העלים שנשארו מחוץ לתבנית. לקחת עלה נוסף ולכבות את כל המאפה בצורה אחידה.

17310367_10210300573525544_8223957514247015506_o

5. לרסס את החלק העליון בספריי שמן ולאפות בתנור חומם מראש לחום של 190 מעלות למשך חצי שעה.

6. לבזוק מעל טחינה ולהגיש.

17353511_10210300548364915_3854805763390851197_n

נו??????? איך זה?

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה