משלוח מנות משוקולד

משנכנס אדר מרבים במתוקים. גלית אלפרט - היא גליתא - מציעה רעיון למשלוח מנות קל להכנה, שאפשר לעשות אותו גם עם הילדים

29/02/2012
גלית אלפרט קבלו עדכונים מגלית
  • RSS

איזה כיף – פורים. שמחה גדולה, חגיגות, להשתולל, לרקוד, להשתחרר, להעז, להתחפש. וכמובן להביא משלוח מנות.

הכנתי לכם רעיון להכנת משלוח מנות שהוא ממש קל. אפשר לעשות אותו בכיף גדול עם הילדים וניתן לשלב אותו גם עם עבודת יצירה של קישוט הצלחת שעליה מסדרים את המשלוח.

אצלי במשפחה זה מתכון מנצח, כל אחד בוחר את השוקולד האהוב עליו והחגיגה מתחילה. הטעמים שאני מציעה הם כמובן המלצה, אפשר גם לשבת לפני ההכנה עם כל בני המשפחה ופשוט לשאול אותם מה הם הכי אוהבים בשוקולד ולהוסיף את התוספת האהובה.

אפשר שוקולד מריר וקוקוס (רגיל וקלוי תערובת של שניהם), שוקולד חלב וזרעים של שוקולד, שוקולד לבן ורסק עוגיות. ניתן לערבב גם המון תוספות אחרות כגון: פצפוצי אורז, קורנפלקס רגיל, חמוציות, שברי אגוזי לוז ועוד.

החומרים:

400 גרם שוקולד מריר (ניתן להשיג את כל השוקולדים באתר גליתא בקטגוריה מהמטבח של גליתא)

400 גרם שוקולד חלב

400 גרם שוקולד לבן

160 גרם תערובת קוקוס (100 גרם קוקוס רגיל ו-60 גרם קוקוס קלוי)

160 גרם = צנצנת שלמה של זרעים של שוקולד

160 גרם רסק עוגיות (אפשר גם פתי-בר גרוסים דק)

לקישוט: סוכריות צבעוניות, דובוני גומי, מרשמלו, פקאן מסוכר, שקדים שלמים מולבנים, פירורי קוקוס, זרעים של שוקולד וכל רעיון נוסף שעולה בדעתכם – הכול מתקבל.

3 סוגי מנג'טים שונים בגודל הכי קטן שאפשר (יש היום בשוק מנג'טים מקסימים מאוירים, צבעוניים  וחגיגיים שרק צריך לבחור)

צלחת הגשה – אני ממליצה על אלו מפעם, צלחת הגשה מקרטון שהילדים גם יכולים לצייר עליה ולקשט אותה

אופן ההכנה:

1. ממיסים את השוקולד בהמסה עדינה (כל שוקולד בנפרד), כלומר סיר בתוך סיר עד שהשוקולד כמעט נמס לגמרי, לאחר מכן מסירים אותו מהאש ומהמים החמים וממשיכים לערבב על השיש עד להמסה מלאה.

2. מניחים את השוקולד להתקררות קלה של כ-5 דקות ומערבבים כל חצי דקה בערך כמה ערבובים טובים ולא מהירים עד שתרגישו עם האצבע שהשוקולד קר אבל עדין נוזלי.

3. מוסיפים את התוספת שבחרתם לכל סוג של שוקולד ומערבבים (חשוב לא להוסיף את התוספת כאשר השוקולד עוד חם זה יגרום לחלק מהתוספות לאבד את הפריכות שלהן).

.

4. בעזרת כפית ממלאים את המנג'טים ומקשטים את המנג'טים במה שבחרתם, למשל: מפזרים קוקוס על השוקולד המריר או מניחים עליו שקד מולבן שלם, סוכריות צבעונית מפזרים על הלבן או מניחים עליו דובון גומי צבעוני, מניחים פקאן מסוכר שלם או מפזרים קצת זרעים של שוקולד על החלב ועוד.

.

5. משאירים על השיש להתקררות מלאה והתקשות של השוקולד (אפשר גם להכניס למקרר לרבע שעה אם רוצים לזרז את התהליך).

6. בזמן הזה מקשטים את צלחת ההגשה או מכינים עם הילדים כרטיס ברכה.

7. מסדרים את המנג'טים על צלחת ההגשה ומביאים באהבה למשפחה וחברים.


חג שמח, מלא במסיבות

לאתר של גליתא

לבלוג של גלית אלפרט - שוקולוג

לפייסבוק של גליתא




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה