הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

עכשיו, כשעונת הגויאבות בשיאה, חפשו טוב טוב את האדומות הנפלאות, חלק תאכלו ובחלק הנוסף תכינו קונפיטורה מופלאה

01/10/2014

DSC_0086

גויאבה, הפרי השנוי במחלוקת, הינו הפרי הכי לא “משומש” במטבח.

כשאני מריחה את ריח הגויאבה אני מיד חוזרת לילדות, ליום כיפור, להליכה לבית הכנסת לשמיעת תקיעת השופר. כל הדרך היתה זרועה בעצי גויאבות מבושמים, ולא היה ניתן להתעלם מקיומם. מעולם לא אהבתי את הפרי באופן מיוחד. הגרעינים תמיד הפריעו לאכילתו, ריחו העז הפריע באפי, מרקמו החלקלק לא גירה את חושיי וטעמו…. מה אני אגיד… לא היה ממש לטעמי.  עברו שנים ואני מסתכלת על תקופת הילדות בערגה. השנה החלטתי שאני חייבת להתאהב בפרי הזה. בגויאבה. האמת – הצלחתי!

בחרתי גויאבות אדומות. את חלקן אכלתי ומהחלק הנוסף הכנתי קונפיטורה מדהימה.

למצרכים:

1 ק”ג גויאבות (ממש ממש ממש ממליצה על האדומות – טעמן שונה) שטופות מחולקות ל-4

מיץ מחצי לימון

1 כוס מים

600 גרם סוכר (אני שמתי חצי קופסא של סוכרלוז של סוגת במקום סוכר – תחליף סוכר)

להכנה:

לשים את כל המצרכים בסיר ולהביא לרתיחה. להנמיך את האש, לערבב ולבשל על אש קטנה עד שהקונפיטורה מסמיכה וכמעט ולא נותרים בה נוזלים. יש לשים לב שחייבים מדי פעם לערבב את הקונפיטורה כדי שהיא לא תידבק לחלק התחתון של הסיר. לקרר ולהעביר לצנצנת. לשמור במקרר.

DSC_0084

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה