הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

שני ספרי בישול נחתו על שולחני. שניהם מעניינים, אך שונים בתכלית האחד מהשני. הספר הראשון, “פשוט טעים ובריא”, הוא ספרה ה-14 של השפית ועיתונאית הקולינריה אביגיל מייזליק.

כריכה קדמית

הספר כולל מתכוני בריאות פשוטים, טעימים וקלים להכנה – כולם מחומרי גלם זמינים ובריאים. המתכונים בספר מסודרים לפי פרקים – פינוקים, מאפים, תבשילים, מרקים, סלטים ומתוקים. הצילומים של דניאל לילה מרהיבים כתמיד, ההסברים קצרים ומדויקים והמתכונים מחולקים לדרגות קושי “קל”, “קל פלוס” ומעט “בינוני”. מבין הפרקים אהבתי מאוד את פרק המאפים בו תמצאו רעיונות מקוריים, שיתאימו גם לאוכלי מאכלי חלב וגם לטבעונים שלהם היצע מכובד ומפתה. גם פרק הקינוחים מספק היצע מפנק מבלי לוותר על ערכים תזונתיים ופרודוקטים בריאים.
לדברי מייזליק, “אכילה בריאה הפכה מזמן להיות דרך חיים שאותה מנסים רובנו ליישם. היא כבר לא מקושרת לסגפנות ולוויתורים בלבד. אני מאמינה שאכילה נכונה חייבת לעבור גם דרך קשב והתבוננות מתמדת ברצונות שלי ושל בני משפחתי, והמטרה העיקרית היא לנסות לאכול כמה שיותר נכון ובריא – בלי לוותר על הצרכים שלי. חיברתי מתכונים שהיו טעימים בעיניי ובעיני משפחתי הקרובה, המאפשרים לכל אחד להרחיב את מגוון מתכוני הבריאות ולקבל רעיונות חדשים”.
מתוך הספר, בחרתי להביא לכם מתכון שיתאים מאד לשולחן החג:

2

מאפה פטריות וגבינה בולגרית (כ- 10 מנות)
לבצק:
500 גרם קמח מלא
2 כפות סוכר חום או סילאן
חצי כף מלח
30 גרם שמרים מפוררים
רבע כוס שמן זית
2 כוסות מים פושרים.
לציפוי:
קופסת פטריות פורטבלו או שמפיניון
2 בצלים פרוסים לרצועות
4 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
100 גרם גבינה בולגרית עיזים
חופן זיתים שחורים מגולענים (לא חובה)
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק פרט למים בקערת המיקסר ולשים במהירות בינונית, מוסיפים את המים בהדרגה, עד לקבלת בצק חלק ומעט דביק. לשים כ-8 דקות עד שהבצק נהיה אחיד, משמנים קלות קערה ומעבירים אליה את הבצק. מכים בניילון ומתפיחים כשעה. על נייר אפייה משומן מניחים עיגולים שטוחים בקוטר של 5 ס”מ במרחק מה זה מזה.
מכינים את המלית: מזהיבים את הבצלים בשמן כ-5 דקות על אש בינונית, מערבבים מדי פעם. חותכים את הפטריות לפרוסות ומוסיפים אותן למחבת. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים עד שהנוזלים מתאדים. מפזרים באופן שווה מתערובת הפטריות על כל מאפה. מפוררים גבינה בולגרית על הפטריות ומפזרים זיתים שחורים, אם רוצים. מתפיחים כחצי שעה. אופים בחום של 180 מעלות למשך 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב. הכי טעים לאכול חמים מהתנור. אפשר גם לשמור ולחמם לפני ההגשה.

 פשוט טעים ובריא
כתבה: אביגיל מייזליק. צילום: דניאל לילה. דני ספרים הוצאה לאור. 168 עמ’. מחיר מומלץ לצרכן: 78 שקל. ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

 אפרת מארחת שפים

הספר השני “אפרת ליבפרוינד מארחת שפים” הוא ספרה הרביעי של השף-קונדיטור אפרת ליבפרוינד. בספרה החדש מארחת אפרת חמישה שפים וקונדיטורים מובילים – מאיר אדוני, דודו ביטון, יוסי שטרית, מיקי שמו ומאיה רביבו – שמצטרפים אליה וחולקים עם הקוראים מתכונים למנות שהם אוהבים במיוחד, חלקן מוגשות במסעדותיהם ואחרות הם נוהגים להכין עבור בני משפחותיהם.
הספר מחולק לחמישה פרקים, שבכל אחד מהם מבחר מתכונים המיועדים לארוחה בעלת אופי שונה – ארוחה משפחתית, ארוחת בריאות, בראנץ’, סעודת שבת ופרק מיוחד המוקדש לקינוחים. למרות אפרוריות הכריכה, פנים הספר מתהדר בתמונות מרהיבות של הצלם יורם אשהיים. הספר בהחלט לא מיועד לאלה העושים את צעדיהם הראשונים במטבח, מאידך, אלה המנוסים יותר בבישול, יוכלו להכין מנות מושקעות יוצאות דופן שיקצרו את אפקט ה”וואו” מהאורחים. וביננו…אין כמו לשמוע “וואו” שכזה…
לדברי ליבפרוינד, “לי ולכל השפים שחברו ליצירת הספר, חשוב שכל אחד יוכל להכין את המנות בדיוק כמונו. הסברנו את המתכונים בבהירות ולא שמרנו לעצמנו אף סוד. חלק מהמתכונים הם למנות מוכרות, ודווקא סוד קטן, טיפ קטן, הקפדה על שלב מסוים בתהליך ההכנה, הם שמשדרגים את המנה. במתכונים אחרים, הטוויסט הוא בפרזנטציה או בשילוב חדשני”.
מתוף הספר, בחרתי להביא לכם מתכון שמתאים לארוחת בראנץ’, והוא בהחלט לא קשה מדי יחסית לתוצאה המרהיבה:

סבלה פרמז’ן עם קרם אבוקדו וגבינות / שף קונדיטור אפרת ליבפרוינד (16 יחידות)

 1

לסבלה הפרמז’ן:
160 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
100 גרם (חצי כוס) קמח
100 גרם (1כוס פחות 2 כפות) אבקת שקדים
חצי כפית מלח
2 חלמונים
100 גרם גבינת פרמז’ן מגוררת
מעט קמח לרידוד

לקרם האבוקדו:
2 אבוקדו בינוניים בשלים אך לא רכים מדי
100 גרם גבינת מסקרפונה או שמנת חמוצה
100 גרם גבינת עיזים רכה
100 גרם גבינת קשקבל (לבחירה)
2 כפות שמן זית
מיץ מחצי לימון קטן
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי

לקישוט:
עלי פילו אפויים

 הכנת סבלה הפרמז’ן:
במעבד מזון מעבדים בפולסים קצרים את החמאה, את הקמח, את השקדים הטחונים, את גבינת הפרמז’ן ואת המלח, עד שמתקבלת תערובת פירורית. מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתקבל בצק פירורי. אם הבצק פירורי מדי, מוסיפים 2-3 כפות מים קרים. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומקררים אותו במקרר במשך שעה וחצי. מחממים תנור לחום 170 מעלות. מקמחים מעט משטח עבודה ומרדדים את הבצק לדף בעובי 1 ס”מ. קורצים מהבצק דסקיות בקוטר 6-7 ס”מ. מרפדים תבנית אפייה במשטח סיליקון או בנייר אפייה ומניחים את דסקיות הבצק בתבנית המרופדת. אופים בתנור המחומם במשך כ- 15 דקות. מצננים מעט.

הכנת קרם האבוקדו:
קולפים את האבוקדו ומגלענים אותו. במעבד מזון טוחנים את כל החומרים עד שמתקבל קרם חלק.

הרכבת המנה:
שמים את קרם האבוקדו בשקית זילוף בעלת צנתר עגול חלק בקוטר 1 ס”מ. מזליפים על העוגיות ספירלות של קרם אבוקדו. מקשטים בשברים של עלי פילו אפויים.

אפרת ליבפרוינד מארחת שפים.  מאת: אפרת ליבפרוינד. צילומים: יורם אשהיים. דני ספרים הוצאה לאור. 152 עמ’. מחיר: 88 שקל. ניתן להשיג בחנויות וברשתות הספרים המובחרות ובחנות המקוונת של ההוצאה: www.siman-kria.co.il

 צילום: דניאל לילה

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגים

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה