הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

אז איך נכנס המטבח הביתי הקטן למטבח המתועש והגדול?

10/08/2016

אלונה

כשהוזמנתי לסיור במפעל “צבר” הייתי סקפטית, הרמתי גבה וסיננתי ביני לביני שאני לא קונה סלטים מוכנים, למה לי בכלל לטרוח ולהגיע לסיור במפעל. אבל אז, החלטתי לראות איך באמת עובד פס ייצור, איך נארזים המוצרים ואיך התהליך עובד. אז…….. נעלתי נעליים גבוהות, אספתי שיער ונסעתי לקרית גת, שם שוכן מפעל צבר. את פניי קידם השף אבי לוי שהוא הפרזנטור של סלטי צבר, מפתח מתכונים ומלווה את תהליך הייצור. את אבי פגשתי במטבח. לגמרי לא מה שחשבתי. לאבי יש במפעל, מטבח קטן, עם קופסאות תבלינים קטנות, סיר קטן, כירה (אינדוקציה) של גז קטנה, ממש ממש כמו בבית. על הגז עמד סיר עם מטבוחה. ניסיון שאני עשה למתכון חדש. הוא קידם את פניי עם כפית ואמר – תטעמי. כמובן שהטעם היה טעם של עוד כפית ועוד כפית ועוד אחת אחריה, מה שליווה את המטבוחה חלה טרייה פרוסה – כי רק ככה אבי טועם את המטבוחה.

AS20160728_873

מהמטבח הכמעט פרטי של אבי, נכנסנו למפעל. הלכנו לראות איך הסלטים נולדים. נכנסנו להיכל גדול, עם ריח משגע. ריח משכר של פלפלים קלויים. ריח של החריכה של קליפת הפלפל. ריח של בית, ריח של מטבח של יום שישי. נשבתי. נשבתי בקסם הסלט פלפלים של צבר. התהליך כ”כ דומה לתהליך הביתי שזה מדהים בעיני. עם כל המיכון, על כל פס הייצור, עדיין יש ידיים שמכניסות את הפלפלים לקלייה, עדיין יש ידיים שמנקות את הקליפה, עדיין יש ידיים עובדות. וזה יפה.

AS20160728_912

AS20160728_297

אני יכולה לומר בביטחון ובפה מלא, שכל ההסתכלות שלי על התיעוש של קו הסלטים השתנה. ריח של בית בכל פינה, ריח של פלפלים קלויים, חצילים שרופים ומטבוחה ארומטית. מעבר לעובדה שבסלטים כמעט ואין חומרים משמרים….

AS20160728_336-Edit

ועכשיו, אתן לכם את המתכון שלי לפלפלים קלויים. סלט צבעוני, טעים, כזה שתאכלו עם הארוחה ותשאירו לסנדוויץ’ ועדיין ישאר לכם טעם של עוד.

yrjo1lodh06nbwvk318b

למצרכים:

6 פלפלים בכל הצבעים (יותר בשביל המראה מאשר בשביל הטעם)

8 שיני שום פרוסות

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

3 כפות חומץ

3 כפות מיץ לימון

להכנה:

לקלות את הפלפלים בגריל שבתנור או על אש גלויה או על להבת הגז. לקלף אותם ולנקות משאריות גרעינים. לחתוך אותם לרצועות.

לערבב את הפלפלים עם יתרת המצרכים, לטעום ואם צריך לתקן תיבול.

ב ת א ב ו ן

גילוי דעת:

הפוסט הינו חוות דעת אובייקטיבית על סלטי צבר. אמנם הייתי חלק מסיור מוזמן, אך חוות הדעת הינה שלי בלבד, תוך התרשמות אישית.

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה