הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

חזרה לילדות עם קליפות תפוזים מסוכרות

12/04/2014

IMG_1905

חייבת לחתום את סוף עונת התפוזים עם ממתק טעים שמזכיר לי את הילדות. בגן היינו עושים כל ט”ו בשבט קליפות תפוזים מסוכרות. לא זכרתי שההשקעה בתוצר כ”כ רבה אבל בהחלט שווה את העבודה.

למצרכים:

קליפות מ-4 תפוזים (חותכים את ראש התפוז, מסמנים חיתוך של 4 חלקים ומקלפים – אז הקליפות יוצאות שלמות ויפות).

160 גרם סוכר (3/4 כוס)

4 כפות ליקר תפוזים (קוואנטרו) / ליקר שקדים (אמרטו)

4 כפות מים

להכנה:

לקלוף את התפוזים ולהוציא את החלק הלבן הפנימי של הקליפה – עד כמה שניתן.

IMG_1880

לחתוך לרצועות בעובי של כס”מ וחצי

IMG_1883

להרתיח בסיר מים, להוסיף את הקליפות ולבשל כשבע דקות. לסנן. להרתיח שוב מים ולכבות את האש. להכניס את הקליפות למים הרותחים ולהשאיר את הקליפות כעשר דקות. לאחר מכן לסנן.

בסיר לשים את הליקר, הסוכר והמים ולהרתיח – עד שבכל יימס והנוזל יהיה אחיד. להוסיף את קליפות התפוזים ולערבב. לבשל יחד 5-6 דקות.

IMG_1900

לשמור בצנצנת אטומה במקרר. נפלא להגשה עם גלידה, סלט פרות, קישוט עוגות, לנישנוש או להגשה לאירוח.

ניתן לצפות את הקליפות בשוקולד מריר – ממיסים שוקולד מריר במיקרוגל וטובלים כל קליפה בשוקולד. להניח על נייר אפיה ולשים במקרר לקירור מלא. לשמור בקופסא אטומה במקרר.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

 

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה