הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

לזנייה מפנקת של תרד וירקות אנטיפסטי בשילוב גבינת תום. ערכה הקלורי איננו גבוה ולכן ניתן לאכול ממנה ללא נקיפות מצפון (וזה עוד לפני שדיברתי על הטעם הנפלא שלה)

14/02/2016


12717170_10206946826403962_4250331951968163353_n

למצרכים:

עלי של לזניה

2 קוטג’

3 ביצים

תרד – צרור גדול (של שוק)

בצל גדול

2 קישואים גדולים חתוכים לקוביות קטנות

ירקות קלויים (אנטיפסטי מעורבב במגוון ירקות שאוהבים – לחתוך ירקות לפזר שמן זית, מלח ועלי אורגנו טרי. לשים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 40 דקות)

שמן זית

מלח

1 כף שום כתוש

200 גרם גבינת תום מגורדת (אפשר להחליף עם כל גבינה קשה עם טעם עז אחרת – קשקבל, פרמזן, כחולה וכדו’)

להכנה:

sxcsx

1. לחמם מחבת עם שמן זית ולטגן בה את הבצל עד שקיפות. להוסיף את השום ולטגן יחד. להוסיף את הקישואים ולהקפיץ תוך כדי ערבוב. להוסיף את התרד ולהקפיץ יחד עד שהתרד יאבד מנפחו והקישואים מעט יתרככו. לפזר מלח. להוריד מהאש ולצנן.

12695923_10206955379337780_1253548947_n

2. לערבב את התרד עם הירקות הקלויים בעדינות.

3. בקערה נפרדת לערבב את הקוטג’ והביצים.

4. לשמן תבנית חסינת חום, ולשים שכבה של עלי לזנייה. עליה לצקת שכבה של קוטג’, על זה לפזר תרד וירקות ומעל לפזר גבינה מגורדת. מעל לשים שוב שכבה של עלי לזניה ולהמשיך באותו הסדר עד שמגיעים לשכבת העלים האחרונה ומעליה קוטג’ ומעל לפזר גבינה מגורדת – היא תקרים את הלזניה.

12746261_10206955379977796_2134955537_n 12714272_10206955379217777_372682508_n

5. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 45 דקות.

12742735_10206946825483939_6651220872186774874_n

ב ת א ב ו ן !

12745402_10206946825603942_3866230920314156579_n

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה