הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עוגת נוטלה, רכה וטעימה במיוחד, עם הטאץ’ והגימור הנכון תראה עוגת מליון הדולר בכלום עבודה!

28/10/2014

DSC_0425

למצרכים: (לעוגה בקוטר 24-26 תלוי בגובה העוגה שמעוניינים לקבל)

250 גרם נוטלה

70 גרם חמאה

4 חלמונים

4 חלבונים

100 גרם סוכר

200 גרם קמח

50 גרם קורנפלור

1 אבקת אפיה

100 מ”ל חלב

וניל

לעיטור:

נוטלה – כמות חופשית

שוקולד לבן

אבקת סוכר

להכנה:

1. להמיס את החמאה במיקרו. להוסיף אליה את הנוטלה ולערבב היטב עד איחוד.

2. במיקסר עם וו הקצפה, להקציף את החלבונים לקצף קשה.

3. בקערה נקיה להקציף את החלמונים עם הסוכר לקצף תפוח ובהיר.

4. להוסיף לקערת החלמונים את הנוטלה עם החמאה. ולערבב היטב עד איחוד בתנועת קיפול.

5. לערבב בקערה קטנה את הקמח עם אבקת האפייה והקורנפלור. לנפות אותם לתוך עיסת החלמונים, בשלוש פעמים. פעם קמח, פעם חלב, פעם קמח. פעם חלב ולסיים עם קמח. ולערבב היטב בתנועות קיפול. להוסיף בשלב זה גם את הווניל.

6. לערבב בתנועות קיפול את החלבונים לבלילה עד שמתקבלת עיסה אחידה והומוגנית.

7. לאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 40-50 דקות או עד שהעוגה מוכנה

8. לצנן את העוגה היטב ולקשט אותה לפי בחירה. הכמויות בעיטור אינן מדויקות בכוונה תחילה :)

זכרו, העוגה מאוד מאוד מאוד טעימה, עם הטאץ’ והקישוט הנכון היא תהיה עוגת מליון הדולר – פשוטה אבל עם תחכום :)

DSC_0436

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה