מתוקים שלי 5#

החום שבחוץ גורם לנו לזכור מה כיף במזג האוויר האביבי-קיצי הזה. הנה מתכון לגלידה ביתית רכה וקלאסית, ללא מכונת גלידה ומאוד קלה להכנה ששירלי נמש תרמה לנו

30/03/2011
חן שוקרון קבלו עדכונים מחן
  • RSS

הקיץ מתקרב. אל תתנו לכמה ימים מעוננים לבלבל אתכן, אלו רק ניסיונות נואשים של האביב להראות לנו שהוא עדיין בסביבה, אבל זה רק עניין של מעט זמן עד שהקיץ יהיה פה במלוא עוצמתו. אז לכבוד הקיץ שמתקרב, החלטתי לרענן לכם את מצב הרוח עם שלושה קינוחים שונים. כולם קינוחים קפואים הנאכלים הישר מהמקפיא, והמשאירים בפה קרירות נעימה וטעם של עוד.

בתור חובבת גאדג'טים למטבח, יש לי מכונה להכנת גלידה. מכונה פשוטה שרכשתי לפני כמה שנים, וסיפרתי לכן עליה כבר כשהכנתי את טארט גלידת ריבת החלב הזה. אבל העובדה שאין מכונת גלידה בבית לא צריכה למנוע מאף אחד להכין גלידה ביתית משגעת וטעימה שכולה טריות, איכות וטעם.

העובדה שמכינים אותה "ידנית", כלומר – ללא מכונה, מוסיפה קצת התעסקות ועבודה, זה נכון. אבל עדיין, זוהי משימה לא קשה, ולטעמי התוצאה המוצלחת שווה את זה.

טעם שאותו בחרתי להכין, הוא אחד הטעמים הפשוטים אבל הפופולריים ביותר – גלידת ווניל (כן, עם ווניל אמיתי) בתוספת שבבי שוקולד. כיוון שאין בגלידה הזו חומרים משמרים, יש לצרוך אותה תוך כמה ימים ממועד ההכנה. אבל אחרי שתטעמו אותה, אני בטוחה שתסכימו שזאת משימה שלא קשה לעמוד בה.

הגלידה המתאימה ביותר להכנה בשיטה הזאת, היא גלידה המבוססת על שמנת ורפרפת. ההתחלה די דומה להכנת קרם פטיסייר. ובאופן עקרוני - ככל שהתערובת ממנה מכינים את הגלידה היא עשירה יותר, כך התוצאה תהיה במרקם רך יותר.

מתחילים בהכנת הקרם. בסיר בינוני מחממים חלב וסוכר. מוסיפים את תכולתו של מקל ווניל אחד, ואת התרמיל. מניחים לתערובת לשבת במשך כשעה לספיגת טעמים.

לאחר כשעה מכינים את הקונסטרוקציה הבאה:

קערה גדולה בה מניחים מים וקרח. בתוך קערה זו מניחים קערה נוספת, קטנה יותר אלה יוצקים שמנת מתוקה. מעל כל אלה מניחים מסננת.

מכינים את הקרם ע"י בישול עדין של תערובת החלב עם חלמונים. כשהתערובת מוכנה, מסירים מהאש ומיד מסננים אתה לתוך הקערה עם השמנת המתוקה.

מערבבים היטב, ומוסיפים את תמצית הווניל.

עכשיו, באופן עקרוני, התערובת מוכנה. כל מה שנותר זה לצנן אותה היטב בתוך קערת הקרח בה היא נמצאת, ואז להעביר אותה לקערת פלסטיק או נירוסטה. מעבירים את הקערה למקפיא למשך – 45 דקות. לאחר 45 דקות מוציאים מהמקפיא.

הגלידה בשלב הזה מתחילה לקפוא בשוליים. בעזרת מיקסר ידני או באמצעות בלנדר ידני מקציפים היטב את הגלידה שקפאה. אם אין לכם את שני אלו, אפשר להעזר במטרפה ידנית. בכל אופן, יש לעשות זאת במרץ ולטרוף היטב את האזורים שקפאו.

חוזרים על הפעולה הזו כל 1/2 שעה. בכל פעם הגלידה תהיה קפואה יותר. כל התהליך לוקח כשעתיים-שלוש, כלומר יש לחזור על פעולת ההקצפה 4-6 פעמים. בפעם האחרונה, הגלידה תהיה קפואה כמעט לגמרי. בשלב זה ממיסים 150 גר' של שוקולד מריר.

את השוקלד מזלפים בעזרת כפית, בצורה חופשית לגמרי על גבי הגלידה שלנו.

תוך מספר שניות השוקולד מתקשה לגמרי. שוברים את השוקולד מעט באגרסביות לתוך הגלידה. אפשר להעזר גם בבלנדר הידני, רק חשוב שלא לטחון הכל כמו למרק, אלא להשאיר קצת חתיכות שוקולד שמנמנות (תחשבו כמה כיף לפגוש בהן בפה במקרה).

זהו. סיימנו. שולחים את הגלידה, הפעם בקופסא אטומה בחזרה למקפיא להקפאה אחרונה. וכשרוצים לאכול, פשוט מוציאים מהמקפיא. מחכים 5-10 דקות, לפני שמוזגים או שזוללים ישר מהקופסא.

מבטיחה לכם שאף אחד לא יאמין שהכנתם את הגלידה הזאת בבית וללא שום מיכשור מתאים. לגלידה הזו יש טעם של גלידה שנרכשה באחת הגלידריות היותר מובחרות.

גלידת ווניל ביתית ללא מכונה

1 כוס (250 מ"ל) חלב

3/4 כוס סוכר

קורט מלח

1 מקל ווניל חצוי לאורכו

2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה

5 חלמונים גדולים

1 כפית תמצית ווניל

150 גר' שוקולד מריר

בסיר בינוני מחממים את החלב, המלח, והסוכר. מוציאים, בעזרת סכין, את זרעי הווניל ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את התרמיל. מחממים עד להמסה של הסוכר. מסירים מהאש ומכסים. מניחים למשך כשעה לספיגת טעמים.

אחרי כשעה, ממלאים קערה רחבה בקוביות קרח ובמעט מים. מכניסים לתוכה קערה קטנה יותר נוספת. יוצקים לתוך הקערה את השמנת המתוקה. מניחים מעל הקערה הקטנה מסננת.

בקערה נפרדת טורפים היטב את החלמונים. מחממים שוב את תערובת החלב והווניל, כשהתערובת מגיעה לסף רתיחה, יוצקים בזרם דק ותוך כדי טריפה מתמדת, כ – 1/4 כוס מתערובת החלב לתוך קערת החלמונים. מערבבים היטב ומוסיפים את יתרת תערובת החלב. מעבירים את התערובת בחזרה לסיר ומבשלים על אש נמוכה, תוך כדי טריפה מתמדת למשך כמה דקות, עד שהתערובת מסמיכה ומצליחה לכסות גב כף.

מסירים מהאש ומיד מסננים אל תוך הקערה עם השמנת המתוקה. מערבבים היטב. מוסיפים את תמצית הווניל ומערבבים שוב. נותנים לתערובת להתקרר היטב בקערת הקרח.

כשהתערובת קרה, מעבירים אותה לקערת פלסטיק או נירוסטה. מכניסים למקפיא למשך 45 דקות. לאחר זמן זה, מוציאים מהמקפיא. את התערובת שקפאה בשולי הקערה מגרדים בעזרת מרית, וטורפים היטב בעזרת מיקסר ידני (או בלנדר ידני או מטרפה רגילה). מחזירים למקפיא. חוזרים על הפעולה הזו כל 30 דקות במשך כשעתיים-שלוש.  לאחר כשלוש שעות, ממסים את השוקולד במיקרוגל (בכל פעם מפעילים את המיקרוגל למשך 30 שניות, מוציאים ומערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלטין. היזהרו מחימום יתר!). את השוקולד המומס מזלפים באופן חופשי על גבי הגלידה הקפואה. השוקולד יתקשה מיד. שוברים את השוקולד לתוך תערובת הגלידה. אפשר להיעזר בבלנדר הידני, אבל נזהרים שלא לטחון את השוקולד דק מידי. מקפיאים למשך כמה שעות.

להגשה – מוציאים מהמקפיא, ממתינים 5-10 דקות לפני ההגשה.

...
לבלוג של חן שוקרון (שירלי נמש): "מתוקים שלי".

צילומים:

חן שוקרון




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה