הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

ליום הולדתי הארבעים (לפני כשלוש וקצת שנים, אבל מי סופר) הזמינו אותי חבריי הנפלאים ובן זוגי דאז לחגוג במסעדת קיוטו. חגיגת יום הולדת ארבעים אינה דבר של מה בכך, אבל חבריי הבטיחו שלא אתאכזב. ואכן, זכורה לי חוויה מושלמת: ארוחה שקיימה את ההבטחה לרמה גבוהה, משקאות שסחררו את ראשי ואוירה של חגיגה.
כמה ימים לאחר מכן, ה”היי” של החגיגות התחלף ב”דאון” של פרידה לא צפויה מבן הזוג. הטעם המתוק של חגיגות יום ההולדת התחלף במרירות סטייל: “למה זה מגיע לי”. וכך נשאר לי זיכרון חמוץ-מתוק מאותה ארוחה.
כשהוזמנתי השנה בערב שבועות לחזור לקיוטו חשבתי שזה רעיון מצוין משתי סיבות: ראשית, לאחר ששפטתי יום קודם בתחרות עוגות לחג, ואכלתי המון עוגות גבינה, התחשק לי לאכול ארוחה שחפה לגמרי ממוצרי חלב, ומה מתאים יותר מהמטבח היפני לכך? שנית, חשבתי שחזרה לטוקיו עם אהובי, שהוא כאן כדי להישאר, תהיה סגירת מעגל מצוינת לערב ההוא.

20150524_142742

האווירה בקיוטו רבגונית: משפחות עם ילדים, קבוצת חברים חוגגים וזוגות שיושבים על הבר. נכרתי מביקורי הקודם את היצע הקוקטיילים המפתה, והפעם בחרתי במרטיני, ליצ’י וסאקה. זהו קוקטייל בכוס גדולה, עם טעם מעודן ועם זאת מובהק של ליצ’י. תענוג. מתוך ארבעת סוגי הקוקטיילים שלגמתי (כן, כן, לא נהגתי בדרך חזרה הביתה), הוא המומלץ ביותר. לטעם חמצמץ ומיוחד אני ממליצה מאד על הבזיל רויאל עם טעם עדין של בזיליקום.

20150524_133010

למנה ראשונה, המלצתי לצמחוני שלי על האגדאשי טופו. זו היא אחת המנות האהובות עלי מהמטבח היפני: טופו מטוגן בציר של דאשי (ציר דגים) עם סויה, מירין ועוד דרים טובים. זו אחת המנות האהובות עלי, והגרסה כאן מוצלחת מאד, עם טעם פחות מרוכז ויותר עדין מווריאציות אחרות.

20150524_133026

אני בחרתי במנת הדגל של קיוטו, שזכורה הייתה לי לטובה מביקורי הקודם: טונה בלו לגונה - נתחי טונה צרובה מעט מבחוץ ונאה בפנים, עטופים באצה, ברוטב של סויה, מירין וג’ינג’ר. המנה מוצעת בשני גדלים, כאשר את המנה הגדולה, ניתן בקלות לחלוק. המנה שכולה מינימליזם מעוצב, היא נשנוש שאי אפשר להפסיקו. תוספת האטריות בשמן שומשום הייתה כמעט מיותרת. מי שאוהב את הטונה שלו עשויה כך, מומלץ מאד לא לדלג על המנה.

20150524_134517

אוהבי האוכל היפני נחלקים לשניים: אלה שלא יחמיצו לעולם טעימה ממגוון הסושי, הסשימי, הניגירי והקונוסים, ואלה שדווקא יחפשו את המנות היפניות המיוחדות שלא תמצאו בסושיה, טובה ככל שתהיה. כזו היא מנת הטפניאקי פירות ים - מנת גריל של קלמרי, שרימפס מולים ונתח סלמון עם ירקות פריכים כגון ברוקולי, גזר וכרובית. הרוטב העוטף את כולם מורכב מיין לבן, סויה, שום, חמאה, ורוטב צדפות. הרוטב אינו מאפיל על חומרי הגלם אלא משלים אותם ומחמיא להם. ההסתייגות היחידה שלי היא מהמחיר המעט גבוה לטעמי של המנה, 113 שקל.

20150524_134509

הצמחוני שלי הזמין קומבינציה צמחונית שכללה, ניגירי טמאגו (החביתה היפנית), קונוס ירקות יפהפייה עטוף בגזר, בטטה מאקי, סושי ירקות עם בצל מטוגן (תוספת מעולה!) וקטרפילר ירקות עטוף באבוקדו. אם המילה “ירקות” חזרה כאן יותר מדי פעמים, אני יכולה להבטיח לכם כי הגיוון כאן היה רב, והצמחוני שלי כל כך נהנה מהטריות, האסתטיות המרהיבה, השילובים והטעמים, עד שוויתר, שלא כהרגלו, על קינוח ואפילו על הנס קפה שלו.

20150524_141544

אני ביקשתי קינוח קליל, לא שוקולדי ולא כבד, וקיבלתי… קינוח גן עדן: חצי אננס ובתוכו גבינת מסקרפונה עם חתיכות של אננס מקורמל. פשוט כל כך וטעים כל כך. ואפילו לא שמתי לב ששוב אכלתי גבינה….
הארוחה בקיוטו הסתיימה בהרגשה של ניצחון אישי: הפעם המלצתי על המנות הטעימות לצמחוני שלי ונהניתי גם מאוכל מוקפד, משירות מעולה (ותודה לנדב, המלצר שכל המלצה שלו היא בול פגיעה), וגם מבילוי עם אהבת חיי. דרך נהדרת לסגירת מעגל.

קיוטו: אריה שנקר 7, הרצליה. טל’: 09-958-7770

 

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה