המרקדו של ביטון

המסעדה החדשה של שף אבי ביטון כשרה – לא תמצאו שם פירות ים או משהו חלבי. מאתגר? תסמכו על השף

04/01/2011
הדר אוקנין קבלו עדכונים מהדר
  • RSS
» שף אבי ביטון, מסעדת "מרקדו"

את מטעמיו של שף אבי ביטון אני מכירה כבר ממסעדת אדורה.

רביולי סרטנים מעולה, שרימפס בחמאת עגבניות וטאסוס שזכור לי כה לטובה וניוקי בקרמל פוריצ’יני, שרק המחשבה עליו גורמת לריר לבצבץ בזווית פי.

אבל לא כאן. המסעדה החדשה של שף אבי ביטון כשרה – לא תמצאו כאן פירות ים וגם שומדבר חלבי.

מאתגר, לא?

קצת על אבי

השף הצעיר אבי ביטון לא עוצר ולא מפסיק לחדש ולרגש לרגע.

בגיל 23 פתח יחד עם שותפו דורון נחמן את מסעדת "אדורה" שעדיין משגשגת, יש לו תוכניות בערוץ האוכל, בו הוא מופיע מאז פתיחת הערוץ, הוא הוציא לאחרונה ספר בישול יחד עם בני סיידא, הוא שותף בבר האופנתי "צינה" ברח’ דיזנגוף, יש לו את קייטרינג "אדורה" וכעת מסעדה נוספת – מסעדת "מרקדו".

מסעדת "מרקדו" (שוק בספרדית) הינה מסעדה שמחה, מקצוענית, אשר מביאה חוויה לא מחייבת וצעירה, לכל אלו שרוצים לבלות ולאכול טוב לא רק באירועים מיוחדים.

הקונספט

במרכז המסעדה מעשנת בשרים גדולה ויפה הפונה אל קהל המבלים, טאבון פתוח. תפריט המסעדה, אשר הורכב על ידי השף אבי ביטון, הינו שילוב של מיטב חומרי הגלם, צעיר, מרגש וצבעוני, ומציע מנות קלילות של בשרים, דגים וירקות לצד מנות קלאסיות וכבדות יותר, המשתלבות זו לצד זו לתפריט עדכני ומגוון.

העיצוב

עיצוב הפנים יוצר במקום מעין פינה ים תיכונית, מחופה בקשתות ועמודי אבן, לוחות נחושת מרוקעים וגופי תאורה, אשר יוצרים יחדיו מראה וחוויה של מסעדה כפרית בהרי ירושלים או בכפר יווני פסטורלי. לרגע העובדה שהמסעדה ממוקמת מעל קניון עזריאלי נשכחת ממך כסועד. מתחמי הישיבה שונים ומגוונים – מישיבה בקומה התחתונה מול המטבח הפתוח, במרפסת הגן באוויר הפתוח, מסביב לבר המעוצב, בחדר הפרטי והאינטימי שכולל עד 14 מקומות, או במרפסת בקומה השנייה, הצופה אל כל המסעדה.

מה אכלנו?

לפתיחה הגישו לנו פלטת בשרים קרים, שכללה:

נתחי אנטריקוט, סינטה, קורנביף וחזה אווז. המנה הוגשה על פלטת עץ עם חרדל דיז’ון בצד ומלפפונים חמוצים בכבישה ביתית. הבשרים היו באיכות מאוד טובה והשתלבו נהדר עם הפוקצ’ה המקומית שנאפתה בטאבון, והוגשה עם שלושה מטבלים מעולים: שמן זית, איולי ועגבניות מיובשות.

סלט שורשים אסייתי עם נתחי עוף

מנה מצוינת! הסלט מגיע קר, ארוז בנייר לבן, מכיל ירקות שורש חתוכים לרצועות דקיקות, קרעי עוף קטנים בתיבול אסייתי. מעניין ומענג.

פילה דג על ירקות

נתח של פילה דג עם רוטב מתקתק מעל – טעים-טעים!!!

סוג הדג משתנה. אנחנו קיבלנו דניס והפילה היה עשוי בצורה אידיאלית, עסיסי ונימוח.

מתחתיו אפונה סינית וירקות נוספים, שהוסיפו למנה רעננות וטעם.

פרגית "עוף חופש" על מצע פירה כתום

תהיתי (כנראה בקול רם) איך מרגישים שאכן מדובר ב"עוף חופש", ואבי מיהר להסביר לי שהוא בהחלט מרגיש זאת בחשבונית הספק...

עוף חופש יקר יותר מעוף רגיל ונחשב גם לאיכותי יותר.

הפרגית ברוטב הפסטו הייתה רכה וטעימה, הפירה היה נהדר, עם מרקם קטיפתי וכיפי.

נקניקיה "בראס אל חנות"

האמת, אני לא פריקית של נקניקיות, אבל הגישו… מה, לא אטעם?!

מדובר בנקניקיית בוטיק דקה וארוכה, מתובלת בעדינות. יאמר לזכותה שאינה שמנונית ומשתלבת מצוין עם הפירה וריבת השזיפים עמם הוגשה.

סינטה צרובה על תפוחי אדמה

אבי הניח לנו על השולחן נייר ועליו פלחי תפוחי אדמה חמים ברוטב סמיך והורה לנו לא לגעת.

לאחר דקה מורטת עצבים, מגיע ביטון עם מחבת ומוציא ממנה נתחי סינטה, אותם הוא מוסיף על מצע תפוחי האדמה.

תפוחי האדמה נאפו מראש, נתחי הסינטה מגיעים במידת צלייה מדיום, בדיוק כמו שאני אוהבת. מנה כלבבי!

ציפיות לקינוח

החלק המאתגר ביותר בארוחה כשרה, לדעתי, אלו הקינוחים. בראשי הקודח קינוח פרווה נתפס מראש כקינוח בינוני ומטה.

מקפא הנוגט – אכן עמד בציפייה של חביב ותו לא.

כיפות קדאיף במילוי קרם פטיסייאר ברוטב קולי תותים כבר העידו על שיפור ניכר, ופתחו את התיאבון הבלתי נלאה שלי לקינוחים.

אבל ללא ספק הפתעת הערב היתה המלבי.

לא ממש מלבי טיפוסי, אבל למי אכפת? זה היה מעדן אמיתי!!!

מרקם מדהים שאלוהים יודע ממה הוא עשוי, ברוטב קרמל בתוספת פיסטוקים וקוקוס. זאת מנה שיש סיכוי טוב שאזמין אפילו ממבחר קינוחים שכוללים חלב.

בין לבין שתיתי קוקטייל טעים שנקרא "מרקדו פרש" - פירותי ועדין, וגם טעמתי עראק משובח, שאינני זוכרת את שמו.

לסיכום: מקום יפהפה, עם אווירה כיפית ומקסימה, אוכל ברמה. שווה ביותר!

לבלוג של הדר אוקנין




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

  • תמונה אישית דנה סיני 09/01/2011

    נקרא טעים :-)
    מי צילם את כל התמונות?

  • תמונה אישית הדר אוקנין 10/01/2011

    חלק מהתמונות אני צילמתי, חלק קיבלתי בדיסק :)

בחזרה למעלה