הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

פסטיבל הסרטים בחיפה מושך אליו רבבות מבקרים. אם גם אתם בין חובבי הקולנוע בוודאי שאלתם את עצמכם – בין הקרנה אחת לשנייה – איפה נאכל. ההמלצה שלי למי שמגיע לעיר הסרטים: ג’קו מאכלי ים.

GalB_20140806_165543465_4

המסעדה, שנמצאת בשוק התורכי המתחדש בעיר התחתית, הייתה בתפוסה מלאה בשעת צהריים. בשולחן לידי שמעתי את ירון לונדון עם ביקורת מלומדה על סרט שראה, ואת גברי בנאי מחסל ברבוניות, כי לא רק “דייג אוהב דגים”. בכלל, האווירה בסניף החיפאי, אחד משני סניפים שנותרו מתוך הרשת שהוקמה על ידי ג’קו אללוף לפני כמעט 40 שנה, היא של טברנה משפחתית שמחה. את המסעדה מנהל חתנו של ג’קו, כאשר חמותו (אשתו של ג’קו) יושבת בכניסה ומשקיפה על התנהלות המסעדה. “אני דווקא אוהב לעבוד עם חמותי”, מצהיר עמוס ונראה שהוא מתכוון לזה.

10732527_10202313265103758_1298662571_o

שולחנות מעץ עם מפות נייר, תמונות ישנות של המשפחה ובעיקר מוזיקה יוונית שמחה, מחזירים אותי לטברנות של כרתים אהובתי. בירה, פירות ים, קצת מזטים ואוזו – מה צריך יותר הבן אדם?
את האוזו, אגב, תקבלו מיד כשתשבו על חשבון הבית. בהזמנת מנה עיקרית מקבלים פרוסות עבות של לחם אחיד, לצד שלל מזטים שגרתיים יותר ושגרתיים פחות במילוי חוזר חופשי: טחינה, מבחר זיתים, סלט כרוב בסויה, סלט גזר עם כוסברה (טרי טרי), סלט ירקות קצוץ, גבינת פטה בשמן זית, בטטה בצ’ילי שהזוגי אהב, איקרה טובה, סלט שעועית ובצל וסלט בורגול ועדשים קר שאנסה לאמץ אותו אצלי במטבח.

10732180_10202313196422041_1907454465_o

המנות העיקריות בתפריט מחולקות למבחר דגים טריים ולפירות ים. למי שחייב בשר יכול לבחור בין שלוש אפשרויות. המחירים נוחים בהחלט ונעים בין 69 שקלים ל-95 שקל (בצהריים יש עסקיות במחירים נוחים שכוללות גם שתיה). הכיף הגדול הוא שאפשר להזמין חצאי מנות, בעיקר כשמדובר בפירות ים או בברבוניות ולחלוק בשולחן. כך יצא שאכלתי חצי מנת שרימפס ברוטב די כבד של שמנת ורוקפור (85 שקל למנה שלמה) וחצי מנת מולים בציר עדין של שום, חמאה יין לבן וירקות שורש (82 שקל למנה שלמה). נהניתי גם לזלול חצי מנת קלמארי שטוגן למרקם נכון ולא שומני (69 שקל למנה שלמה). עם בירה של הייניקן, הדה ז’ה וו של טברנה ביוון היה מושלם.

דפםדגפ

את הארוחה קינחתי במלבי כהלכתו עם אגוזים קצוצים, צימוקים ומי ורדים (25 שקל) ובטראפלס שוקולד בלגי (31 שקל) שהיוו סיום מתוק לארוחה.

10726943_10202313413307463_2036960545_o 10677120_10202313414467492_1294717390_o

מסעדת ג’קו היא מקום שמח עם שירות לבבי משפחתי. המנות פשוטות, המחירים נוחים ואם אתם מטיילים בחיפה וחשקה נפשכם באווירה ים תיכונית בלי שבירת צלחות – זה המקום. בג’קו כל הזמן חושבים על אוכל. עד כדי כך שאת קירות השירותים מעטרים מתכונים של מלבי ועוגת סולת ופירוט שמות של דגים.

 20141012_133909

כשר: לא.
חנייה: בחניונים ברחוב הסמוך.
אוירה: טברנה.
למי מתאים: למי שהמילים “אוזו”, “יאסו” ו”קליספרה” עושות לו את זה.
למי לא מתאים: למי שרוצה לחגוג באווירה אינטימית יוקרתית.
שורה תחתונה: לחיי 40 השנה הבאות.

ג’קו מאכלי ים:קהילת סלוניקי 12, חיפה,טלפון:04-866-8813

גילוי נאות: הייתי אורחת המסעדה.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה