הבלוג של אלונה זוהר

אוכל שבא מהלב

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני... +עוד

אמא לשלושה ילדים מקסימים- יונתן מיכל ויהל. מעצבת גרפית ביום, חולמת על מתכונים חדשים ואוכל בלילה, ומיישמת בכל רגע אפשרי... יש לי חלום אחד גדול הקשור לאוכל - אולי יום אחד עוד תהיו שותפים לו :) בינתיים, עקבו אחרי, מעניין וצבעוני פה, תמיד....

עדכונים:

פוסטים: 751

החל מאוקטובר 2013

ריבה בניחוחות משכרים וחושניים של אפרסק ופסיפלורה

08/04/2014

ביום שישי בצהריים עברתי ליד חנות הירקות ואין מצב שאני לא עושה סיבוב לראות מה יש, מה חדש, מה מגרה את העין…. עיני צדה מדף עם קופסאות של אפרסקים יפהפיים. מאחורי אני שומעת קול “גברת, קחי את הסלסלה זה קילו וחצי בעשרים שקל והם האפרסקים הכי מתוקים שטעמת”!. תחילת עונה, 20 שקל, אפרסקים (שזה הפרי שאני הכי אוהבת) ועוד קילו וחצי???? בעל הבית השתגע! לקחתי את הסלסלה ורצתי לקופה שלא יתחרט…. כשהגעתי הביתה דבר ראשון שעשיתי, בחרתי לי את האפרסק הכי אדום, הכי יפה והכי ריחני ורצתי לברז להוריד את שכבת הקטיפה השעירה ולנגוס באפרסק. החיוך הרחב הפך לעלבון. עבדו עליי. האפרסק בלי טעם! אבל איך זה יכול להיות? תחילת עונה? הפירות הכי טובים… טוב הבנתי שבעל הבית לא השתגע אלא שיגע. מיד רצו מחשבות בראשי, מה עכשיו? אין מצב שאני זורקת את האפרסקים, אין מצב שירקבו במקרר… או.קי אכין ריבה. אבל חייבת לטייב אותה. יש לי פסיפלורה בשלה ומקומטת מחכה שיגאלו אותה, יש לי צנצנת סוכר, אז יללה לעבודה!

apricot jam

למצרכים:

800 גרם אפרסקים מקולפים ללא החרצנים חתוכים

600 גרם סוכר

4 פסיפלורה (רק את התוכן של הפרי כולל הגרעינים)

להכנה:

בסיר כבד להניח את האפרסקים, הסוכר והפסיפלורה. לכסות עם מכסה/צלחת ולהשאיר לילה. מדי פעם לערבב כדי שהסוכר יימס.

בבוקר שאחרי לערבב היטב את תוכן הסיר, להרתיח על אש גבוהה, להוריד את הקצף שנוצר בחלק העליון (כדי שהריבה תהיה חלקה וצלולה), להנמיך את האש ולבשל כשעה על אש קטנה. מדי פעם לערבב ולבדוק האם הריבה מוכנה – (מבחן החוט – בין 2 אצבעות מותחים מעט מהרוטב של הריבה אם נוצר חוט בין 2 האצבעות הריבה מוכנה). הריבה תסמיך עוד אחרי הצינון.

ריחה המשכר של הריבה שעשויה מתערובת הפירות הריחניים – האפרסק והפסיפלורה הופכים אותה לבושם עדין וחושני… נפלא על צנים של בוקר, עוגה נהדרת או סתם כך בתוך גביע יוגורט חמצמץ.

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב

 

עוד מהבלוג של אלונה זוהר

תצוגה מקדימה

עוגת שוקולד אלוהית

שמי אלונה ואני קונדיטורית (מודה באשמה). למדתי קונדיטוריה, עבדתי כקונדיטורית, פתחתי קונדיטוריה עבדתי בה וסגרתי אותה. עם סגירתה הפסקתי לאפות. לכל אחד חלום ילדות, שלי היה...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

שניצל תירס אפוי

למצרכים: 4 תפוחי אדמה קטנים (שלוקים בקליפתם במים עד שיתרככו-לרסק אותם היטב שלא יהיו גושים) 5 כפות קמח תופח 3/4 כוס פירורי לחם 2 ביצים 1 קופסאת שימורים של תירס (אני...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

קרם ריקוטה עם משמש ותות שדה

בימות הקיץ החמים, כשממש חם ואין חשק להדליק את התנור, אין חשק לעמוד במטבח ולהשקיע בעוגה עם 8 שלבים, יש לי פיתרון נפלא, זריז, קליל, טעים במיוחד – קינוחי כוסות. קינוחי כוסות יכולים להיות בכל הטעמים, בכל הצבעים, בכל הסגנונות הן...

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה