הבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

addirimel

אמא לשלושה, קלינאית תקשורת ומבקרת מסעדות.כותבת על כל הדברים שמפנקים אותי ואת משפחתי :קולינריה, תרבות, טיולים, צרכנות.

עדכונים:

פוסטים: 139

החל מיוני 2013

הזמנה לסיקור של מסעדה בתוך קניון, היא לא משהו שאטרח במיוחד להיענות לו. הצפיפות, ההמולה וההיצע…לא משהו לכתוב עליו הביתה. אבל מסעדה פתוחה בשבת בתוך קניון? ועוד מבית היוצר של מסעדת טורקיז הותיקה והטובה…זו כבר אופרה אחרת, וסיבה מספיק טובה לבדוק את המקום שמגדיר עצמו כבראסרי המציע גם בילוי.
באשר לבילוי, אין ספק שיש כאן אטרקציה: למי שמבלה באמצע השבוע בקניון רמת אביב, יש אפשרות לסעוד במקום וליהנות מהתפריט שרקח השף רז סלע, ובו כמה מנות זכורות לטובה ממסעדת האם טורקיז. מי שמעדיף להגיע בשבת, יוכל לשבת בחוץ, מתחת לשמשיות, כשברקע  מנצח על הצד האודיטורי, די ג’יי  שמלווה את האווירה התוססת. את הוויזואליה המיוחדת מספקת הכניסה לקניון, עם בריכות דגים, צמחיה מטופחת ופסלים קטנים. הקטנים משוטטים סביב ומהופנטים מהדגים השוחים. אני התעניינתי יותר בדגים שבתפריט, והעדפתי אווירה רגועה יותר. על כן התיישבתי בחלק הפנימי של המסעדה שהוא ממוזג ושקט יותר.
בשבת יש כאן בופה עשיר ומעניין, אך אנו הגענו לאחר שעת סגירת הבופה ולכן בחרנו מתוך התפריט המגוון. יחד עם שתי קאוות וקנקן מים שהם בגדר חובה בצהרי הקיץ, הזמנו לראשונות:
בורקס בשר לוקוס - בורקס במילוי בשר ראש לוקוס ורוטב חריימה (62 שקל). ראשונה נדיבה שמכילה שני בורקסים משולשים גדולים. המילוי פיקנטי ועשיר ומשתלב נהדר עם מטבל הלימון הכבוש שמוגש לצידו. ממליצה לחלוק את המנה הזו, ולהזמין ראשונה נוספת קלה יותר כמו:

בורקס ראש לוקוס

שרימפס פלאפל - מוגש עם טחינה וסלט עגבניות פיקנטי (52 שקל). זוהי מנה מיתולוגית ממסעדת טורקיז. נשנוש אולטימטיבי של חמישה שרימפס שמנמנים העטופים בציפוי פלאפל, שאינו עבה מדי. סלט העגבניות הפיקנטי התגלה כעגבניות לחות שהיו טעימות כשלעצמן ואיזנו במרקמן החלקלק את המרקם המחוספס של הפלאפל. תענוג.

הצמחוני שלי הזמין: אספרגוס צלוי - קרם פלפלים צהובים ופרמזן מיושן (48 שקל). כמות נאה של אספרגוס צלוי עם טעם צריבה קלה, מונחת על קרם פלפלים מעט מתקתק שמקבל איזון מעוקצו של הפרמז’ן המיושן. מנה מוצלחת לחובבי הירוק המלכותי.

אספרגוס

לראשונות יש שפע מנות מפתות, אך מאחר וחובבת דגים אני, הזמנתי לברק שלם בגריל (105 שקל). הלברק העסיסי מוגש בשלמותו, ומתאים למי שאינו נרתע מההתעסקות עם העצם. טעמו של הלברק השתבח עוד יותר עם רוטב ויניגרט זעתר. שיחוק אמיתי. לצד הלברק הוגש מגוון של ירקות צלויים- ירקות שורש, ברוקולי, ועגבניה.

 דג לברק

אם יש מנה שהצמחוני שלי אינו יכול לעמוד בפניה, למרות שהיא בעליל אינה צמחונית, זו היא מנת הפיש אנד צ’יפס
(76 שקל).כנראה שהמוצא החצי בריטי שלי השפיע עליו מאד…וגם כאן הוא לא ויתר. נתחי קוד אטלנטי צופו בציפוי עדין ופריך והונחו על צ’יפס דקיקים. המנה לא סבלה משמנוניות יתר ולוותה באיולי חביב. (אם כי כאן שבר הצמחוני את המסורת והרעיף על המנה קטשופ למכביר).

פיש אנד ציפס

המנות כולן היו נדיבות בגודלן, אך יותר חשוב מכך, עשויות לעילא ולעילא. בשלב זה רצינו לוותר על קינוח. אבל ביננו, מי יכול לעמוד בפני טירמיסו? הטירמיסו (32 שקל) של גרנד קפה טורקיז בהחלט “העלה אותי למעלה”. גם מבחינת המשקל.. אבל גם מבחינת הטעם. קינוח קלאסי במיטבו, ושימו לב למחיר הסביר בהחלט.

טירמיסו

אין ספק שהיה זה גרנד פינאלה, לארוחה מוקפדת בגרנד קפה טורקיז. שופינג וארוחה באותו מקום מעולם לא נראו כה קורצים.. ואם תחפצו דוקא בנשנוש קל לצד קוקטייל, זה המקום בשבילכם לבילוי של שבת.

 גרנד קפה טורקיז

פתוח בימים א’ – ה’ 09:00 – 22:00, ביום ו’ – 08:30-16:00 ובשבת – 09:00-23:00.

טל’ -03-5536677.  כתובת: אינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב

עוד מהבלוג של עדי רימל - הפינוקים של עדי

תצוגה מקדימה

המתוקים של פסקל

כשבוע לפני ראש השנה הוזמנתי להשקה חגיגית של ספרה החדש של פסקל פרץ רובין: "פסקל מגישה: נדוניה - הקשר העדתי המתוק". כדי לחגוג עם פסקל, הגיעו להשקה שנערכה בבית משפחת שטראוס בכפר שמריהו, חברים קרובים ואושיות מעולם הקולינריה...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

מאסטר וודינג - איך לא חשבו על זה קודם?

האימהות שבינינו ודאי מכירות את הפלא הזה, שכשאנחנו בהריון, פתאום אנחנו לא מחמיצות אף אושה בהריון ברחוב, פתאום נראה כאילו כל העולם ואשתו בהריון ובכלל שום דבר לא מעניין חוץ מהריון. דבר דומה קרה לי עם החתונה: מהיום שהכרזתי...

תגובות

פורסם לפני 6 years
תצוגה מקדימה

סוזי סורפרייז

  נתחיל בווידוי: מי שמכיר אותי ודאי יודע שבשלנית – אני לא. טרם  נישואי, היה זה הפרט הראשון שהצהרתי בפני כל מחזר פוטנציאלי: "אם אתה מחפש אישה שתבשל לך כמו אמא, חפש אצל אחרות". למזלי, יכולת הבישול שלי, לא הייתה סוגיה שהעסיקה...

תגובות

פורסם לפני 6 years

תגובות

טופ 20 - בלוגי אוכל

מתחברים לסלונה

הכתבות הנקראות ביותר

אסור לפספס

בחזרה למעלה