הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

לפני כשבוע הייתה לי שיחה מעניינת עם ידיד, אב לעתיד, על ילדים ושמירת מסורת. ידידי, חילוני למהדרין, אינו מוצא טעם בשימור מנהגי יהדות ורואה בכך צביעות מצדו. רעייתו מצידה, רואה חשיבות רבה ב”העברת השרביט” לילדים העתידיים. “אז מה הסיפור שלך עם הקידוש”? שואל אותי ידידי, “שישה ימים בשבוע את אוכלת שרצים ומערבבת כלים ובערב שבת את פתאום מנסה להוכיח משהו למישהו?”
“אז זהו שלא”, עניתי לו. “אני לא רואה כל צביעות בעובדה שמדי שישי אני מקפידה על קידוש כהלכתו, ולא מדובר בחזרה בתשובה. יש פה עניין אחר לחלוטין”.
מבחינתי, שמירה על קידוש, אותו הייתי עורכת בעצמי וכיום העברתי את השרביט לילדיי (יהדות ברוח שוויונית) הוא בבחינת שמירה על מנהג שאבי, סבי ורבים לפניו ערכו. הוא מספק הרגשה של עצירה ממרוץ החיים המשותף, הכנסה של אנרגיה טובה לסופהשבוע, ומיד לאחריו מוגשים מטעמים לצד שיחות מעניינות ברומו של עולם שאין סיכוי שאגיע להן באמצע השבוע. כשהתחלתי במנהג הקידוש, הייתה זו הזדמנות לספר לילדיי על סבם שנפטר לפני שנים, על המשפחה של סבתא ומנהגיה ומשם עברנו לכל מיני סוגיות אקטואליות אישיות וכלליות. תענוג.
את ההזדמנות הזאת, להכניס קצת יידישקייט למשפחה, לקחה רינה רוסנר, מחברת ספרי בישול, משוררת וסופרת, צעד אחד קדימה: בליל שבת אחד, לפני כמה שנים, היא התארחה בסעודת שבת, שבה הגישו לשולחן מרק עדשים. סביב השולחן החל דיון על הסיפור התנ”כי, שבו מכר עשיו ליעקב את הבכורה תמורת נזיד עדשים.
הדיון הספונטני הלהיב את רינה והצית בה רעיון: לנסות למזג את סיפורי התנ”ך ואת פרשיות השבוע בכל ארוחת ליל שבת. התוצאה היא “במטבח עם התנ”ך” , ספר בישול שבו מתכונים טעימים וקלים להכנה, הקשורים אסוציאטיבית לפסוקים מהתנ”ך.

ללא שם

  הספר מחולק לחמישה פרקים, פרק לכל חומש, והוא כולל 54 מתכונים, כמספר פרשות השבוע. לצד   כל מתכון מופיע פסוק מפרשת השבוע ופרשנות מעשירה המספקת “מזון למחשבה”. לדוגמה, עוף       שבעת המינים, סלט ביכורי המרגלים עם רימונים, ענבים ותאנים, קוגל חלב ודבש, לחם כוסברה         ודבש המייצג מן, או סלט צבעוני ברוטב אבוקדו הנקשר לכתונת הפסים של יוסף. הפרק החותם את     הספר מוקדש למגוון מזונות המופיעים בתנ”ך, המשמשים אותנו עד היום במטבח הביתי.

  מבחינתי, לספר הזה יש שני יתרונות: ראשית, המתכונים פשוטים, מחומרי גלם נגישים (ירקות           טריים, קטניות, שימורים), כך שהם מתאימים לכל מאותגרי הבישול. מתכונים רבים ניתן להכין         בשיתוף עם הילדים כמו סלט פסטה עם צלפים, זיתים וצנוברים או הרי תפוחים בבצק. היתרון השני
מהווה את הערך המוסף של הספר והוא אמצעי פשוט המזמן שיח משפחתי על סוגיות שונות מין           המקורות. אפשר בכל ארוחת שישי להכין מתכון אחד שמתקשר לסיפורי התנ”ך והשמיים הם הגבול.
דוגמה לכך היא מתכון ללחם מתוק עם יין ושמן זית  שכולו השראה ממתנות הכהונה: דגן , יין ושמן:

לחם מתוק עם שמן זית ויין לבן

לחם מתוק עם שמ”ז ויין לבן (4-6 מנות)
1/2 2 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס (120 מ”ל) מים חמים
1/2 1 כוסות (350 מ”ל) שמן זית
1/2 כוס (120 מ”ל) יין לבן
3/4 כוס (180 גרם) סוכר
1 כף תימין או רוזמרין יבשים (לא חובה)
8-9 כוסות (1900-2150 גרם) קמח
2 כפיות מלח
1/2 כוס (120 גרם) אגוזי מלך קצוצים (לא חובה).
בקערה גדולה המסו את השמרים במים חמים. הוסיפו שמן זית, יין, סוכר ורוזמרין או תימין. ערבבו היטב. ערבבו יחד עם הקמח והמלח והוסיפו לתערובת השמרים. לושו את הבצק עד שהוא הופך חלק והוסיפו את האגוזים. כסו את הקערה והניחו לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו, כשעה בערך. חממו תנור ל-180 מעלות. חתכו את הבצק לשניים ועצבו בצורה הרצויה לכם. הניחו לו לתפוח למשך כחצי שעה. הברישו את ככרות הלחם בשמן זית ואפו כחצי שעה או עד שמזהיבים.

במטבח עם התנ”ך – מתכונים לגוף ולנשמה. מאת רינה רוסנר. צילומים: בועז לביא. מאנגלית: רוני בק. 160 עמ’. דני ספרים הוצאה לאור. מחיר מומלץ לצרכן: 98 שקל. ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה