הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

אני וגבינות זה רומן ממושך ונפלא. לגבינות טובות נחשפתי כילדה עת הייתי מבקרת כל שנה אצל סבי וסבתי בלונדון (כן, כן, אין על הגבינות תוצרת בריטניה) ולאחר מכן הייתי עושה גיחה עם הוריי לשווייץ. שם הם מילאו את המזוודה בגבינות בעלות ניחוח זוועתי, כך שבכל פעם היו פוסחים עלינו, באורח פלא, בבדיקה הביטחונית.
כשבגרתי המשכתי לאהוב גבינות. כן, אני מאלה שאם יציעו לי לקינוח קינוח מתוק או פלטת גבינות אין ספק שאבחר באפשרות השנייה. הבשורה הטובה היא שהיום אין לארצנו הקטנה במה להתבייש בתחום הגבינות הרכות והחצי רכות. נהפוך הוא, בארץ פרחו שלל מחלבות בוטיק שמכינות גבינות נפלאות.
אבל הגילוי המפתיע שלי, לקראת שבועות, הוא שאני יכולה להכין גבינה לבדי, בבית ועדיף עם הילדים. באירוע של מועצת החלב, שנערך לאחרונה במחלבת “שביל העיזים”, למדתי כיצד להכין בבית גבינה בסגנון צ’רקסי. והאמינו לי: אין קל מזה, ואין כיף יותר גדול מלהכין בבית לבד, משהו שחשבתי שהוא רק למביני דבר. וכדי להוכיח כמה הייתי מרוצה מהתהליך הקל ומהתוצאה המצוינת, מספיק להתבונן בצילום הזה (וזה המקום לציין שכל התמונות המדהימות שצולמו הן באדיבות נורית פלד):

FB_IMG_1431554613663

גבינה צ’רקסית
החומרים לכ-150 גר’ גבינה:
1 ליטר חלב בקר, בחוש ומסונן (3%, זה מהסופר)
כף יוגורט רגיל
כ-50 מ”ל חומץ 5%
כפית מלח
תבלינים לפי הטעם (אני הוספתי מלח וקצח. ניתן להוסיף זעתר, עירית קצוצה, זיתים, עגבניות מיובשות קצוצות ועוד).
אופן ההכנה:
מחממים את החלב תוך כדי בחישה לטמפרטורה של 85-90 מעלות (בעבוע קל) ומורידים מהאש.
מוסיפים כף יוגורט תוך כדי בחישה. מוסיפים חומץ תוך כדי בחישה איטית ועדינה, עד שמי הגבינה צלולים בצבע ירקרק-צהוב. שימו לב: כמות קטנה מדי של חומץ תניב כמות גבינה קטנה, ואילו כמות גדולה מדי תניב גבינה קשה במרקם גומי. נותנים לגבן לשקוע, ומוציאים את מי הגבינה ככל שניתן. מוסיפים מלח ותבלינים לפי הטעם ומערבבים.
מעבירים לתבניות רשת (מומלץ להשתמש בבד סינון בנוסף), כשהגבינה עדיין חמה. כשהיא מתייצבת הופכים כמה פעמים, כדי לנקז את המים, ומשהים למשך כשעה. לאחר כשעה אורזים ושומרים במקרר.

FB_IMG_1431622796581

מוסיפים חומץ ויוגורט לחלב

FB_IMG_1431622805315

מערבבים בעדינות עד להפרדת הגבן מהנוזל

FB_IMG_1431622812391

מוציאים את הנוזל בעזרת כוסית קטנה

FB_IMG_1431622818752

מסננים את כל שאריות הנוזלים

FB_IMG_1431622827427

הופכים את הגבינה מספר פעמים

למען האמת, הגבינה חוסלה די מהר ע”י הילדים. היא תתאים מאד גם למילוי של בורקס.
באירוע של “מועצת החלב” למדתי כי, המנהג לאכול מאכלי חלב התחיל באירופה בימי הביניים, כאשר הוא מוזכר בפעם הראשונה במאה הארבע עשרה. יכול להיות שהסיבה לכך הייתה שילדים התחילו ללמוד תורה בחג השבועות ונתנו להם דבש וחלב בפעם הראשונה.

ד”ר טובה דיקשטיין, מומחית לאוכל ארץ ישראלי קדום, בעלת דוקטורט מטעם המחלקה ללימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה באוניברסיטת בר אילן, מסבירה כי החלב ומוצריו מוזכרים עוד בתנ”ך. מתכונים של מאכלי חלב מהעת העתיקה ניתן למצוא בספרו של מרקוס פורקיוס קאטו קנסוריוס “על החקלאות”. קאטו היה סופר רומאי, פוליטיקאי ואגרונום אשר חי בין השנים  234-149 לפנה”ס.
מתכון כזה, הוא “גלובי” – כדורי גבינה רומאים

מצרכים
2.5  כוסות חלב
6 כפות סולת
6 כפות דבש
250 גבינת ריקוטה
1/2 כפית מלח
שמן אקסטרה וירג’ין או שמן קנולה
כף גרגרי פרג או שומשום לציפוי
הוראות הכנה:
הביאו את החלב לרתיחה  ופזרו את הסולת על החלב. ערבבו  וצרו דייסה סמיכה. צקו לקערה והמתינו עד שיצטנן. הוסיפו את הגבינה לדייסה וערבבו היטב. צקו שמן עמוק למחבת וחממו. בעזרת 2 כפות עצבו כדורים והכניסו לשמן הרותח. טגנו מכל הצדדים. הניחו על נייר סופג, חממו דבש וצקו את הדבש על הכדורים. פזרו פרג או שומשום קלוי והגישו.

אז חג השבועות מזמן לנו שפע של מאכלים טובים ופעילויות לכל המשפחה, בתוך המטבח וגם בטבע. על שפע האפשרויות, תוכלו לקרוא באתר מועצת החלב: http://www.milk.org.il/ או בעמוד הפייסבוק https://he-il.facebook.com/youngfamilyfun

הדר, בתי הקטנה נכנסה לאתר, והכינה לבדה את המתכון לגמבות ממולאות.

20150516_110016

רוצים לראות את הסרטון? כנסו לפייסבוק: “הפינוקיה של עדי”.
חג שבועות שמח לקוראים לכל בית ישראל.

.

,

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה