הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

נתחיל מהסוף: נדיר שביקור במסעדה, טובה ככל שתהיה, יגרום לי לחזור למחרת היום לארוחה נוספת במקום. אבל בראש השנה, חזרתי עם חברים ל”אחוזת שולמית”, יממה אחת לאחר שסעדתי בה. הישג לא מבוטל. למען האמת, זה היה ביקורי הראשון במסעדה, למרות ששמעתי עליה שנים קודם לכן. המסעדה, ששוכנת על צלע הר בלב ראש פינה, מתהדרת בסגנון אירופאי מעודן, שגרם בעבר, לתדמית של מסעדה יוקרתית ביותר, אליטיסטית ומורמת מעם. זו הסיבה, שהעדפתי אופציות אחרות, אולי נגישות יותר במקום. המסעדה,שראשיתה בשנות השלושים של המאה הקודמת, ידעה עליות ומורדות, החליפה בעלים וייצבה בשנים האחרונות רף מחירים שאינו חורג מרף המחיר שמציבה מסעדה תל אביבית ברמתה. לראיה, היא זכתה במקום הראשון של אתר התיירות “טריפ אדוויסר” לשנת 2013-2014.

10709580_10202219401077216_361401803_o

כשנכנסתי למסעדה יחד עם הזוגי שלי, קראנו סימולטנית “וואו”, ויש הרבה על מה להגיד “וואו”: על העיצוב המרשים בניחוח אירופאי, על הנוף המדהים שנשקף מהמרפסת (עמק החולה ורמת הגולן), ועל כל פרט במסעדה, שנראית כמו מסע בזמן למאה הקודמת (כך למשל, כתוב על התפריט שמספר הטלפון של המקום היה: 11. לא קידומת, זה היה כל המספר).

10709692_10202219352436000_1715655778_o

מאחר והגענו פעמיים למקום הצלחתי לטעום ממבחר לא קטן של מנות. לראשונות הוזמנו:
עלי גפן (45 שקלים) וטורטלי בשר (46 שקלים) – שתי ראשונות נפלאות: האחת איטלקית והשנייה בהשראה אלזסית. המשותף להן הוא המילוי הבשרי המכיל אנטרקוט ופילה קצוצים המעניקים טעם עמוק ומרקם עדין יותר מבשר טחון שמוגש במקומותינו. מילוי עלי הגפן השמנמנים הוא שידוך מוצלח  בטעם חמצמץ בין הבשר לבין צימוקים וצנוברים. ואילו במנת הטורטלי, עוטפים הכיסונים המעודנים המוכנים במקום, את הבשר ומתמזגים ברוטב ממכר של גמבות צלויות בגריל עם עגבניות טריות. את הרוטב הנפלא ניגבתי עם לחם הבית המוגש עם פנכות של טפנד, טחינה גולמית וסילאן וממרח עגבניות מיובשות (18 שקלים).

10711873_10202219428517902_2078891120_o

כחובבת פירות ים, לא ויתרתי גם על שרימפס ברוטב חמאה שום ויין (69 שקלים) – שישה טייגר שרימפס  שנחו על (ולא שחו ב..) רוטב קלאסי עדין.

10718286_10202219679244170_1480951375_o

לשלושת הצמחונים שישבו עמי (כן, כן, מי היה מאמין שאחשב למיעוט) היו אופציות נהדרות לראשונות:
פטריית פורטבלו (49 שקלים) ופטה ביצים מעושנות (35 שקלים) - מנת הפורטבלו כללה שתי פטריות ענקיות צלויות ברוטב ברביקיו עדין וממולאות בחצילים ופלפלים קצוצים  וקלויים עם שקדים. היא הייתה ממש להיט בקרב הצמחונים ולזוגי שלי, היא הייתה אף תחליף למנה עיקרית, יחד עם הראשונה הנוספת. פטה הביצים עיטר לא פחות משישה טוסטונים. זו ראשונה גדולה יחסית, לכאורה שגרתית, אך טעם העישון הוא המייחד את המנה. בעוד שאני פחות התחברתי לטעם המעושן (מעדיפה את סלט הביצים הרגיל והמוכר של אמא), הזוגי שלי סבר כי זו הפתעה גדולה וחיסל לבדו את ששת הטוסטונים, מה שסתם את הגולל על אפשרות להזמין מנה עיקרית.
הצמחונים הזמינו גם סלט ירוק בוינגריט (39 שקלים) וחציל בטחינה (35 שקלים), קלישאה ישראלית שכאן היא לא מאוסה בזכות החציל הבשרני שאינו טובע בטחינה, אלא נח לידה.

10708025_10202220275819084_1006474155_n

במנות העיקריות אין היצע מגוון לצמחונים, אך לאור הדרישה הגוברת והולכת למנות כאלה, יוכנסו בקרוב  לתפריט, מנות מתאימות. עד אז הזמנו:
רביולי (70 שקלים) – ממולא תרד וריקוטה, מנה שנשמעת די שגרתית על הנייר אך קיבלה ציון גבוה ביותר בקרב הסועדים הצמחוניים. גם אני טעמתי ממנה, והסוד הוא, כמו במנת הטורטלי, בבצק עדין מבושל על הדקה, עם מילוי עדין ורוטב קטיפתי עשיר של שמנת וורמוט עם פטריות.

 10718626_10202224119755180_93939063_o

מבחר העיקריות אכן מפתה, ואני בחרתי להזמין צלעות טלה בגריל (140 שקלים) – בחרתי כאמור בגרסה הלא מעושנת, אם כי בפעם הבאה, אני מבטיחה לא ללכת על בטוח ולנסות את הצלעות המעושנות בדבש וסויה. ארבע הצלעות שלי היו לא פחות ממענגות, ולצדן הוגש פירה חלבי עם  פרמז’ן ושמנת (מושחת אבל הכי טעים שיש) שמעליו פוזרו פטריות קצוצות .

 10587270_10202219585641830_1446464162_o

בביקורי השני, החלטתי ללכת על פורל מעושן ברוטב חזרת (105 שקלים) – טעמו המעושן של הדג דווקא מוכר לי מכמה ורסיות שונות, כשאהוב עלי ביותר הוא דג ההרינג המעושן שאופייני לארוחות בוקר אנגליות. זה אחד מהמעדנים שמעלים עבורי זיכרונות מבית סבא וסבתא בלונדון. גם הפורל המעושן היה בדיוק מה שציפיתי שיהיה: פורל הוא דג שאם לא מטופל כהלכה, הוא יבש וטעמו תפל. כאן הדג שמר על מרקמו העדין והטעם המעושן החמיא לו. הדג הוגש בשלמותו כשלצדו תפוחי אדמה ובטטה מתובלים ושעועית ירוקה עדינה. קערית עם רוטב חזרת שהוא שידוך קלאסי לפורל השלים את החגיגה.

 10709859_10202224119075163_160870027_o

את הארוחה ליווינו בבלנד מיקב בן דוד. במקום מגוון של יינות מיקבים גדולים ויקבי בוטיק ישראלים.
לקינוח בחרנו קרם ברולה (39) – מוגש כאן באופן לא שגרתי, בתבנית מאורכת במקום זו העגולה. הוא היה כה מוצלח, כך שבחרנו להזמינו שוב בביקורנו החוזר בבחינת “סוס מנצח לא מחליפים”.

 10676676_10202219773086516_1679093569_o

אחוזת שולמית מתגלה כאופציה קולינרית מצוינת: לוקיישן מנצח (מומלץ לשלב טיול בסמטאות ראש פינה), עיצוב  קלאסי שזורק אותך למחוזות אחרים ומנות מוקפדות במחירים שהולמים את התמורה. והדובדבן שבקצפת: קראו לי מיושנת, אבל תענוג לסעוד לצלילי מוזיקה קלאסית. מתי זה קרה לכם לאחרונה?
חניה: בשפע מסביב למבנה.
כשר: לא.
אוירה: קלאסית ואלגנטית .
למי מתאים: זוגות שלנים באזור ומחפשים מסעדה שתהלום את מצב רוחם הרומנטי.
למי לא מתאים: למי ששילם מאות שקלים על צימר, אך מעדיף להזמין חומוס, צ’יפסלט.
שורה תחתונה: נחזור ביום הנישואין הקרוב.
מסעדת אחוזת שולמית, רח’ דוד שו”ב 34; ראש פינה; טל’: 04-6931485

גילוי נאות: בביקורי הראשון הייתי אורחת המסעדה.

 

 

 

 

 

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה