הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מאפה פילו תרד בולגרית, כזה שאפשר לאכול עוד ועוד ללא נקיפות מצפון בכלל! המאפה קריספי, טעים ומיוחד במידה כזו שגם השומרים על הגזרה ישכחו שהם בדיאטה.

10/02/2016

12662433_10206921563612408_8148959246283357709_n

למצרכים:

1 חב’ שלי עלי פילו (אני השתמשתי בעלי פילו של תומר, יבשים – ללא הקפאה וללא קירור)

צרור גדול של תרד (אני קניתי בשוק) – להפריד עלים מגבעולים. את הגבעולים לזרוק והעלים לשים במסננת ולשטוף היטב. לסנן ולייבש.

קובייה של גבינה בולגרית – 250 גרם

ספריי שמן

שומשום לפיזור

להכנה:

1. לשמן תבנית בספריי שמן ולהניח עליה עלה פילו (הדפים של תומר ענקיים כך שמספיק אחד ולקפל אותו אחד על השני. דפים אחרים לשים 3 כאשר יש לרסס בניהם עם בסריי שמן.

2. לפזר מעל העלים את עלי התרד, לפורר מעל גבינה בולגרית.

12715446_10206921564252424_693380962141167234_n

3. לסגור את העלים על המילוי, לכסות עם עוד עלה, לרסס בספריי שמן ולפזר שומשום בנדיבות.

12654394_10206921563932416_450469054105076948_n

4. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40 דקות או עד שהמאפה יזהיב.

12705295_10206921568132521_46056304305528455_n

לאכול עם יוגורט קר – מעדן

ב ת א ב ו ן

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה