ויקי, כריסטינה, F ואני

חברתי F ואני רצינו לצאת מהשגרה ולהרגיש 'ברצלונה', אז יצאנו ל"ויקי כריסטינה" שבמתחם התחנה

29/12/2010
רעיה הנרי קבלו עדכונים מרעיה
  • RSS

מתחם התחנה דורש נסיעה מיוחדת לדרום תל אביב מעצם העובדה שהוא לא קשור בטבורו אל העיר, דבר המוסיף נופך חגיגי לאירוע. ויקי  וכריסטינה הן מסעדה בשני חלקים. כדי להדגיש את הנוסח הקטלוני של המקום, העיצוב קורץ לפסיפסים היצירתיים של גאודי מלך ברצלונה.

נשנושים בספרדית

ויקי בגרסתה החורפית סגורה ומחממת עם תנורים, מוזיקה ספרדית, סנגריה וטאפאס משמח (יש ב"ויקי" גם מעדנייה ממש מגניבה עם תוצרת לקחת הביתה) וכריסטינה - בחלל המרכזי, סולידית יותר ולשם כדאי להגיע בעיקר בערב.

את הקסם המיוחד יוצרים שני עצים ותיקים, המוארים בתיאטרליות משובבת נפש: עץ שיקמה ענק ופיקוס זקן וטוב, שנדמה שהם עדיין חולמים על חולות הזהב של סוף המאה ה-19 ועל המולת נוסעי תחנת הרכבת, אותה בנו התורכים בחוכמה בין נווה צדק של היהודים, יפו של הערבים, והנוצרים הטמפלרים שביניהם…

אז ככה ישבנו F ואני, לגמנו קאווה, נשנשנו טאפאס, דיברנו על בחורים ובדקנו בספרדית את תפריט החורף החדש, הכולל מנות כמו אנסלדה דה טומטה – עגבניות שרי ותמר, כוסברה, צ’ילי, גבינת פטה, בצל, שמן זית ולימון, קסו פריטו קון מרמלדה דה סבוייה – גבינת בושה בציפוי פריך על ריבת בצל ורוטב עגבניות פיקנטי, סביצ’ה דה סיטרון קון טומטיטוס - דג ים, תפוז, שמן אגוזים, עגבניות שרי ולימון, ו- פסקדו קון סלסה דה אספיקנה אי גרבנזוס - פילה דג ים על תבשיל תרד, גרגרי חומוס ועגבניות.

היה ממש נחמד וטעים, הנוף האנושי היה מגוון ואקלקטי, ואיחלנו לנו שבשנה הבאה באמת ניסע לברצלונה!

 

 

סרדין על הפלנצ'ה עם עגבניות צרובות / שף רועי הררי

מצרכים:
  • עגבנייה
  • 4 סרדינים נקיים ומפולטים
  • 10 גרם אורגנו יבש
  • שן שום קצוצה
  • מלח פלפל – לפי טעם
  • שמן זית

אופן ההכנה:

  1. חוצים את העגבנייה לרוחב לארבע פרוסות עבות.
  2. מתבלים עם האורגנו, בוזקים שמן זית, מוסיפים מלח ופלפל לפי טעם.
  3. מחממים מחבת טפלון עד שתהיה לוהטת (כמעט מעלה עשן)
  4. יוצקים מעט שמן זית על המחבת, מסדרים את פרוסות העגבנייה במחבת וצולים אותן למשך 30 שניות.
  5. להפוך את העגבניות לצד שני ולצלות גם אותו למשך 30 שניות.
  6. להוציא שתי צלחות הגשה – ולסדר שתי פרוסות בצלחת.
  7. באותה מחבת חמה לשים את הסרדין, כשהעור שלו כלפי מטה ולבזוק מעט פלפל שחור (לא מלח, מכיוון שהוא מלוח טבעית)
  8. כאשר הסרדין מתנתק מהמחבת מבלי להיקרע, להפוך אותו על הצד השני לעוד 20 שניות ולהניח אותו כשהעור כלפי מעלה על העגבנייה.
  9. ניתן לקשט עם מעט פטרוזיליה ושמן צ’ילי (ניתן לרכוש במעדניות).

ויקי כריסטינה

מתחם התחנה, מבנה 17, תל אביב

שעות פתיחה: א’- שבת, משעה 12:00 ועד הלקוח האחרון

טלפון: 057-9444144

לבלוג של רעיה הנרי




מיטב הכתבות והבלוגים של סלונה: בסלולרי שלך | במייל שלך

בחזרה למעלה