הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

כשבצק צרפתי (בריוש), פוגש מילוי איטלקי (עגבניות וגבינה), בפגישה מקרית בפאתי תימן (קובניות) – זוהי תחילתה של ידידות מופלאה.

16/02/2016

12705572_10206962918566256_2746381038622342407_n

מצרכים לבצק:

500 גרם קמח

1.5 כפות שמרים יבשים

2 ביצים

180 סמ”ק חלב

80 גרם חמאה מומסת

1 כף סוכר

1 כפית מלח

מצרכים למילוי:

200 גרם גבינת מוצרלה/קשקבל

6 עגבניות מרוסקות
2 קופסאות של רסק עגבניות (קופ׳ קטנות)
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
2 כפות סוכר

מעל:

חלב

שמן זית – להברקה אחרי האפיה

להכנה:

1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 7 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.

2. בקערה לערבב את חומרי הרוטב (פרט לגבינה).

3. לחלק את הבצק לתשעה כדורים. לרדד כל כדור למלבן. לפזר רוטב עגבניות, עליו גבינה מגורדת ולגלגל לנקניק מהודק וסגור היטב, לשבלל אותו ולהכניס את הקצה מתחת לשבלול.

12742756_10206962156987217_8632766189000608329_n

12705744_10206962156907215_3600963737988507628_n

4. להניח את הקובניות בתבנית משומנת, אחת ליד השנייה.

12744084_10206962156587207_6015559357453088008_n5. להניח במקום חמים עד שהקובניות יכפילו את נפחן. למרוח בעזרת מברשת בחלב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לאחר שהמאפה יוצא מהתנור, להבריש עם מעט שמן זית – להברקה.

12751879_10206968477545227_1524586994_oכל שנותר, זה להגיש ו….. ב ת א ב ו ן

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה