ביסקוויט של בריאות

עוגיות ביסקוויט מופלאות משיבולת שועל וקמח כוסמין (או מלא). ניתן לשלב עם שוקולד או לעשות סנדוויץ עם גלידת ווניל באמצע. הם כל כך טובות, שאתם תודו לי…. הפעם, הפתעתי גם את עצמי!

12963819_10207409637893960_7683221635827559994_n

למצרכים: (כ-20 עוגיות גדולות)

200 גרם קמח כוסמין (או קמח מלא)

200 גרם שיבולת שועל (קוואקר) אינסטנט – או שיבולת שועל טחונה במג'ימיקס לפירורים

1 כפית גדושה אבקת אפיה

200 גרם חמאה

100 גרם סוכר חום

1/2 כפית קינמון

1 כפית תמצית וניל איכותית

כ-4 כפות חלב

להכנה:

1. לשים בקערת המיקסר עם וו גיטרה את הקמח, שיבולת השועל, אבקת האפיה והסוכר החום ולהפעיל מספר סיבובים.

2. להוסיף את החמאה והחלב ולעבד עש שמקבלים גוש של בצק נעים ונוח לעבודה. אם הבצק עדיין יבש, להוסיף עוד מעט חלב. לכסות בניילון נצמד ולשים חצי שעה במקרר.

3. לקמח משטח עבודה ולרדד את הבצק בעזרת מערוך. לקרוץ עיגולים גדולים (אני קרצתי עם חותכן משונן) ולחורר אותם בעזרת שיפוד עץ.

12966039_10207409752136816_546607324_n

12512768_10207409673734856_70886228507351927_n

4. להניח על נייר אפייה בתבנית אפיה ולאפות בתנור שחומם מראש – 20 דקות.

5. לצנן על רשת קירור ולהגיש.12472291_10207409637333946_5580129333342571559_n

ניתן לצפות או לעטר בשוקולד מריר מומס. כמו כן ניתן לאכול עם גלידת ווניל בין שתי עוגיות.