חיתוכיות חתיכיות

אתם לא חייבים לגלות לאורחים שלכם עד כמה קל, פשוט ומהיר להכין את החיתוכיות האלה, מצדנו תגידו להם שזה לקח שעתיים עבודה. קבלו 2 מתכונים ל-2 גרסאות

16/05/2012
מיכל יפה קבלו עדכונים ממיכל
  • RSS

לא לגמרי ברור מי המציא את המילה "חיתוכיות", אבל בהחלט מדובר בהמצאה מצוינת. זה לא שיש פה משהו מורכב מדי, פשוט בצק פריך שעליו מניחים שתי שכבות. שכבות של מה, אתם שואלים? הרבה פעמים ריבה, אפשר חלבה, תערובת שקדים וחמאה ששמים בדרך כלל כמילוי לפאי ועוד.

למעשה, החיתוכיות הן כר פורה ויצירתי לאנשים שאוהבים לאלתר מתכונים. שינוי אחד קטן ויש לכם עוגיות שונות לגמרי.

החיתוכיות שלי מבוססות על הקונפיטורות של סנדלפור. אני אוהבת אותן במיוחד בגלל חתיכות הפרי והעובדה שאין שם תוספת סוכר מלבד הסוכר שבפירות. בתור שכבה שנייה השתמשתי במילוי שבדרך כלל שמים בטארט אגסים, רק שפעם אחת עשיתי את זה עם שקדים ופעם אחת עם פקאן סיני. שתי הגרסאות יצאו מצוינות, אם כי אני מעדיפה את הראשונה קצת יותר. אתם כמובן מוזמנים להמציא אלתור משלכם, רק אל תשכחו לשתף בתגובות.

ודבר אחרון, השתמשתי כאן בבצק פריך מרודד קפוא של מעדנות, שהופך את כל העסק להרבה יותר מהיר. אם אתם רוצים להכין בעצמכם את הבצק שלכם, תמצאו את המתכון שלו בפוסט על הפאי שקדים ומייפל, שאגב, אם הייתי מכינה אותו בתבנית מרובעת וחותכת לריבועים, הוא היה יכול להיקרא חיתוכיות שקדים ומייפל.

חיתוכיות דובדבנים שחורים ושקדים

המצרכים (לתבנית מלבנית של 19 על 29 ס"מ):

בצק פריך מרודד (מוכן ומופשר או טרי)

1 צנצנת סנדלפור דובדבנים שחורים

200 גרם שקדים טחונים

100-150 גרם חמאה (*)

2 ביצים

חצי כוס סוכר

אופן ההכנה:

רפדו את התבנית בנייר אפייה ושמנו אותו

שימו את הבצק המרודד בתחתית התבנית

אם מדובר בבצק טרי, הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר לחצי שעה-שעה. אם לא, אפשר ישר לעבור לשלב הבא

מרחו את הקונפיטורה על הבצק

ערבבו את השקדים הטחונים, החמאה, הביצים והסוכר ומרחו על הקונפיטורה

אפשר בסוף לקשט עם פרוסות שקדים

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות, עד שמזהיב

(*) זה נורא טעים עם 150 גרם חמאה, אבל יעבוד גם עם קצת פחות

.

חיתוכיות אוכמניות ופקאן סיני

המצרכים (לתבנית מלבנית של 19 על 29 ס"מ):

בצק פריך מרודד (מוכן ומופשר או טרי)

1 צנצנת סנדלפור אוכמניות כחולות

200 גרם פקאן סיני טחון

חצי כפית קינמון

100 גרם חמאה

2 ביצים

אופן ההכנה:

רפדו את התבנית בנייר אפייה ושמנו אותו

שימו את הבצק המרודד בתחתית התבנית

אם מדובר בבצק טרי, הכניסו את התבנית עם הבצק למקרר לחצי שעה-שעה. אם לא, אפשר ישר לעבור לשלב הבא

מרחו את הקונפיטורה על הבצק

ערבבו את הפקאנים הטחונים, הקינמון, החמאה והביצים ומרחו על הקונפיטורה (שימו לב שאין כאן סוכר, כי הפקאן הסיני הוא מתוק). אפשר להשתמש בפקאן טרי, אבל אז תצטרכו להוסיף לו חצי כוס סוכר או דבש

אפשר בסוף לקשט עם פרוסות פקאנים

הכניסו לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-40 דקות, עד שמזהיב

בתיאבון (ואם שואלים תגידו שטרחתם על זה חצי יום במטבח).

.

לעוד מתכונים קלים




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה