הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

ריבה עם ניחוחות משכרים של תפוחים וקינמון שמזכירים אהבות בלתי נשכחות…

10/04/2014

ריחה העז של הריבה שהתפשט בבית הזכיר לי את הימים שלפני חג המולד בקנדה. בכל קניון ובכל חנות היה ניחוח של תפוחים מתקתקים חמימים מעורבב בקינמון. צבעוניות החג השולטת של הצבעים האדומים והירוקים רק הגבירו את ריחם העז ובכל פעם שאני מריחה ריח של תפוחים מתקתקים עם קינמון אני נזכרת בקנדה האהובה עלי כל כך.

ריבת תפוחים

למצרכים:

1 ק”ג תפוחים (משקל נקי – אחרי שניקינו מהליבה וקילפנו את התפוחים לא לזרוק את הליבה והגרעינים!!!!) 5 ירוקים והשאר מתוקים

6 אגסים מקולפים ונקיים מהליבה

700 גרם סוכר

3 מקלות קינמון

מיץ מ-1 לימון

1/2 כוס מים

פג גזה

להכנה:

בסיר כבד להניח את התפוחים, האגסים, הסוכר, המים, הלימון, הקינמון, ופד גזה קשור היטב כשבתוכו יש את הגרעינים והליבה של התפוחים שניקינו (שם נמצא כל הפקטין מה שמקשה את הריבה). לערבב היטב ולהרתיח. אחרי הרתיחה להנמיך את הלהבה ולבשל עוד כשעה וחצי תוך כדי ערבוב מדי פעם. הריבה מוכנה כשהיא מסמיכה ומבצעים את מבחן החוט (לוקחים מעט מנוזל הריבה בין 2 האצבעות ומרחיקים אותן אחת מהשנייה אם נוצר חוט של ריבה – היא מוכנה). לשים בצנצנות נקיות ומעוקרות ולשמור במקרר.

IMG_1855

קל להכנה, מפתיע וממכר בטעמו. ניתן להוסיף אגוזי מלך קצוצים. הולך נפלא עם גלידת וניל, כרוטב לעוגות למיניהם או על לחם-צנים.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה