הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

DSC_0565

השילוב של פסטו וגבינת צאן מושלם בעיני. ממש כאילו נבראו זה לזו.

נתחיל מהכנת הפסטו. הפסטו שאני מביאה אליכם – הוא הפסטו המדויק ביותר, איתו תוכלו להכין מגוון גדול של מאכלים. החל מרוטב לפסטה, טוסטים, ומיני כריכים משודרגים להפליא.

DSC_0497

רוטב פסטו

100 גרם צנוברים
70 גרם גבינת פרמזן איכותית
9 שיני שום גדולות
200 גרם עלי בזיליקום שטופים (רק העלים)
1/2 כוס שמן זית
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3 כפות מיץ לימון (רצוי טרי)
לשים את כל הרכיבים למעט השמן זית במעבד מזון. לעבד הכל יחד תוך כדי מזיגת השמן לרוטב. לעבד עד לקבלת רוטב חלק והומוגני. לשמור בקופסא סגורה במקרר – טוב גם לשבועיים אחרי.

DSC_0559

להכנת ממרח גבינת צאן ופסטו:

1 גליל של גבינת פורמעז

1.5 כפות של רוטב פסטו

לשים את הגבינה ואת הפסטו במעבד מזון, לעבד יחד עד לקבלת מרקם של ממרח (כמו משחה חלקה).

DSC_0566

ועכשיו, לגבי הלחמניה,

ברצוני להציג בפניכם, את ה”חלניה” של בונז’ור שקיבלתי להתנסות. זו לחמנייה מבצק חלה רך, טעים ומתאים לי שבמיוחד אוהב את החלה של השבת, לנגב רטבים (של דגים, מטבוחה, שקשוקה וכיוצ”ב).

 החלניה נמכרת ברשת מגה בעיר וברשת YOU.

אהבתם את המתכון? כבדו בלייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה