קרם פרמזן ובזיליקום ועגבניות לחות לפסטה

קבלו מתכון לרוטב פסטה נהדר של רשת "פסטה בסטה" לרגל התחרות לבחירת דוכן האוכל הטוב בארץ

בחורה עם מחשב נייד

הפסטה של "פסטה בסטה". צילום: יח"צ

בימים אלה מקיימת פפסי מקס תחרות לבחירת אוכל הרחוב הטוב בישראל. אפשר לקבל פרטים ולהצביע באתר הזה, אבל למה לעשות את זה על בטן ריקה? אז הנה מתכון לרוטב פסטה מצטיין של פסטה בסטה, שגם משתתפים בתחרות בקטגוריה האיטלקית.

המצרכים (ל-4-6 סועדים): 

לקרם פרמזן ובזיליקום:

130 גרם פרמזן מאיכות טובה

300 גרם שמנת מתוקה (מיכל ורבע)

250 גרם בזיליקום טרי (צרור)

כפית מלח וקורט פלפל

לעגבניות הלחות: 

חצי ק"ג עגבניות תמר קלופות חצויות לרוחב.

טימין

שמן זית

6-8 שיני שום

אופן הכנת קרם פרמזן ובזיליקום:

להמיס את כל החומרים על אש קטנה ולטחון לקרם חלק, קרם ירוק ויפה.

עדיף תחילה להרתיח את השמנת ולאחר מכן להוסיף את הפרמזן והבזיליקום לבישול קצרצר, לטחון את הכל עם בלנדר מוט.

אופן הכנת עגבניות לחות בתנור:

לערבב את העבניות עם שמן זית, שום וטימין

להכניס לתנור עגבניות תמר ל120 מעלות לשעה וחצי עד שהם נשארות לחות ועם מעט נוזלים.

להרכבת המנה:

להרתיח בסיר גדול מים ולבשל פסטה לפי הוראות יצרן.

כשהפסטה מוכנה מערבבים אותה עם קרם הפרמזן – חימום קצר

מוסיפים את העגבניות למנה ומגישים לשולחן.

בתיאבון!