הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מרק קובה צמחוני, מרק עשיר בירקות עם כדורים קטנטנים של נחמה והרבה הרבה הרבה אהבה

30/10/2014

DSC_0457

כל כך פשוט, ממש לא מסובך ויש לכם מנה נפלאה, מפנקת במיוחד לימי החורף של מרק קובה צמחוני. המתכון הבשרי גם בבלוג. אתן את כל הטיפים וכל הדרכים בהם אני מכינה את הקובה. יש גם אופציות להוספה שאותן אציין בהמשך.

למרק:

2 גזרים חתוכים לפרוסות (של 5 ס”מ בערך)

300 גרם דלעת חתוכה לקוביות

5 ענפים של מנגולד (גם החלק הירוק וגם הלבן) חתוכים לרצועות

800 גרם עגבניות מרוסקות (אני שמתי קופסת שימורים)

6 כפות שמן זית

1 כף פפריקה מתוקה

מלח (לפי הטעם)

מים רותחים (בערך 6 כוסות – חשוב לקחת בחשבון שהמים לא צריכים להגיע עד החלק העליון של הסיר כי כשמכניסים את הקובה המרק מקבל עוד גובה)

אופציה להוספה למרק: ניתן להוסיף במיה, סלק אדום, סלרי ועוד ירקות לפי בחירה אישית

לקובה:

500 גרם ג’רישה (קונים במחלקת הקטניות בכל סופר)

1 כוס סולת

4 כפות שמן זית

1 כפית מלח

אפשר להוסיף לבצק גם פטרוזיליה קצוצה דק, כף של פפריקה מתוקה – אני לא הוספתי

להכנה:

1. בסיר עמוק לשים את הירקות, העגבניות המרוסקות והשמן זית ולהביא לרתיחה. לבשל עוד חצי שעה אחרי הרתיחה. להוסיף מלח לפי הטעם ופפריקה מתוקה. לבדוק טעמים. (ניתן להוסיף גם אבקת מרק למי שאוהב כ- 2 כפות, אני לא שמתי – משתדלת לא להשתמש במוצר זה). ולבשל עוד 10 דקות.

2. בזמן שהמרק על האש, לשים את הג’רישה בקערה, לשטוף אותה היטב ולסנן. לכסות אותה במים (בערך 10 ס”מ מעל) ולתת לה לעמוד במים חצי שעה. היא תתנפח והמים ייספגו בה. אם נגמרו המים בקערה להוסיף עוד מים. אחרי חצי שעה לסנן ולסחוט את הג’רישה.

3. להעביר את הג’רישה לקערת מיקסר עם וו גיטרה (אפשר גם ללוש ביד אבל זה ייקח זמן….) להוסיף את הסולת, המלח והשמן ולערבב מספר דקות או עד שמתקבל בצק ולא עיסה פירורית. זה לוקח מעט זמן… לא לדאוג זה יקרה.

4. לקחת מגש גדול וליצור קציצות קטנות (הן מתנפחות עוד במרק). לאחר שהמרק כ- 40 דקות על הגז, לזרוק פנימה את קציצות הקובה. לבשל יחד עוד חצי שעה. 10 דקות לפני סיום הבישול אפשר להוסיף למרק מיץ מחצי לימון.

5. ניתן למלא את הקובה בביצה מקושקשת שהכנו מבעוד מועד. מאוד טעים אך אצלי אוהבים את הקובה ריק.

אין מנה יותר טעימה ומנחמת מהקובה. מנה של בית, מנה שמכינים לאנשים שאוהבים. בתיאבון.

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה