הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

קובנה – הלחם התימני שנהוג להגיש בשבת בבוקר אחרי שהיה לילה בתנור.

ריחו משגע ומראו עוד יותר. כשבא לי להכין פינוק לשישי בערב או שבת בבוקר, אני מכינה את הקובנה וכולם נהנים ממנה והיא הופכת להיות מרכז הארוחה.

למצרכים:

1 ק”ג קמח עם שמרים (או 1 ק”ג קמח + 50 גרם שמרים לחים או 2 כפות שמרים יבשים)

2 כפות סוכר

1 כף מלח

1/2 כוס שמן

1.5-2 כוסות מים פושרים

200 גרם חמאה

להכנה:

ללוש את כל החומרים פרט לחמאה. להתפיח במקום חמים מכוסה עד שיכפיל את נפחו.

להמיס את החמאה במיקרו שלא תהיה נוזלית מדי, אלא מעט מוצקה.

לחלק את הבצק ל-6 עיגולים.

לפתוח כל עיגול בעזרת היד (לא צריך מערוך) למרוח (את זה אני עושה בידיים) בנדיבות בחמאה. לגלגל את הבצק כמו גליל ממולא ולסגור כמו לחמניית קשר (הסגירה לא כל כך משנה, הכי חשוב שהחמאה תגיע לכל חלק בבצק. להניח בסיר מיוחד לקובנה (לא יקר בכל חנות לכלי בית).

להמשיך כך עם כל העיגולים עד שכיסינו את כל תחתית הסיר.

אם נשארה חמאה לשפוך מעל, לסגור עם המכסה להתפיח (אני אוהבת להתפיח בתנור חמים שחומם  לחום של 50 מעלות וכובה).

לאחר שהקובנה תפחה, לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כארבעים דקות או עד שהמאפה חום זהוב.

ניתן לבזוק מעל קצח.

הולך נפלא עם עגבניות מגורדות מעורבבות עם סחוג ירוק (מהפוסט שלי “לגלגל”).

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה