הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מנה בריאה, צבעונית וטעימה במיוחד, אחרי שמכינים פעם ראשונה חוזרים שוב ושוב ושוב להכין את המנה.

23/12/2014

DSC_0304למצרכים:

1 בטטה בינונית חתוכה לקוביות

ברוקולי חתוך מפורק לפרחים (בערך 300 גרם)

1 כוס עדשים שחורות

4 פרוסות לימונים כבושים חתוכים לקוביות

4 כפות שמן זית

1/2 כוס אגוזי מלך

1/2 כוס טחינה גולמית

מים קרים (להכנת הטחינה)

מלח, פלפל שחור גרוס

מים + כף מלח (לבישול הירקות)

1 עגבנייה חתוכה לקוביות קטנות

להכנה:

1. להרתיח מים עם כף מלח בסיר עמוק. להכניס פנימה את קוביות הבטטה ולבשל כ- 7 דקות (הם צריכים להיות רכים בדרגת אל-דנטה). להוציא את קוביות הבטטה מהמים בעזרת כף מחוררת. להכניס לאותם מים את הברוקולי ולבשל גם אותו בערך 5 דקות.

2. לאחר שהירקות יצאו מהמים להכניס את העדשים. אם המים בסיר הצטמצמו להוסיף מים (שיכסו את העדשים) ולבשל אותם עד ריכוך – לא רכים מדי חשוב לשים לב. צריכים להיות נגיסים ולא דייסתיים. בערך חצי שעה.

3. לחמם שמן זית במחבת. להוסיף את הירקות והעדשים. להקפיץ אותם בעדינות רבה, להוסיף את הלימון הכבוש, 1/2 כפית מלח ופלפל שחור גרוס. להוסיף את האגוזים ולערבב.

4. לשפוך את הטחינה לקערה, להוסיף לה מים קרים ולערבב עד שתהיה במרקם לא סמיך ולא דליל – באמצע להוסיף קורט מלח.

5. לשים את הטחינה בצלחת הגשה ועליה את הירקות.

6. לעטר את הירקות בקוביות עגבנייה.

אהבתם את המתכון? עשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה