הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

18/08/2014

את השף גיא פרץ אין צורך להציג. את הסנונית הדרומית הראשונה שלו, מסעדת גספאצ’ו, פקדתי לא אחת בשנים בהם התגוררתי באשקלון. כבר אז, ניכר כי הוא הביא משב רוח מרענן לקולינריה הדרומית המנומנמת, עם מטבח צפון אפריקאי כשר ואיכותי. את השידוך המוצלח של מסעדת שף השוכנת בבית מלון, המשיך פרץ עם הקמת מסעדת “קונפי” במלון קראון פלאזה בחיפה ומסעדת “אנדיב” במלון ווסט באשדוד. בעקבות מבצע “צוק איתן” נסגרו המסעדות הדרומיות, ופרץ, שהוא לא רק שף מוכשר, אלא גם אדם צנוע ורגיש במיוחד (לא נפרט כאן כדי שלא יסמיק), הפשיל שרוולים ובישל יחד עם הצוות שלו עבור חיילנו הלוחמים בדרום. כעת, עם פתיחת המסעדה מחדש, הוא חוגג את השקט והחזרה לשגרה (בתקווה שתישאר כך) עם השקת תפריט חדש במסעדת אנדיב, לצד השקת ספר בישול חדש, הרביעי במספר, “ספר הגריל”.

2014-07-14 17.18.06

אנדיב ממוקמת בחזית מלון הבוטיק west, אל מול הים בחוף לידו באשדוד. המסעדה משדרת אווירה אלגנטית בחלל הפנימי ויש אפשרות לשבת במרפסת רחבת הידיים הצופה לנוף הים התיכון.

ד

בתפריט של אנדיב היצע רחב של מנות דגים, בשר וירקות בסגנון ים תיכוני עם השפעות אסיאתיות ומרוקאיות. יש כאן הקפדה על פרזנטציה יפה בשלל צבעים עזים המשלבת אלמנטים מסורתיים (תבשיל המוגש בטאג’ין או פרגית משופדת על חרב) לצד צילחות עכשווי יותר.
כמי שמרבה לבקר במסעדות, אני נמנעת מטעמי שמירת הגזרה מלאכול את לחם הבית המוגש כמעט בכל מקום. כאן יש לציין, ההימנעות קשה במיוחד עד בלתי אפשרית. ביס אחד קטן מהלחם הפריך מבחוץ וספוגי מבפנים ,טבול בטחינת העמבה הממכרת, הוביל לעוד ביסים רבים אחר כך, שחלקם גם לוו בקונפי שום מוצלח.

ד

מבין המנות הרבות שטעמתי, אציין את אלה שאהבתי במיוחד:
פלחי סלק חם, עלי אנדיב, בלסמי מצומצם, שבבי שום קלויים ושמ”ז - ראשונה נפלאה לחובבי הסלק. הצמוד הצמחוני שלי ציין כי בשבילו המנה הזאת היא תחליף מצוין לכל סטייק.
חציל אנדלוסי קלוי בגריל על קרם אריסה, שום קונפי ולימון כבוש – איני נמנית מחסידי החציל הקלוי ואף על פי כן אהבתי את המנה העדינה שמתובלת לעילא ולעילא, ומאחר שבפני לימון כבוש, איני יכולה לעמוד, גם כאן שיתפתי את לחם הבית בחגיגת הניגוב.

חציל אנדלוסי

נתחי קוד מטוגנים בטמפורה על קרם דיז’ון ולימונים כבושים (42 שקל)- החצי הבריטי שלי, לא יכול לעמוד בפני קוד מטוגן. וגם כאן נהניתי ממנה שלא נכשלת במבחן הטיגון ומשודכת באופן מוצלח למדי ללימון הכבוש. (כן, כן, לא אכפת לי להיצמד ללימון הזה לאורך כל הארוחה).
סיגר לחי עגל (48 שקל) – סיגרים פריכים במלית תבשיל לחי עגל פיקנטי, מוגשים בליווי טחינה וקרם אריסה. חטיף פריך  שנחטף מהשולחן.
ראשונות נוספות שהצטיינו היו כבד אווז על מצע בקלוואה (כבד אווז לא מוסרי בעליל, אבל כל כך טעים) וקרפצ’יו בקר עם איולי וואסבי (מנה שמשלבת השפעה אסיאתית עם מנה ים תיכונית קלאסית).

ג

מבין העיקריות אהבתי במיוחד:

טאג’ין קבב דג ים - קבב דגים צריך להיות ממש מוצלח כדי שאתפעל ממנו. כאן הוא טובל בקדירת פלפלים חריפים, עלי מנגולד, שום, לימונים וכוסברה. תבשיל שהחזיר אותי לימים בהם הייתי פותחת את ארוחת השישי עם סיר דגים בבישול מרוקאי. תענוג.
סטייק אנגוס – כן , כן. למרות שאני בהחלט משתדלת להימנע מסטייקים כבדים בתקופה האחרונה, הסטייק הזה הוא מנת החטאים שלי השבוע. אדמדם מבפנים, צרוב היטב בחוץ, מעט מלח גס. ולא צריך יותר מזה.

2014-05-27 14.46.17

בגזרת הקינוחים, אציין שניים מוצלחים שאינם מושפעים כלל וכלל מעצם היותם מוגשים במסעדה בשרית כשרה:
קדאיף חלבה – סלסלות קדאיף, גלידת וניל, חלבה מוקצפת, פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן. קינוח שאינו סובל ממתיקות יתר, שהתחבב מאד על חובב החלבה.
תמרים מטוגנים בטמפורה – תמרים, טמפורה, רוטב סילאן. אין צורך בהסברים.

ג

והצ’ופר האמיתי בסיום הארוחה היה “ספר הגריל” - ספר הבישול החדש של השף גיא פרץ שמכיל עשרות מתכונים על הגריל של ירקות, דגים, בשר ואפילו קינוחים. המתכונים מלווים בהסברים מפורטים ובטיפים לצלייה נכונה על האש.
מתוך הספר בחרתי לכם דווקא מתכון של אחד הקינוחים האהובים עלי, מוגש כאן עם טוויסט מעניין:

כנאפה תפוחים

כ

החומרים למחבת בגודל בינוני, בקוטר 22 ס”מ:

300 גרם אטריות קדאיף

100 גרם מחמאה מומסת

4 תפוחי גרני סמית

1 כף סוכר

2 כפות צימוקים

1/2 כפית קינמון

לסירופ:

1 כוס סוכר

כ-300 מ”ל מים

1 מקל קינמון

2 פרוסות לימון

1 פרוסת תפוז

2 כוכבי אניס

ההכנה:

מורחים מחבת מתכת במחמאה. מפזרים שכבה של אטריות קדאיף בעובי חצי ס”מ ומזלפים מעט מעל מחמאה מומסת.

קולפים את התפוחים ומגררים, מערבבים עם הסוכר, הצימוקים והקינמון ומפזרים על הקדאיף.

מכסים בשכבת קדאיף נוספת ומשמנים במחמאה.

מניחים על הגריל לצלייה איטית ועדינה. מחממים מחבת זהה נוספת.

אחרי 6 דקות על הגריל הופכים על הצד השני למחבת הנוספת, אופים כחמש דקות נוספות על הגריל.

בינתיים מכינים את הסירופ, מביאים לרתיחה את החומרים, מנמיכים את האש ומבשלים לקבלת סירופ. יוצקים כוס סירופ על הכנאפה ומגישים חם.

המסעדה כשרה בהשגחת הרבנות הראשית אשדוד

מלון ווסט הטיילת 21 , חוף לידו, אשדוד

http://www.gf-b.co.il/info-endiv

שעות פעילות ימים א-ה מ12,00 עד 24,00 , ימי ו’ ומוצ’ש מיועדים לאירועים פרטיים.

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 7 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה