חדשות האוכל: תאוות בשרים

בשר, בשר ועוד קצת בשר. וגם: אירלנד, סין, ספרד ועוד

14/03/2012
אוכל קבלו עדכונים מאוכל
  • RSS

אטליז איוו, המוכר לירושלמים, הגיע לתל אביב ופתח סניף בשוק הנמל. תמצאו שם, כמובן, המון בשר, שאותו יחתכו לכם לפי דרישתכם, וכן תוכלו ליהנות ממתכונים של אבי בן דוד, הבעלים של איוו.

איוו, שוק הנמל, האנגר 12, נמל תל אביב

אטליז איוו. צילום: יח"צ

.

חברת פרה פרה מקיימת ביום שישי הקרוב בין השעות 10:00 ל-15:00 את פסטיבל הבשרים השנתי שלה. במקום יוקם מאהל גדול ותמצאו בו בשרים, אסאדו, יין, גבינות, בירות בוטיק, שמן זית, ממרחים ורטבים, ירקות וגם כלי בישול וסכינים. כמו כן יוגשו טעימות למבקרים.

פרה פרה, רחוב הירוק 6, אזור התעשייה כנות. לפרטים נוספים: 1-700-500-170.

פרות פרות. צילום: יח"צ

.

גם מעדניית אייזן מקיימת ביום שישי (בין 11:00 ל-15:00) הפנינג בשר, שיכלול טעימות חינמיות של בשר ויין.

הפנינג טעימות של מעדניית אייזן, הדקל 2 רמת ישי. לפרטים נוספים: 1-700-70-60-66.

השף מוריס הנדלר ממעדניית אייזן. צילום: יח"צ

.

במסעדת לבן הירושלמית יוגש החל ב-20 במרץ ועד סוף אפריל תפריט המבורגרים מיוחד, שבו תמצאו, מלבד ההמבורגר הקלאסי, גם פורטובלו (שתי פטריות פורטובלו ענקיות, ממרח עגבניות, אבוקדו, נבטים, חמוצים ומוצרלה טרייה בלחמנייה מקמח מלא, 52 שקל), בומביי בורגר (פרגית קצוצה עם תבלינים מהמזרח, פלפל קלוי, חמוצים, עגבנייה, בצל סגול, רוטב איולי, קארי ורוטב סריראצ'ה חריף, 54 שקל), קציצת דגי ים עם רוקט, חמוצים, עגבנייה, רוטב איולי, סויה וואסבי (68 שקל), קציצת  טלה עם רשאד, עגבניות צלויות, צ'ימיצ'ורי וקרם חצילים (72 שקל) והמבורגר רוסיני בשר אנטריקוט קצוץ, חזה אווז מעושן וכמהין ברוטב רוסיני (86 שקל).

לבן, דרך חברון 11 (בסינמטק), ירושלים, 02-6737393.

המבורגר אדום במסעדת לבן. צילום: יח"צ

.

ובינתיים במסעדת אדום יתקיים ב-15-30 במרץ פסטיבל ספרד שבו יוגשו מבחר טאפאס ופאיות, וכן מגוון יינות ספרדיים, סנגריה וקוקטיילים.

אדום, יפו 31, ירושלים, 02-6246242.

פסטיבל ספרדי באדום. צילום: שירן כרמל

.

ביום שישי הקרוב ב-10:00 תתקיים ביקב בראבדו בכרמי יוסף סדנת שוקולד והכנת פרלינים. בסדנה, שתועבר על ידי השוקולטיירית יוליה פרגר, תיערך סקירה של  סוגי השוקולד השונים, יהיו טעימות של שוקולד גולמי, והמשתתפים ילמדו את תהליך הטימפרור ויכינו פרלינים וגנאש. ואל דאגה, כל המוצרים שיוכנו במפגש יחולקו בין המשתתפים בתום הסדנה, ובמקביל יהיו טעימות יין. משך הסדנה 50 דק'. 80 שקל ליחיד ו-150 שקל לזוג.

Bravdo, להרשמה: אנטון 054-4919358.

סדנת שוקולד ביקב בראבדו. צילום: יח"צ

.

לרגל יום פטריק הקדוש, שיתקיים ב-17 במרץ, יחגגו ברשת הפאבים האיריים דבלין בערב שכולו בירות, תפאורה ירוקה, מוזיקה ושמחה גדולה.

דבלין, שמאי 4, ירושלים, 02-6223612, שנקר 4, הרצליה פיתוח, 09-9544889, המדע 1, פארק המדע רחובות, 08-9470504.

חוגגים את יום פטריק הקדוש בדבלין. צילום: יח"צ

.

במסגרת פסטיבל סין בגבעתיים, שיתקיים ב-20-21 במרץ בין השעות 16:30 ל-19:30, תוכלו ליהנות גם ממבחר הדגמות בישול חינם וטעימות ממעדני המזרח הבריאותיים במתחם בישול אסייתי, דוכנים למכירות מזון אורגני סיני בריאותי, מפגש עם מומחית סינית שתציג מתכונים ותייעץ בנושא בישול סיני רפואי בהתאם לעונות השנה וגילאי הילדים, סדנת בישול מקרו ביוטי יפנית עם תמי בן חיים, מפגש עם מומחים לבישול קוריאני וסדנה לילדים להכנת כיסוני בצק סינים אותנטיים עם מאיה דרין. וגם: הרצאות מרתקות עם איל ששפרינגר שירצה בנושא "חיים שלמים ביום אחד על תזונה ואורח חיים לפי השעון הסיני" (יום שלישי, בשעה 19:00), וד"ר גדעון רון שיעסוק בנושא תזונה ודיאטה על פי הרפואה הסינית (יום שלישי, בשעה 19:00).

פסטיבל סין בגבעתיים, תיאטרון גבעתיים, רמז 40, גבעתיים.

פסטיבל סין בגבעתיים. צילום: יח"צ

.

במסעדת לה שוק מתחדשים בתפריט חורף שכולל, בין השאר, קלמארי צזיקי ופול ירוק (בתמונה, 42 שקל), מוסחאן (קונפי כרעי עוף בבישול ארוך עם פול, צנוניות, סלט עלים, יוגורט וסומק על חצי פיתה קלוייה, 52 שקל), מחבת ים חורפית (פרוסות של דג בורי מבושלות ברוטב על בסיס עגבניות, פול ירוק, חומוס, כוסברה ונגיעות טחינה, 52 שקל) ושרימפסים מוקפצים במחבת עם ארטישוק רומאי, שום, גלדי בצלים, עגבניות שרי ביין לבן וחמאה (72 שקל).
לה שוק, דיזנגוף 92, תל אביב, 03-6033117.

קלמארי צזיקי בלה שוק. צילום: איל מרילוס




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה