צ'ילי ריינו (פלפל ממולא גבינות) של מסעדת צ'אנגוס המקסיקנית

מתכון מתאים לאירוח שכנראה יעשה לאורחים שלכם חשק לפרוץ בריקוד פולק מקיסקני סוער. המנה תשב מצוין על שולחן אירוח חגיגי וקיצי, רצוי בליוויה הצמוד של מרגריטה קפואה או שוטים של טקילה

תבשיל

צ'אנגוס- בוריטו שרימפס דיאבלו - צילום אנטולי מיכאלו

העובדה שאת שמם של הטאקוס, הבוריטוס והנאצ'וס, יצא לי להכיר בעיקר דרך סדרות הטלוויזיה וסרטי הקולנוע שמגיעים אלינו מארה"ב, שכנתה של מקסיקו מצפון וספקית התרבות הפופולארית והאוכל המהיר מספר אחת בעולם, היתה אחת מהסיבות שבגללן החוויה שלי במסעדה המקסיקנית הקטנה והמתוקה היתה מפתיעה וכיפית.

 היה לי העונג להיכנס למקום, להרגיש את האווירה החו"לית והצבעונית, לטעום טעמים חדשים, להריח ניחוחות שלא הכרתי, לנגוס בשילובים מעניינים וחדשים בין חומרי גלם מוכרים וליהנות משירות קליל וכיפי ובעיקר מאוכל מפתיע, טעים ולא מתאמץ.

המלצות למבקרים:

 1. נסו את ה- "אגוואס פרסקאס" – Aguas  frescas (בתרגום מספרדית – "מים טריים")- קוקטיילים קרירים ומתובלים, ללא אלכוהול, על בסיס פירות וירקות עם תוספות שונות שמכינים כל יום במקום. האגוואס פרסקאס היו כל כך טעימים ומפתיעים – כנראה עוד חלק מהכיף של טעמים בלתי מוכרים שמפתיעים את החושים.

אנחנו טעמנו את ה- Horchata  – משקה על בסיס אורז וחלב ממותק, שמתובל בקינמון, ציפורן ווניל.

את ה- Agua de melon  – שילוב טעים בטירוף של מלון ובזיליקום.

ושילוב נוסף, מתקתק-חמצמץ מרענן של תותים ונענע.

 מעולה!

 2. אם גם אתם, כמוני, לא מכירים את המטבח המקסיקני ולא יודעים להבדיל בין טאקוס, בוריטוס וטורטיה, כיף להתמסר לצוות המקסים ולקבל המלצות וטעימות. חלק מהחוויה של הארוחה היא הקלילות של התפריט, שלא מבקש מכם להתמסר לטעם אחד, אלא מספק מגוון מנות קטנות, שמאפשרות משחק עם תוספות וטעמים.

 3. מה למשל?

 למשל מבחר טאקוס, שהם מעין טורטיה קטנה ושטוחה שמגיעה פתוחה ועליה מבחר תוספות לבחירה. אנחנו מאוד נהנינו מהפויו אסאדו – חזה עוף על הגריל עם פלחי אננס צלוי, בצל קצוץ, כוסברה וסלסה.

 וגם מהשרימפס דיאבלו, שרימפסים מוקפצים עם עגבניות, צ'ילי, לימון, שום, אבוקדו טרי וכוסברה.

וגם מהסרדו נוגאדו, בשר לבן מוקפץ עם צימוקים ותפוחי עץ, פלפל צלוי וסלסלת קרם פרש-אגוזים.

 את כל אחת מהמנות האלו אפשר לקחת כיחידה אחת (13-18 שקלים, תלוי במנה), כשלישייה (34-49 שקלים), או כשלישייה עם שתי תוספות לבחירה (אורז, שעועית או סלט), וכאן כבר מדובר על ארוחה שלמה ומגוונת לכל עניין ודבר במחיר הגיוני פלוס של 39-54 שקלים.

 לכל אחת ממנות הטאקוס אפשר להוסיף גבינת צ'דר, סלסה אבוקדו או קרם פרש ב-3 שקלים לתוספת, או פיקו דה גאיו ב-5 שקלים.

 4. אם בא לכם ערב מקסיקני כהלכתו, אל תוותרו על קערת צ'אנגוס צ'יפס לפתיחה – טורטייה צ'יפס עם סלסה עגבניות ואבוקדו, קרם פרש וקערית שעועית, שתלווה בבירה המקסיקנית נגרה מודלו הנהדרת.

ארוחה עסקית בצ'אנגוס

צ'אנגוס- ארוחה עסקית, טאקוס- פויו אסאדו- צילום אנטולי מיכאלו

לאחרונה השיקו בצ'אנגוס גם עסקיות לפי הדיל הבא:

הסועדים יוכלו לבחור אחת מבין 3 ארוחות עסקיות:

עסקית טאקו

שלישיית טאקו לבחירה + 2 תוספות +  agua fresca ((משקאות טבעיים שסחוטים במקום ומשתנים מידי יום, עם שילובים מיוחדים ששותים ברחובות מקסיקו), במחיר של שלישיית טאקו – 34-49 ₪.

עסקית בוריטו

בוריטו + סלט agua fresca +  במחיר הבוריטו, 34-49 ₪

עסקית הואבוס רנצ'רוס
הואבוס רנצ'רוס (טורטיות תירס עם שעועית שחורה, ביצה עין, סלסה עגבניות וצ'ילי קצוץ. מגיע עם פרוסות אבוקדו ואורז) +  agua fresca, 35 ₪

ניתן להוסיף לעסקית גם בירה מהחבית במחיר משתלם במיוחד: שליש גולדסטאר 8₪ שליש פאולנר 11₪

העסקית זמינה בימים א- ה בין השעות 12:00-16:00.

מתכון: צ'ילי ריינו (פלפל ממולא גבינות)

המנה הבאה מתאימה לאירוח וכנראה תעשה לאורחים שלכם חשק לפרוץ בריקוד פולק מקיסקני סוער.

 היא תשב מצוין על שולחן אירוח חגיגי וקיצי, רצוי בליוויה הצמוד של מרגריטה קפואה או שוטים של טקילה.

צ'אנגוס- ארוחה עסקית, טאקוס- פויו אסאדו- צילום אנטולי מיכאלו

מה צריך? 

4 פלפלים אדומים /  גמבה

למילוי:

170 ג' גבינת צ'דר צהובה מגורדת

110 ג' גבינה כנענית מגורדת

רבע בצל סגול בינוני קצוץ

1 פלפל חלפיניו קצוץ

1 גבעול בצל ירוק קצוץ

קמצוץ מלח

לשים את כל מרכיבי המילוי  יחד ליצירת מסה אחידה

לרוטב:

8 עגבניות חתוכות לקוביות

1 בצל לבן בינוני קצוץ

4 שיני שום פרוסות

1-2 מקלות קינמון

רבע דלורית חתוכה לקוביות

1 ליטר מים

מלח ופלפל שחור

לבלילה:

3-4 כפות קמח תירס

3-4 ביצים

מערבבים את הקמח והביצים לתערובת אחידה וסמיכה

הכנה:

הרוטב:

מטגנים בצל, שום וקינמון כ2-3 דקות

מוסיפים את העגבניות והמים ומביאים לרתיחה

מורידים לאש נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה

מוסיפים את קוביות הדלורית ומטבלים לפי הטעם

מכסים ומבשלים עוד חצי שעה

הרכבת המנה:

חוצים את הפלפלים לאורכם ומוציאים את הגרעינים

ממלאים 30-35 גרם תערובת גבינות בתוך כל חצי

מטביעים את החצאים בבלילה (עד שכל חצי עטוף לגמרי)

מטגנים את הפלפלים בשמן עמוק 3-5 דקות

מניחים בצלחת ויוצקים את הרוטב החם למעלה

 בתאבון!

צ'אנגוס

שדרות וושינגטון 25, תל אביב.

א'-ה' 11.00-00.00, ו'-ש' 11.00 עד אחרון הלקוחות.

עסקית: א-ה 12:00-16:00 | Happy hours כל השבוע 16:00-20:00