הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

מנה נהדרת של סלמון בתנור ברוטב טריאקי, כל כך מוצלח שאי אפשר להרוס :)

17/09/2014

DSC_0926למצרכים:

4 נתחים של דג סלמון (פילה)

לרוטב:

1/2 כוס רוטב סויה

1/2 כוס מים

3 כפות גדושות סוכר חום

3 כפות דבש

3 שיני שום כתושות

1 כפית ג’ינג’ר מגורדת

2 כפות מיץ לימון

1 כף גדושה קורנפלור + 2 כפות מים

להכנה:

1. בסיר קטן להרתיח את כל חומרי הרוטב למעט הקורנפלור.

2. לערבב את המים עם הקורנפלור עד שאין גושים והקורנפלור נמס לחלוטין.

3. לשפוך לתוך הסיר עם הרוטב ולערבב תוך כדי בישול של עוד 2 דקות.

4. לשמן קלות תבנית בשמן זית, להניח את הדגים כשצד העור כלפי מטה, לצקת מעל את הרוטב. להשאיר רוטב בצד, אותו נשים מעל הדג במהלך הכנתו בתנור.

5. לחמם תנור לחום של 200 מעלות ולאפות את הדג למשך 17-20 דקות. לבדוק בטווח הזמנים הללו שהדג מוכן (שונה מתנור לתנור) חשוב לשים לב לא לאפות את הדג יתר על המידה כדי שלא יתייבש. נטייתו של הסלמון להתייבש ולכן עניין זה כל כך חשוב בזמן ההכנה.

6. להניח על צלחת הגשה, לפזר מעל בצל ירוק ולמי שאוהב גם שומשום. מנה נפלאה ויפה במיוחד!

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

 

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה