הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

איך הבאתי את פאריז הכי קרוב למטבח עם שילוב מבטיח של בצל וגבינה

24/02/2016

12670385_10207018327391442_2210114392644407077_nלמצרכים: (לשתי תבניות קיש אישיות)

1/2 חבילת בצק עלים

לאנטיפסטי

1 בצל גדול פרוס לארבע

ראש שום

שמן זית

מלח גס

למלית גבינה:

1 גבינת סימפוניה בטעם “ערב בפריז”

12768082_10153495106329016_1667356343_o

2 ביצים

4 כפות קמח תופח

1/2 כוס מוצרלה מגורדת

מלח – לפי הטעם

2 כפות שבבי בצל מיובשים

מעל:

ביצה טרופה

להכנה:

1. לשים את הבצל והשום בתבנית ולבזוק מעליהם שמן זית ומלח גס. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה, או עד שהם מתרככים. לקרר היטב.

2. לשמן תבנית קיש אישית ולשים בתוכה ריבוע בצק עלים, שהשוליים יישארו מחוץ לתבנית.

3. לשים שום ובצל באופן חופשי על גבי הבצק.

12744175_10207018328431468_1869532606328510354_n

4. לערבב בקערה את כל חומרי המלית פרט לשבבי הבצל היבש. לשפוך על גבי הבצל והשום. לקפל את השוליים כלפי פנים ולפזר על מלית הגבינה שבבי בצל.

12742558_10207018328231463_3126693267041935016_n

5. למרוח על השוליים ביצה טרופה.

6. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב.

7. להניח על צלחת הגשה ולעטר עם טימין טרי.

ועכשיו לסיפור ההשקה המקסים של שטראוס:

942798_10206895023228915_7642979478754339626_n

זה היה יום שישי בבוקר, הוזמנו לדירת סטודיו בפלורנטין. המקום שייך לאופיר ורועיקי. הם משתתפים בפרוייקט גלובלי שנקרא “EatWith”. הרעיון המקסים הוא להגיע לבתים של שפים וליהנות מחוויה ייחודית בה השפים מבשלים עבורכם ארוחה בביתם, לנגד עינכם. זה היה בראנץ’ מיוחד מאוד על טהרת הגבינות, טעימות עיוורות של הגבינות החדשות וחשיפה ראשונה של מאפים שהוכנו מבעוד מועד עם הגבינות המדוברות.

שטראוס השיקו שלושה טעמים חדשים של גבינות שיכולים להביא כל מאפה למקום אחר בעולם.

12631363_10206895021788879_758424524525143668_n

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה