שה קורין: ביסטרו מקסים ליום הולדת

נמצא פילה הבקר הטעים, הנימוח והעסיסי בעיר. הוא מגיע על קרם ערמונים ומוגש בביסטרו בלגי יפהפה. סיכום של ארוחת יומולדת

12/01/2012
קבלו עדכונים מ
  • RSS

נראה שנמצאה מנת פילה הבקר העסיסית והמענגת - מהטובות בעיר וזה קרה במפתיע. חיפשנו מקום שיהיה לנו נעים בו ביום ההולדת המשותף. בלי תכניות מוגזמות לנסוע רחוק מדי ובלי לנסוע למנטה ריי שהיא מול הים, אבל יקרה.
.....
למערכת הגיע עדכון על שה קורין - ביסטרו בלגי ליד כיכר המדינה. לא הכרנו והגענו ביום קר במיוחד. נכנסנו ונהיה לנו יפה בעיניים. התחלנו לדבר בשקט ובעדינות. התחושה היתה שבמקום הזה, שנראה כמו בית בובות מואר, בהיר ומרגיע בגווני לבנדר ולבן, כל השיחות יסגרו לנו עם סוף טוב.

פינת הישיבה הסגולה והיפה שחיכתה לנו (צילומים: דנה דרבינסקי)

הרהיטים היו מושקעים, על השולחנות פוזרו פרחים, על מדפי העץ הלבנים נמנמו קונפיטורות שמכינים במקום, פרלינים וחפצים קטנים שנעים לבהות בהם. בכניסה הניחו סלסלות קש עם ירקות ופירות יפים והיה קל להתנתק שם מהרחוב התל אביבי ולגלות כמה מרגיעים הם, במפתיע, ההבזקים בעיניים בלבן וסגול.

שה רומי. בעלת המקום היא מעצבת פנים בלגית עם ניהול חסר פשרות של המטבח
.....
בין השולחנות ניווטה ביעילות אלגנטית קורין רובינפלד-שחר, בעלת המקום, שעלתה מבלגיה לפני 14 שנה והקימה כאן משפחה עם ישראלי. היא מעצבת פנים שעבדה בארץ ובבלגיה ומפנה את תשומת ליבנו למרצפות המקושטות בעבודת יד - יבוא אישי ממדרחוב בהונגריה. רובינפלד-שחר הקימה את שה קורין כבית קפה ולפני תשעה חודשים הפכה אותו לביסטרו. היא אישה יפה שקורנת מטעם טוב שלא מפה. היא מודה שגם לסופרמרקט היא לא יכולה לרדת אם היא לא טיפ-טופ. כשהאוכל מגיע לשולחן, מבינים שהשף שבמטבח, בונה מנות שכמו קורין, גם הן מדויקות ובלתי מתפשרות.
..
הנקניקייה שאנחנו מזמינים למנה הראשונה עשויה מבשר כבש ובשר בקר והיא עסיסית ומושכת (52 שקל. זו מנה עיקרית). היא מגיעה עם פירה תפוחי אדמה שגם הוא טוב מהצפוי, ומועשר בגזר וכרישה.

נקניקיה עסיסית מבשר בקר וכבש עם פירה בלגי של תפוחי אדמה, גזר וכרישה


למנה העיקרית הזמנו פסטת פירות ים בציר סרטנים שהיתה נחמדה (77 שקל) ואת פילה הבקר על קרם ערמונים (130 שקל). הפילה היה מושלם, נימוח ומיצי. הוא קרן מהצלחת בגוון שאני לא שוכחת עד עכשיו: ורוד חי עם גוון ארגמני, ועורר חשק גדול לאכול אותו לאט ולמצוץ כל ביס כמו שמגיע לו. מחית הערמונים ששכבה כנועה מתחתיו, היתה לא פחות מהברקה. היא החליקה כל ביס בפה ונתנה אפקט שזהה למריחת חמאה על סטייק, אבל מתוחכם ועשיר הרבה יותר.

פילה בקר נימוח בגוון ורוד מושך על קרם ערמונים

קורין סיפרה שאין אצלה מיקרוגל במטבח. את כל המנות הם מכינים במקום ואף פעם לא מקפיאים. כל הבשר והדגים תמיד טריים. גם את תערובת הקפה הם מערבבים לבד ואת הבשר מעשנים בעצמם במקום. אחד משיאי ההשקעה שלהם הוא ביסק הסרטנים  - אחד המרקים הטובים והאירופאים שאפשר לקבל בתל אביב ביום קר. ההכנה שלו אורכת זמן כי השף קונה סרטנים טריים, מפרק אותם במסעדה ומכין את הציר לבד.

הקינוחים הגיעו בכלים מפתיעים והיו טעימים וחגיגיים בתכלית. מוס שוקולד בלגי עם קצפת (28 ש') הגיע בצנצנת זכוכית ביתית ויפה והמקוריות שלו נתנה תחושה טובה של השקעה במנה. צללנו אליו עם כפיות ארוכות והתקשנו להפסיק. הצטערנו רק שהצנצנת לא עגולה כי נשאר קצת מוס בפינות של הצנצנת המרובעת ולא הצלחנו להגיע אליו. כל כך לא הוגן כשמדובר ביום הולדת.

פחזניות בגביע זכוכית ומוס שוקולד בלגי עם קצפת

הפחזניות אחרי שהוסר מכסה הזכוכית הכבד

קינוח נוסף של פרופיטרול במילוי קרם ערמונים ושוקולד חם (36 שקל) כבר היה מלכותי באמת. מגדל הפחזניות החמים הגיע בגביע זכוכית עבה, מקושט ומהודר וכוסה במכסה זכוכית רב חשיבות.

קורין סיפרה שהיא פתחה את הביסטרו כי לרוב היא מצאה את עצמה יושבת במקומות לא מספיק יפים וטעימים והרגישה שיש לה מה לתת ושהיא רוצה להביא אירופה לפה. כשאני שואלת על הפער בין אירופה לחיים שלה כאן, היא הופכת לנחרצת מאד. "אין ליהודים מה לחפש באירופה בשנים האחרונות", היא פוסקת, "אתם לא קולטים כמה האנטישמיות שם גואה. גונבים יותר מעסקים שיש עליהם מזוזה ויש לי חברים יהודים בעלי עסקים שהמקומות שלהם נשרפו כמה פעמים. לא מזמן היה מקרה מזעזע של נערה יהודייה שבריונים חרטו עליה צלב קרס עם מפתח. האנטישמיות יותר גרועה מ-1933".

מה בלגי באוכל כאן?

"המנות בלגיות אבל לקחתי את השף לטיול בבלגיה והוא הסביר שחיבים לפלפל את המנות הבלגיות כדאי שהישראלים יאהבו אותם. הוא הכניס שום לפירה הבלגי ועשה עוד טוויסטים. תבואו לארוחות הבוקר בשישי ושבת ותבינו".

Chez corine. ז'בוטינסקי 110, כיכר המדינה, תל אביב. 9428655–057. א'-ה' 12:00-23:00, שישי 9:00-18:00, שבת 9:00-23:00.

..

צילומים: דנה דרבינסקי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • לא סוגרת ת'פה | בוקר בלגי ב-Chez Corine 02/03/2012

    [...] מהרבה מקומות שידעתי שאני חייבת ללכת אליהם, במיוחד אחרי הכתבה של דנה דרבינסקי. אז כשקיבלתי מייל שמציע לי להתארח במקום ולכתוב על [...]

בחזרה למעלה