הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מה זה השטויות האלה זרעי צ׳יה ומה עבר עליי כשהחלטתי לקנות אותם? אז הלכתי קצת וחקרתי ובדקתי והבנתי ו….הכנתי. יצא – נדיר! בר תות שדה עם שיבולת שועל ו….זרעי צ׳יה

23/05/2016

אז מה זה צ’יה בכלל?
זרעים שחורים וקטנים שמקורם בצמח הסלביה היספניקה. הזרעים היוו מרכיב חשוב בתזונה של האצטקים ושל בני המאיה כמקור לאנרגיה זמינה (המילה צ’יה בשפת המאיה פירושה כוח), אך למרות היותם מצרך תזונתי עתיק יומין, רק לאחרונה זוהו הזרעים כמזון על מודרני, שבשנים האחרונות צובר תאוצה בכל העולם. הם עשירים בחלבונים ובהרבה מרכיבים בריאותיים נוספים. צ’יה היא חומר מצוין לקשור עיסות ולכן ניתן להמיר ביצים בצ’יה פרט למקרים שמצריכים הקצפות של ביצים (חלבונים/חלמונים).  3 ביצים = 3 כפות צ’יה.
13255903_10207717885159949_1344686679236928285_n
ולמתכון הבא, השתמשתי בריבת תות שדה שהכנתי מבעוד מועד, כשהתותים היו במחיר אפסי.
13241191_10207717884839941_5482107149573213212_n
למצרכים:
100 גרם שיבולת שועל אינסטנט (קוואקר)
100 גרם פתיתי שיבולת שועל (זו לא טעות)
100 גרם קמח
20 גרם זרעי צ’יה
150 גרם סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה
180 גרם חמאה המומסת
1 כוס ריבת תות שדה
להכנה:
1. להמיס את החמאה במיקרו.
2. לשים את כל הרביבים (פרט לריבה) בקערה ולערבב אותם עם החמאה.
3. לרפד  תבנית מלבנית 30X20 בנייר אפיה.
4. לחלק את העיסה שהתקבלה לשניים. לשים שכבה של עיסה ולשטח אותה.
13233147_10207717885919968_6652718696088396954_n
5. למרוח מעליה ריבת תות שדה ומעל לשפוך את שארית העיסה (הפירורים). לפזר אותם באופן שווה.
13227007_10207717886279977_1822343706302446790_n
6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות למשך 40 דקות. לצנו ולחתוך לריבועים.
ב ת י א ב ו ן !

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה