הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

ריבה נפלאה, במתיקות עדינה, כזו שעושים כשעונת התאנים בשיאה

21/07/2014

DSC_0339

ביום שישי כשהייתי אצל הירקן, ליד הקופה היה קרטון קטן עם תאנים שחורות ויפיפיות שכבר לא היו ראויות למכירה – |”תאנים סוג ב’”. לא יכולתי לעמוד בפיתוח והחלטתי שהן מיד נכנסות אליי לסיר. הכנתי קונפיטורה עדינה מאוד, נהדרת על חלה עם חמאה, כרוטב לבשר, לפטה כבד, לגלידות או לכל שעולה בדעתכם. מי שיכין את הריבה המופלאה הזו, בוודאי לא יתאכזב.

למצרכים:

2.5 ק”ג תאנים בשלות שטופות, חצויות וקטומות (להוריד את הגבעול שבחלקן העליון)

מיץ מ – 1 לימון

1 ק”ג סוכר

להכנה:

1. בסיר עמוק וכבד להניח את התאנים. מעל לשים את הלימון והסוכר. לכסות את הסיר ולהניח במקרר ללילה.

2. בבוקר, לשים את הסיר (כמות שהוא) על להבת הגז עד שירתח. להוריד את הקצף שנוצר בחלקה העליון של הריבה, להנמיך את האש ולבשל עוד כשעה-שעה וחצי (או עד שהריבה מסמיכה).

3. לשים בצנצנות ולשמור בקירור.

DSC_0360

אהבתם את המתכון? תעשו לייק :) אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה